שתף קטע נבחר
 

משרד האוצר: גידול בתקציב הסיוע לניצולי השואה

משרד האוצר מפרסם נתונים על רקע יום השואה הבינלאומי, לפיהם תקציב הסיוע לניצולי השואה עמד בשנת 2015 על 4.2 מיליארד שקל - ועלה לעומת השנים הקודמות

תקציב הסיוע לניצולי השואה עמד בשנת 2015 על 4.2 מיליארד שקל - ועלה לעומת השנים הקודמות, כך עולה מנתונים שפרסם היום (ה') משרד האוצר על רקע יום השואה הבינלאומי.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

על פי הנתונים, תקציב הסיוע לניצולי שואה עלה ב-2015 ל-4.2 מיליארד שקל, לעומת 3.6 מיליארד שקל ב-2014 ו-3.1 מיליארד שקל ב-2013. כזכור, אתמול טען שר הרווחה, חיים כץ, בראיון לאולפן ynet, כי משרד האוצר שומר נתונים על ניצולי השואה ולא מאפשר ללמוד אותם.

 

הסקר השנתי שערכה לפני כחצי שנה הקרן לרווחה למען נפגעי השואה הצביע על כך ש-33% מהניצולים, ש-40 מהם נפטרו מדי יום בישראל בשנת 2014, חיים בגפם וכי 25% מהם נאלצים לוותר על תרופות או על טיפול רפואי בגלל מצבם הכלכלי. 30% מהם נאלצו לוותר על מוצרי מזון ו-27% סיפרו כי אינם יכולים לחמם את ביתם בחורף לאור הקשיים הכלכליים בהם הם שרויים.

 

מנתוני האוצר ששוחררו היום עולה ששורה של החלטות שקיבל לאחרונה שר האוצר משה כחלון לקידום הסיוע לניצולי השואה מסתכמות בעלות כוללת של 230 מיליון שקל בשנה.

 

שר האוצר משה כחלון החליט שגם עובדי כפייה שעלו לאחר אוקטובר 1953 יקבלו תגמולים חודשיים, כפי שנהוג בקרב יוצאי מחנות וגטאות. החלטה נוספת שהתקבלה השנה תחת כחלון היא הענקת תגמולים חודשיים גם למי שהיה תושב קבע בגרמניה, למרות שהיתה לו זכות תביעה כלפי שלטונות גרמניה. עוד הוחלט השנה על זכאות למענק שנתי ופטור בתרופות לאוכלוסיות נוספות שחוו התנכלויות אנטישמיות בתקופת מלחמת העולם השנייה, ובכלל זה יוצאי מרוקו ואלג'יריה שסבלו הגבלות בתחומי חיים שונים במסגרת שלטון וישי, וכן יוצאי עיראק, שחוו את אירועי הפרהוד בעיראק.

 

נתון נוסף שמעלה משרד האוצר היום הוא גובה ההקצאה לרשות לזכויות ניצולי השואה ליישום התוכנית הלאומי לסיוע לניצולי השואה בשנתיים האחרונות, בסך מיליארד שקל. במסגרת זו התבצעה פעולה של איתור אקטיבי של הזכאים והגעה עד אליהם עם הזכויות הספציפיות שמגיעות להם ועם מידע ממוקדם בעניינם, למשל בוצעה השוואת זכויות אוטומטית ליוצאי מחנות וגטאות שעלו לאחר 1 באוקטובר 1953 וכיום הם מקבלים את כל הזכויות שניתנו לנכי רדיפות הנאצים. בנוסף, הועלה אוטומטית תגמול המינימום שניתן לנכי רדיפות הנאצים ל-2,200 שקל שיכולים להגיע עד ל-5,580 שקל ואף ל-10,000 שקל לפי מצב נכות ונזקקות.

 

בנוסף ניתן לניצולי נזקקים גם מענק שנתי של 2,000 שקל המתווסף לתגמולים המוגדלים ולהטבות המיוחדות. כן ניתן אוטומטית תגמול שארים לבני זוג של ניצולים שנפטרו בסך 2,000 שקל למשך כל ימי חייהם. עוד כ-85 אלף ניצולים שלא זכאים לקצבה חודשים זכאים למענק שנתי של 3,600 שקל ולהטבות נוספות כמו פטור מלא ברכישת תרופות מרשם ולסיוע נפשי לפי צורכיהם.

 

הנתונים מלמדים כי ב-2015 אושרו ברשות לזכויות ניצולי השואה כ-8,500 בקשות חדשות לתגמולים חודשיים ואושרו כ-3,100 בקשות חדשות לתגמולים מוגדלים לנזקקים. כן אושרו כ-48 אלף בקשות חדשות למענק שנתי וטופלו כ-555 אלף פניות טלפוניות במרכז המידע של הרשות. כ-20,500 ניצולים הועברו לחברת החשמל ולרשות המים כזכאים להנחה בחשמל ובמים וכ-205 אלף ניצולים הועברו לקופות החולים כזכאים לפטור מלא ברכישת תרופות מרשם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי, "ידיעות אחרונות"
צילום: עמית שאבי, "ידיעות אחרונות"
מומלצים