נחשף פורמט "ליגת האלופות", ישראל קופחה
פיב"א החליטה שלליגת העל תהיה נציגה אחת בלבד מתוך 32 המתמודדות בשלב הראשון, וקבוצה נוספת במוקדמות. צרפת, איטליה והליגה האדריאטית זכו לשתי נציגות. שמואל פרנקל, גיא הראל ויצחק פרי נמצאים בדיונים בשווייץ. ביורוליג נכנסו ללחץ וקיימו דיון דחוף
אחרי לא מעט חודשים של עבודה, פיב"א תציג אחר הצהריים (ד') במשרדיה בשווייץ את פורמט "ליגת האלופות", המפעל החדש של הארגון שישמש כמתחרה העיקרי של היורוליג בשנים הקרובות. לפגישה יגיעו לא מעט קבוצות וראשי ליגות מאירופה, ביניהם יו"ר מינהלת הליגה שמואל פרנקל, מנכ"ל הפועל ירושלים גיא הראל, ויו"ר מכבי ראשון לציון יצחק פרי, קבוצות שרואות את עצמן כמועמדות להשתתף במפעל.
הבשורה הרעה עבור הכדורסל הישראלי היא שנכון לעכשיו לליגת העל תהיה נציגה אחת בלבד, מכיוון שישראל שובצה לקטגוריה הנמוכה יותר יחד עם מדינות כמו צ'כיה, פולין, בלגיה וליטא. הליגות ה"חזקות" (ספרד, איטליה, צרפת ויוון) זכו לשתי נציגות.
בפיב"א החליטו מראש שאף קבוצה לא תשוריין באופן אוטומטי, וזאת בניגוד כמובן ליורוליג בה 11 מתוך 16 הקבוצות המשתתפות בעונה הבאה כבר ידועות. בסך הכל ייקחו חלק בשלב הראשון של "ליגת האלופות" 32 קבוצות. 24 מהן יעפילו אוטומטית על-פי הישגיהן בליגות במדינותיהן, שמונה נוספות יגיעו משלב המוקדמות.
גם לשלב המוקדמות יש קריטריונים. 28 קבוצות ייכנסו אליו, גם כן לפי הישגים בליגה, וארבעה כרטיסים חופשיים יחולקו ע"י פיב"א. לישראל צפויה להיות נציגה בשלב המוקדמות.
עם סיום שלב המוקדמות יחולקו 32 הקבוצות שעלו לסיבוב הראשון לארבעה בתים של 8 קבוצות שישוחקו בשיטת בית-חוץ. 4 הראשונות יעפילו לשלב הבא, הקבוצות שיסיימו במקומות 5-6 ירדו למפעל המשני של פיב"א, ככל הנראה היורופ-קאפ בו משחקת מכבי ראשון לציון כיום, ואלה שיסיימו במקומות 7-8 יודחו.
בפיב"א החליטו כי שלבי הנוקאאוט (שמינית ורבע הגמר) יהיו בשיטת בית-חוץ. בסופו של דבר יגיעו ארבע הקבוצות האחרונות לפיינל פור, ושם, בדומה ליורוליג, תיקבע אלופת המפעל. על-פי השיטה, לכל קבוצה מובטחים לפחות 14 משחקים, ואלו שיגיעו לפיינל פור ייקחו חלק ב-20 משחקים. זו כמות נמוכה הרבה יותר מהמתכונת החדשה של היורולי,ג בה כל קבוצה תשחק לפחות 30 משחקים. פיב"א עשתה זאת כדי להקל על הקבוצות המשתתפות גם בליגות המקומיות בכמות המשחקים, ולהוריד מהן את הלחץ והאפשרויות לפציעות של שחקנים.
50 אחוזים מרווחי המפעל ילכו לפיב"א ו-50 אחוזים נוספים למדינות המשתתפות. כאמור, פיב"א קבעה שתי קטגוריות למדינות. הליגות הגדולות (ספרד, איטליה, צרפת, יוון, טורקיה, גרמניה, ה-VTB והאדריאטית) יחזיקו כל אחת ב-5 אחוזים, ואילו הליגות הנוספות, ביניהן גם ישראל (ואיתה בלגיה, צ'כיה, ליטא ופולין) יקבלו 2 אחוזים בלבד.
ביורוליג בלחץ, כינסו פגישה מיוחדת
אתמול (ד') נערך בברצלונה דיון מיוחד אותו כינסה הנהלת
היורוליג בראשות ג'ורדי ברטומאו ובהשתתפות 17 ראשי הקבוצות המובילות ביורוליג וביורוקאפ, להן אין כרטיס לעונה הבאה למפעל הבכיר.
מלאגה, ולנסיה, גראן קנאריה, באיירן מינכן, אלבה ברלין, באמברג, חימקי, קובאן וקאזאן היו הקבוצות הבכירות שלקחו בדיון חלק. מטרת היורוליג הייתה להרגיע את אותן קבוצות, לשתף אותן בתוכניות של הארגון, ויותר חשוב, לנסות ולמנוע מהן לערוק לפיב"א.
במהלך הדיון דרשו הקבוצות מברטומאו לשנות את הפורמט החדש של היורוליג ולהגדיל את המפעל מ-16 ל-20 קבוצות. בהנהלת הארגון נמצאים בבעיה, שכן ההסכם שנחתם עם חברת IMG ל-10 שנים אמור להכניס מאות מיליוני דולרים, וניסיון לפתוח אותו מחדש יכול לגרום לחברה לעזוב או לשנות את תנאי העסקה, מה שיפגע כלכלית ביורוליג.