פינוק של חורף: 4 מתכוני דייסה
מזג האוויר החורפי הוא הזדמנות מצוינת ליהנות מדייסה חמה ומתוקה עם שלל תוספות מפנקות וצבעוניות - דייסת שוקולד, דייסת פודינג וניל ופירות יבשים, סחלב של חורף וגם דייסת שיבולת שועל קלאסית עם פירות יער ודבש
דייסת שיבולת שועל
המצרכים (ל-2 מנות):
1 כוס קוואקר
2 כוסות חלב
1/2 1 כף סוכר חום
מעט קינמון
לתוספות:
פירות יער קפואים - להפשיר מעט בטמפרטורת החדר
דבש - לפי הטעם
1 בננה טרייה פרוסה
אופן ההכנה:
- מבשלים את החלב בסיר קטן עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את הסוכר ואת שיבולת השועל. מערבבים במשך כ-5 דקות עד שכל הנוזלים נספגים בשיבולת השועל.
- מסירים מהאש, מעטרים בפירות ובזילופי דבש, מפזרים קינמון ומגישים.
דייסת שוקולד
המצרכים (ל-2 מנות):
2 כוסות חלב
3 כפיות אבקת קקאו
1/2 2 כפות סוכר חום
להסמכה-
1/2 כוס חלב
2 כפות קורנפלור
לעיטור-
1 בננה טרייה פרוסה
שקדים קלויים
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר קטן את החלב עם הקקאו והסוכר עד להמסה.
- מערבבים בכוס נפרדת חצי כוס חלב קר עם 2 כפות קורנפלור, ומוסיפים לסיר הקקאו החם תוך כדי ערבוב עד להסמכה במשך כ-3 דקות.
- מגישים בקערה עם בננה טרייה ושקדים קלויים.
דייסת פודינג וניל ופירות יבשים
המצרכים (ל-2 מנות):
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כוסות חלב
1/2 כפית תמצית ווניל
1 כפית גדושה קורנפלור
1/4 כוס מים
לעיטור:
פירות יבשים, חתוכים לרצועות או קוביות
דבש או קינמון
אופן ההכנה:
- בסיר קטן יוצקים 2 כוסות חלב ואת אבקת פודינג הווניל. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב. כשהחלב והפודינג מתחילים להתאחד, מוסיפים רבע כוס מים מעורבבים עם כפית גדושה של קורנפלור לתוך התערובת.
- מבשלים את התערובת במשך כ-5 דקות. מסירים מהאש ומעטרים בפירות יבשים, דבש או קינמון.
סחלב של חורף
המצרכים (ל-2 מנות):
2 כוסות חלב
1/2 כפית תמצית מי ורדים
2 כפות סוכר
1/4כוס מים
1 כף גדושה של קורנפלור
לעיטור-
פיסטוקים
בוטנים קלויים קצוצים
קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- מחממים 2 כוסות חלב בסיר קטן עם סוכר ותמצית וורדים. מערבבים בכוס 1/4 כוס מים עם קורנפלור, וכשהחלב חם מוסיפים את 1/4 כוס המים עם הקורנפלור לתוך החלב.
- מערבבים עד שהמשקה מסמיך, מוזגים לכוסות ומפזרים תוספות מעל.
המתכונים באדיבות המתכונאית אינס שילת ינאי, בעלת הבלוג "תיק אוכל,