שתף קטע נבחר

 

פינוק של חורף: 4 מתכוני דייסה

מזג האוויר החורפי הוא הזדמנות מצוינת ליהנות מדייסה חמה ומתוקה עם שלל תוספות מפנקות וצבעוניות - דייסת שוקולד, דייסת פודינג וניל ופירות יבשים, סחלב של חורף וגם דייסת שיבולת שועל קלאסית עם פירות יער ודבש

דייסת שיבולת שועל

המצרכים (ל-2 מנות):

1 כוס קוואקר

2 כוסות חלב

1/2 1 כף סוכר חום

מעט קינמון

 

לתוספות:

פירות יער קפואים - להפשיר מעט בטמפרטורת החדר

דבש - לפי הטעם

1 בננה טרייה פרוסה

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את החלב בסיר קטן עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את הסוכר ואת שיבולת השועל. מערבבים במשך כ-5 דקות עד שכל הנוזלים נספגים בשיבולת השועל.
  2. מסירים מהאש, מעטרים בפירות ובזילופי דבש, מפזרים קינמון ומגישים.

 

דייסת שוקולד

המצרכים (ל-2 מנות):

2 כוסות חלב

3 כפיות אבקת קקאו

1/2 2 כפות סוכר חום

להסמכה-

1/2 כוס חלב

2 כפות קורנפלור

לעיטור-

1 בננה טרייה פרוסה

שקדים קלויים

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר קטן את החלב עם הקקאו והסוכר עד להמסה.
  2. מערבבים בכוס נפרדת חצי כוס חלב קר עם 2 כפות קורנפלור, ומוסיפים לסיר הקקאו החם תוך כדי ערבוב עד להסמכה במשך כ-3 דקות.
  3. מגישים בקערה עם בננה טרייה ושקדים קלויים.

 

דייסת פודינג וניל ופירות יבשים

המצרכים (ל-2 מנות):

1 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל

2 כוסות חלב

1/2 כפית תמצית ווניל

1 כפית גדושה קורנפלור

1/4 כוס מים

 

לעיטור:

פירות יבשים, חתוכים לרצועות או קוביות

דבש או קינמון

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

אופן ההכנה: 

  1. בסיר קטן יוצקים 2 כוסות חלב ואת אבקת פודינג הווניל. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב. כשהחלב והפודינג מתחילים להתאחד, מוסיפים רבע כוס מים מעורבבים עם כפית גדושה של קורנפלור לתוך התערובת.
  2. מבשלים את התערובת במשך כ-5 דקות. מסירים מהאש ומעטרים בפירות יבשים, דבש או קינמון.

 

סחלב של חורף

המצרכים (ל-2 מנות):

2 כוסות חלב

1/2 כפית תמצית מי ורדים

2 כפות סוכר

1/4כוס מים

1 כף גדושה של קורנפלור

לעיטור-

פיסטוקים

בוטנים קלויים קצוצים

קוקוס טחון

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

אופן ההכנה:
  1. מחממים 2 כוסות חלב בסיר קטן עם סוכר ותמצית וורדים. מערבבים בכוס 1/4 כוס מים עם קורנפלור, וכשהחלב חם מוסיפים את 1/4 כוס המים עם הקורנפלור לתוך החלב.
  2. מערבבים עד שהמשקה מסמיך, מוזגים לכוסות ומפזרים תוספות מעל.

 

המתכונים באדיבות המתכונאית אינס שילת ינאי, בעלת הבלוג "תיק אוכל,

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
חמה ומתוקה. דייסת פודינג וניל ופירות יבשים
צילום: אפיק גבאי
מומלצים