ניו יורק חוזרת לחיים, הסופה בדרך לבריטניה
בוקר של בקרת נזקים בחוף המזרחי של ארה"ב: הסופה "ג'ונאס" הסתיימה - אבל משאירה אחריה הצפות, כמויות אדירות של שלג ו-21 הרוגים. הרכבת התחתית בניו יורק חזרה לפעול, במערב וירג'יניה מדדו 101 ס"מ של שלג. עכשיו תור בריטניה - שמיהרה לפרסם אזהרה: הסופה בדרך אליה
החוף המזרחי של ארה"ב התעורר בשעות הערב (שעון ישראל) ליום של בקרת נזקים. הסופה הגדולה "ג'ונאס" הסתיימה למעשה, והיא עושה את דרכה ללב האוקיינוס האטלנטי. לאורך החוף המזרחי מתחילים תושבים אט אט לצאת מהבתים כדי לאמוד את היקף הפגיעות של הסופה, שהציפה עיירות שלמות והמטירה כמויות אדירות של שלג, שיימס בהמשך ועלול לגרום גם הוא להצפות.
ג'ונאס, המוגדרת אחת מעשר הסופות הגדולות בהיסטוריה המודרנית של ארה"ב, משאירה אחריה לפי שעה 21 הרוגים – רובם בתאונות דרכים שנגרמו בגלל מזג האוויר הקשה, אבל אחרים מתו גם מהיפותרמיה ותאונות נוספות הקשורות למזג האוויר הקיצוני. במהלך היום צפויה הטמפרטורה לעלות אל מעל לאפס לאורך כל ערי החוף המזרחי.
הערב (שעון ישראל), עם עלות השמש בניו יורק סיטי, חודשה פעילותם של האוטובוסים והרכבת התחתית, ולמכוניות הותר לחזור לכבישים – אחרי האיסור המוחלט שהטיל ראש העיר ביל דה בלזיו מחשש לשלום התושבים.
לפי מומחים אמריקנים, מבחינת כמות השלג זו הסופה השנייה בגודלה בתולדות ניו יורק מאז שהחלו המדידות ב-1869 – שנייה רק לסופה שפקדה את העיר ב-2006. "ג'ונאס" השאירה 68 סנטימטרים של שלג שנערמו בסנטרל פארק.
כמות השלג הגדולה ביותר כתוצאה מהסופה נרשמה בלנגרי שבמערב וירג'יניה, שם נערמו 101 סנטימטרים של שלג. בהמשך השבוע צפויה הסופה להגיע דרך האוקיינוס האטלנטי לבריטניה. היא תביא איתה רוחות חזקות וגשם כבד לאזורים נרחבים בממלכה, ואזהרת מזג אוויר כבר הוצאה לצפון-מערב אנגליה, למערב סקוטלנד ולוויילס.
בזמן שבניו יורק הסתגרו בבתים ונהנו מהשלג, ניו ג'רזי השכנה התמודדה עם הצפות אדירות. אלפים מתושבי ניו ג'רזי ודלוור סובלים מהצפות שנגרמו מגלים גבוהים עוד יותר מאלו שנמדדו בהוריקן "סנדי", לפני שלוש שנים. ג'ייסון פלגריני היה אחד מהם. הוא התעורר בשבת בבוקר בביתו בסי אייל סיטי בניו ג'רזי, בציפייה להצפות. אבל כשהביט החוצה, הוא לא ראה דבר. "ואז, לא
פחות מ-15 דקות אחר כך, שמעתי רעש מחוץ לחלוני, הסתכלתי וראיתי את המים עולים", סיפר ל-CNN. "זה הגיע במהירות לאזורים הנמוכים, ונראה כמו צונאמי".
לא פחות מעשר מדינות הכריזו על מצב חירום בעת הסופה, ויותר מ-12 אלף טיסות בוטלו ברחבי ארה"ב בסוף השבוע. בקנטקי ובפנסילבניה התנועה שותקה למשך יותר מ-24 שעות.