שתף קטע נבחר

דיירי הירקון 87 בת"א נגד סטף ורטהיימר

נציגות הדיירים בבניין היוקרה, שבו שתי דירות בבעלותו של התעשיין, טוענת כי הוא "מחזיק את הדיירים כבני ערובה". הסיבה: ורטהיימר מסרב לחתום על תקנון מול חברת הניהול בטענה כי דמי הניהול גבוהים מדי

צרות במגדל היוקרה שבו מחזיק התעשיין סטף ורטהיימר שתי דירות בבעלותו: ל-ynet נודע כי במסגרת הליכים משפטיים שמנהלת נציגות הדיירים ברחוב הירקון 87 בתל-אביב, כשברקע רצונה לרשום את דירות היוקרה בבניין כחלק מ"בית משותף", מתגלים חילוקי דעות קשים בינה לבין ורטהיימר (89).

 

כתבות אחרונות בערוץ הנדל"ן  של ynet:

דירת 112 מ"ר בראש העין ב-1.1 מיליון שקל

4,120 דירות בב"ש, 2,000 דירות בקריות

"הדירות יוזלו השנה באזורים מסוימים"

 

המתחם ברחוב הירקון נמצא בבעלות מגדלי דן ומורכב משלושה אגפים: האחד משמש כמגדל ובו 60 דירות יוקרה למגורים; האגף השני כולל בריכת שחייה המשמשת את אורחי מלון דן הסמוך; והאגף הנוסף משמש למסחר ולמשרדים.

 

מאחר שההוצאות נחלקות בין האגפים השונים, אשר מנוהלים על ידי חברות ניהול שונות, מאז שנת 2004 מנסה נציגות הדיירים להגיע לחלוקה שתהיה מוסכמת על כל הצדדים. כך, בסופה יוכלו הדיירים לרשום את הדירות על שמם, מאחר שכיום הדירות רשומות על מגדלי דן, ושמות הדיירים כתובים בהערות. 

הבניין ברחוב הירקון 87 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הבניין ברחוב הירקון 87(צילום: מוטי קמחי)
 

ורטהיימר, מי שייסד בין היתר את מפעל ישקר שנמכר לפני כעשור לוורן באפט, מחזיק בבעלותו שתי דירות בבניין - האחת נרכשה ב-2007 והשנייה ב-2010. אלא שלטענת נציגות הדיירים, הוא מסרב לחתום על תקנון מול חברת ניהול שעליו הסכימו השכנים במטרה לרשום את הבניין בתור בית משותף.

 

מפרטי ההסכם עם חברת הניהול עולה כי הדיירים הסכימו לשלם 34 שקלים למ"ר מדי חודש. המשמעות: דייר המתגורר באחת מדירות היוקרה בבניין, המשתרעת לדוגמא על פני שטח של 180 מ"ר וכוללת 4 חדרים, ישלם כ-6,120 שקלים בחודש לחברת הניהול. 

 

לאחרונה קבעה המפקחת על המקרקעין במחוז תל-אביב כי אין בסמכותה לחייב את ורטהיימר לחתום על התקנון - ועל כן פנו נציגי הדיירים לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בכדי לערער.

סטף ורטהיימר (צילום: חגי אהרון) (צילום: חגי אהרון)
סטף ורטהיימר(צילום: חגי אהרון)
 

מהערעור שהגישה נציגות הדיירים לבית המשפט המחוזי עולה כי בישיבת דיירים שהתקיימה ביולי 2012, נפגשו בעלי הדירות והסכימו לחתום על תקנון בעלי הדירות מלבד ורטהיימר - שנכח בישיבה ואף השתתף בה. "המשיב 3 (ורטהיימר - א.ב) היה נוכח באסיפה, השתתף בה באופן פעיל, ולא הביע כל הסתייגות מההסכמה שהתקבלה", טענה נציגות הבית בערעור שהגישה.

 

בשנת 2013, כך ציינה נציגות הדיירים, פנו ורטהיימר ועוד 4 בעלי דירות שחתמו על התקנון למפקח על רישום המקרקעין, והביעו טענות קשות על רמת התחזוקה של הבניין והתנהלות חברת הניהול. בנוסף ציינו כי לטענתם, ישנם אינטרסים כספיים שחברת הניהול מסתירה מהם. ורטהיימר טען אז כי דמי הניהול גבוהים מדי ודרש שיוצגו לו מסמכים ודוחות הכספיים שיוכל לעיין בהם, בקשה שהתקבלה.

 

"התנהגותו הבלתי מוצדקת של המשיב 3, אשר מחזיקה את הדיירים כבני ערובה לאחר שעברו כמעט את כל המשוכות בדרך לרישום הבית כבית משותף, פוגעת בזכותם הקניינית שלהם וגורמת להם לנזקים חמורים וקשיים במכירת דירותיהם", כתבה נציגות הבית. מועד הדיון בבית משפט המחוזי בתל-אביב טרם נקבע.

 

ורטהיימר סירב להתייחס לנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
סטף ורטהיימר. צרות במגדל היוקרה
צילום: חגי אהרון
צילום: מוטי קמחי
הבניין ברחוב הירקון 87
צילום: מוטי קמחי
מומלצים