שלג קל בצפת ובצפון רמת הגולן, כבישים נחסמו
שלג ירד אמש בצפת ובצפון רמת הגולן וכבישים נחסמו לתנועה. הבוקר הודיעו הרשויות כי הלימודים יתקיימו למרות מזג האוויר. החזאי מאוכזב מכמות המשקעים ומבטיח שהיום יתרכז הגשם במרכז ובצפון הנגב: "הטמפרטורות בצפון מתאימות לשלג"
תושבי צפת וצפון רמת הגולן נהנו מהשלג שירד אמש (יום א') באזורם. על פי התחזיות, בשעות הלילה אמורה הטמפרטורה בצפון הארץ לרדת אל מתחת לאפס, ויש צפי לשלג שייערם על הקרקע. ברמת הגולן נחסם כביש 98 באזור עין זיון וכביש 989 בקטע שבין מפל סער לנווה אטי"ב בגלל שלג שנערם על הכבישים.
הבוקר הודיעו בצפת וברמת הגולן כי יתקיימו לימודים למרות מזג האוויר. ראש העיר צפת, אילן שוחט, אמר אתמול כי "עיריית צפת ערוכה לגל הקור הצפוי בימים הקרובים ועושה כל מאמץ לקיים חיי שגרה. לצד הכנות העירייה הכוללות בין השאר פיזור טונות של מלח בדרכים, ייתכנו שינויים בשעת פתיחת הלימודים בפקולטה לרפואה, במכללה האקדמית צפת ובמערכת החינוך העירונית. במקרה של שלג כבד לא יתקיימו לימודים". בעירייה הזכירו כי עם תחילת ירידת השלגים אין לצאת לכבישי העיר בכלי רכב עד לסיום הפינוי.
בחברת מטאו-טק אומרים כי השלגים לא צפויים להצטבר לגבהים משמעותיים. "הסיפור הוא המשקעים. התאכזבנו ממיעוט הגשמים כי הטמפרטורות מתאימות לשלג. 1- בגולן, 0 בצפת", אמר אתמול החזאי נחום מליק. "אין לנו הסבר מדוע זה קרה, אבל זו עובדה. היו משקעים אבל לא בכמויות שציפינו להם. ידענו שממחר רוב המשקעים יתרכזו במרכז ובצפון הנגב, אבל זה קרה גם היום. בגלל הטמפרטורות, כל מה שיירד הלילה ומחר מעל לגובה של 700 מטר יירד בצורה של שלג. מדובר על צפון רמת הגולן, צפת וגוש הרי מירון. יהיה שלג קל-בינוני שגם עשוי להתאסף לכמה סנטימטרים".
במטה שלג של המועצה האזורית גוש עציון הוחלט כי בהתאם לתחזיות הקיימות לשעה זו מוסדות החינוך יפעלו מחר במתכונת של יום שישי. הפיזור לבתים בהסעות יהיה בשעות הקבועות לסיום הלימודים ביום שישי. החלטה זו מתייחסת גם לכל תלמידי גוש עציון הלומדים במוסדות החינוך שבירושלים באפרת בקרית ארבע ובביתר. ביישוב קידר יתקיימו הלימודים כרגיל. "בשעה שש בבוקר נקיים הערכת מצב נוספת, ובמקרה שהשלג יקדים את התחזיות ויהיה צורך בשינוי מהודעה זו נעדכן בשעות הבוקר המוקדמות; באתר האינטרנט של המועצה, באפליקציית המועצה ובכלי התקשורת", נמסר.
בירושלים היה יום סוער עם גשמים כבדים וברד, אך פתיתי השלג עדיין לא נצפו. עיריית ירושלים וכוחות החירום וההצלה השלימו את ההיערכות לקראת הסערה שצפויה להתחזק ומחר. בכיכר ספרא נפתח החמ"ל העירוני, והבוקר תיערך הערכת מצב בהתאם למזג האוויר בלילה ויוחלט אם הלימודים יתקיימו כסדרם.
אתמול פרסה העירייה כמאה מפלסות שלג, מפזרות מלח וכלים הנדסיים לפילוס הצירים הראשיים. במידה ותהיה החרפה בתחזית, נערכת העירייה לגיוס עוד עשרות מפלסות וטרקטורים וכלים הנדסיים לסיוע, חילוץ ופינוי הצירים. ראש העיר ניר ברקת פנה אל התושבים וביקש מהם להשלים את ההכנות לקראת הסופה: "אני מבקש, מי שלא חייב בעת הסופה בכביש וברחוב- להיות בבית. באופן טבעי ייתכן שיהיו שיבושים כאלו ואחרים ואני מבקש מהתושבים לקחת אותם בקלות ובעיקר להישמר".
אכזבה מכמות עליית מפלס הכנרת
גם ברשות המים התאכזבו מהעובדה שב-48 השעות הראשונות של המערכת נרשמו משקעים דלים בצפון. המשקעים התרכזו בהרי יהודה ובחוף הדרומי - שם מסתכמות כמויות המשקעים ב-50 מ"מ מיום שבת (30 מ"מ אתמול). בצפון הארץ ירדו רק 15-10 מ"מ.
מפלס הכנרת עלה בראשון רק בחצי ס"מ, לרום של 212.84-. סך הכל עלתה הכנרת מתחילת המערכת בסנטימטר אחד, ומתחילת עונת הגשמים ב-20 ס"מ בלבד. ברשות המים אמרו, לשם השוואה, כי בסערה שהייתה בינואר 2013 עלתה הימה ב-20 ס"מ ביממה אחת.
עד לקו העליון של הכנרת חסרים עוד 4.04 מטר. בהתחשב בעלייה השנתית הממוצעת של 1.6 מטר בשנה, הכנרת ככל הנראה לא תתמלא השנה. "אם החודשים פברואר ומרץ לא יהיו גשומים במיוחד, זו תהיה השנה השלישית שתסתיים כשחונה בכנרת", אמר דובר רשות המים, אורי שור.
ד"ר סלמאן זרקא, מנהל המרכז הרפואי 'זיו' בצפת אמר כי בבית החולים ערוכים לקראת האפשרות של חסימת כבישי הגישה. במקרה הצורך ייעזר בית החולים בשרותי חברות המפעילות רכבי שטח, בעלי יכולת עבירות בשלג וכן מתנדבים עם כלי רכב בעלי הנעה קדמית. כלי הרכב ישמשו את הצוותים הרפואיים, חולי דיאליזה וכאלו הנזקקים לטיפולים דחופים. בכל מקרה, עיריית צפת
נותנת עדיפות עליונה בעת פתיחת הצירים לפילוס הציר המרכזי בעיר המוביל לבית החולים.
במידה והגישה למרכז הרפואי תחסם, חדר המיון במרכז הרפואי זיו נערך לקבלת חולים עם מכות קור והיפותרמיה ולצורך כך תוגבר מלאי עירויי הנוזלים החמים ומלאי שמיכות החימום לגוף.
בצפון הארץ פרוסים בכוננות בנקודות שונות כ-21 צוותים של יחידות סיור מרחביות, וארבעה צוותים ניידים להתערבות מהירה. במרחב פועלים מעל 70 כלים הנדסיים שונים שהוצמדו לצוותי הכוננות. מנכ"ל חברת נתיבי ישראל, ניסים פרץ, אמר כי הוא ואנשיו ישמחו לקבל ממשתמשי הדרך דיווחים על מפגעים "על מנת שנוכל לעבור את החורף בשלום".