עלייה של 61% בתקריות אנטישמיות בלונדון, רוב יהודי צרפת שוקלים הגירה
שר התפוצות נפתלי בנט הציג היום בממשלה דו"ח של מגמות ותקריות אנטישמיות באירופה. על פי הנתונים, יותר מ-40 אחוז מאזרחי האיחוד האירופי מחזיקים בדעות אנטישמיות
לקראת יום השואה הבינלאומי שיתקיים ביום רביעי השבוע (27.1), הציג שר החינוך והתפוצות נפתלי בנט בפני הממשלה דו"ח מגמות ותקריות אנטישמיות לשנת 2015.על פי הדו"ח, בשנה שחלפה נרשמה הגירת שיא של יהודים ממדינות מערב אירופה. תנועת ה-BDS צוברת תאוצה באירופה, ומקדמת חרם לא רק על ישראל אלא גם על נציגים ואירועים יהודיים.
לפי נתונים משמעותיים נוספים מהדו"ח, 57 אחוז מיהודי צרפת שוקלים הגירה לארץ אחרת. 75 אחוז מהסטודנטים היהודים בקמפוסים בארצות הברית חוו אנטישמיות או שהיו עדים לה. ב-2015 הייתה עלייה של 61 אחוז בפשיעה אנטישמית בלונדון, והשנים 2014 ו-2015 היו שנות שיא בפעילות אנטישמית בבריטניה.
על פי הנתונים, יותר מ-40 אחוז מאזרחי האיחוד האירופי מחזיקים בדעות אנטישמיות. הם מסכימים עם הטענה שישראל מנהלת מלחמת השמדה נגד הפלסטינים, או עם הטענה לפיה ישראל מתנהגת כמו הנאצים. ההנהגה של האיחוד האירופי והמדינות החברות בו מתעלמות מכך זה יותר מעשור.
גם במזרח אירופה המצב לא טוב. ברוסיה ובאוקראינה היהודים מוצגים בתקשורת כגורם שנאמנותו למדינה מוטלת בספק והשלטונות לא פועלים למיגור האנטישמיות. אתר ההנצחה בבאבי-יאר חולל לא פחות משש פעמים במהלך השנה שחלפה, ללא תגובה ממשית מצד השלטונות.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בהתייחסו לסקירת האנטישמיות שהוצגה בישיבת הממשלה כי "מדובר בדו"ח חשוב מאוד ובעל משמעויות רבות. האנטישמיות עדיין קיימת והופכת להיות אכזרית יותר ויותר. אני קורא לקהילה הבינלאומית לפעול נגד האנטישמיות ולגנות בתוקף כל גילויי אנטישמיות. לא ייתכן כי 70 שנה לאחר השואה עדיין נראה אנטישמיות במלוא הדרה. לנוכח מקרי העבר צריך להבטיח כי אסון זה לא ישוב וזו בדיוק אחריותם של האיחוד האירופי והאו"ם, ששותקים לנוכח הנתונים המדאיגים הללו". ראש הממשלה הנחה את כל גורמים להעמיק את פעילות ההסברה והחינוך בעולם נגד האנטישמיות.
שר התפוצות נפתלי בנט: "במקביל לפיגועי המוסלמים, דווקא האנטישמיות נגד היהודים באירופה הולכת ומחריפה, ולובשת בכל פעם ממדים חדשים. האנטישמיות חותרת בשקט למצוא מקום בטוח באקדמיה ותחת גגות של ארגונים העוסקים לכאורה בזכויות אדם, ומשם היא מחריפה את ההסתה והשנאה. משרד התפוצות בראשותי רואה חשיבות עליונה במאבק בלתי מתפשר באנטישמיות, כחלק בלתי נפרד מהערבות ההדדית בין ישראל לתפוצות. נמשיך לפעול ביתר שאת למיגור התופעות, השבת תחושת הביטחון לקהילות ולהבטחת קיומם של חיים יהודיים מלאים ומשגשגים בתפוצות".