שתף קטע נבחר

 

שלג כבד בניו יורק, הצפות בניו ג'רזי: "כמו צונאמי"

בזמן שהשיא ההיסטורי של שלג בניו יורק כמעט ונשבר, בניו ג'רזי השכנה התמודדו עם הצפות אדירות בסופה ג'ונאס. הסיבה: גלים גבוהים עוד יותר מאלו שנמדדו בהוריקן "סנדי". בארה"ב אומדים את הנזקים: כך זה נראה

 

 

הצפות בניו ג'רזי    (צילום: רויטרס)

הצפות בניו ג'רזי    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"צונאמי" בניו ג'רזי (צילום: AP) (צילום: AP)
"צונאמי" בניו ג'רזי(צילום: AP)
 

הסערה חלפה, ועכשיו מתפנים בארצות הברית לסקור את הנזקים: ב-7 בבוקר שעון ניו יורק (14:00 שעון ישראל) הסתיים איסור התנועה שהוצא בעקבות הסופה "ג'ונאס", והתושבים צפויים לצאת מהבית ולראות כיצד התפוח הגדול הפך לעיר הלבנה. 68 ס"מ שלג נמדדו בסנטרל פארק, רק מעט פחות מהשיא ההיסטורי - 68.3 ס"מ שלג ב-2006. 

 

ובזמן שבניו יורק הסתגרו בבתים ונהנו מהשלג, ניו ג'רזי השכנה מתמודדת עם הצפות אדירות. אלפים מתושבי ניו ג'רזי ודלוור סובלים מהצפות שנגרמו מגלים גבוהים עוד יותר מאלו שנמדדו בהוריקן "סנדי", לפני שלוש שנים. ג'ייסון פלגריני היה אחד מהם.

 

הוא התעורר בשבת בבוקר בביתו בסי אייל סיטי בניו ג'רזי, בציפייה להצפות. אבל כשהביט החוצה, הוא לא ראה דבר. "ואז, לא פחות מ-15 דקות אחר כך, שמעתי רעש מחוץ לחלוני, הסתכלתי וראיתי את המים עולים", סיפר ל-CNN. "זה הגיע במהירות לאזורים הנמוכים, ונראה כמו צונאמי".

 

שיחה עם ישראלית שנצורה בוושינגטון    (צילום: אלי סגל חגי דקל)

שיחה עם ישראלית שנצורה בוושינגטון    (צילום: אלי סגל חגי דקל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הצפות אדירות בניו ג'רזי (צילום: AP) (צילום: AP)
הצפות אדירות בניו ג'רזי(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

לא פחות מעשר מדינות הכריזו על מצב חירום בעת הסופה, ויותר מ-12 אלף טיסות בוטלו ברחבי המדינה בסוף השבוע. בקנטקי ובפנסילבניה התנועה שותקה למשך יותר מ-24 שעות. בסך הכול, 19 בני אדם נהרגו במזרח ארצות הברית בתאונות הקשורות לסופה האדירה.

 

ארבעה מהם נהרגו בעת שפינו את השלג, אחד במרילנד ושלושה בניו יורק - אחד בסטטן איילנד ושניים בקווינס. בנוסף, 13 אנשים נהרגו בתאונות דרכים שנגרמו עקב הסופה, ושני בני אדם מתו בווירג'יניה מהיפותרמיה (מכת קור). לפי המשטרה, 312 תאונות אירעו עקב מזג האוויר, ו-343 כלי רכב נתקעו בסופת השלגים ששברה שיאים.  

מצטלמים בשלג בניו יורק (צילום: גלית סיטבון - בר גיל) (צילום: גלית סיטבון - בר גיל)
מצטלמים בשלג בניו יורק(צילום: גלית סיטבון - בר גיל)

 (צילום: ערן איגלניק) (צילום: ערן איגלניק)
(צילום: ערן איגלניק)

 (צילום: איילת שלמון קלימי) (צילום: איילת שלמון קלימי)
(צילום: איילת שלמון קלימי)

טיימס סקוור בלבן (ציום: AFP) (ציום: AFP)
טיימס סקוור בלבן(ציום: AFP)

 (ציום: AFP) (ציום: AFP)
(ציום: AFP)

 (ציום: AFP) (ציום: AFP)
(ציום: AFP)
בעיירה גלנגרי במערב וירג'יניה נרשמו לא פחות מ-100 ס"מ שלג וברדהאוס שבמרילנד ירדו 95 ס"מ. בבירה וושינגטון ירד שלג במהלך שעות ללא הפסקה, ו-70 ס"מ הצטברו על הקרקע באזור שדה התעופה הבינלאומי "דולס". מדובר בכמות השלג השנייה בגודלה בהיסטוריה שירדה שם.

 

האתרים המפורסמים של וושינגטון, שלרוב מלאים בתיירים ומבקרים, נותרו נטושים. מדרגות האנדרטה המפורסמת של לינקולן נראו כמו אתר סקי מאולתר, ופסלו של מרתין לות'ר קינג ג'וניור באנדרטה לזכרו בעיר התכסה כולו בלבן. כמו בוושינגטון, גם בניו יורק נשארו בבתים. גם אם היו רוצים הניו יורקרים לצאת, לא הייתה להם אפשרות משום שהרכבת התחתית הושבתה, כמו גם האוטובוסים. התפוח הגדול הפך עיר רפאים, כשאתרי התיירות המרכזיים, בין היתר רוקפלר סנטר שבו נוהגים להחליק על הקרח, נותרו שוממים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים