סנגורו של ראאד סלאח: "גזען? לא עבירה"
שופטי העליון דנו בערעור שהגיש מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, שנידון ל-11 חודשי מאסר על הסתה לגזענות. סנגורו אביגדור פלדמן: "יהודי היה מקבל הרבה פחות". השופטים השוו את המקרה לספר "תורת המלך"
בית המשפט העליון דן היום (ג') בערעור השני שהגיש מנהיג הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, השייח ראאד סלאח, על עונש 11 חודשי המאסר שנגזר עליו בגין הרשעתו בהסתה לגזענות. באוקטובר האחרון נדחה ערעורו הראשון במחוזי.
ההרשעה התייחסה לנאום שנשא ב-2007, שבו התייחס בין היתר לעלילת הדם הגזענית שייחסה ליהודים אכילת מצות בדם של ילדים. "מה זאת הסתה לגזענות? אין עבירה להיות גזען", אמר בדיון עורך דינו אביגדור פלדמן. "הסיפור של עלילת הדם מופיע באופן מעורפל ולא ברור".
פלדמן התייחס גם לדחיית העתירה שהוגשה לבג"ץ בנוגע לספר "תורת המלך", שם הוחלט לא להגיש כתבי אישום נגד המחברים למרות חשד להסתה לגזענות.
"העונש מקומם", הוסיף עו"ד פלדמן. "יהודי שאומר את זה מקבל עבודות שירות ומאסר על תנאי. התחושה מקוממת. אנחנו שופטים אותו בחומרה פי עשרה מאשר יהודי. תראו לי מקרה אחד שמישהו נשלח על ביטוי אחד ל-11 חודשי מאסר".
נציגת הפרקליטות בדיון ביקשה מהשופטים אליקים רובינשטיין, סלים ג'ובראן וענת ברון לדחות את הבקשה לערעור: "מדובר במנהיג בלתי מעורער. נאום מתוכנן וקפדני. רוכב על גלי תסכול ומלבה אותם ומשתמש ברטורקיה שכוללת שימוש במוטיב של דם של קרב".
השופטים הקשו על נציגת הפרקליטות והתייחסו גם הם לספר תורת המלך. "בתורת המלך יש אמירה מפורשת להרוג גויים", אמר השופט ג'ובראן. "על איזה ערך מגנים כאן? על בני אדם שצריכים להיות מתים?"
בנוגע לעונש טענה נציגת הפרקליטות: "אנחנו עדים לכוחה של ההסתה יותר מתמיד. המלחמה בהסתה היא כמעט אבודה, במיוחד ברשתות החברתיות. חשוב שבית המשפט יירתם למאמץ הנורמטיבי ויגיד דברים ברורים שמתיישבים עם הצורך עכשיו. לכן מדיניות הענישה צריכה להיות מחמירה במיוחד. אנחנו רואים לאן ההסתה הזו מביאה בימינו".