שתף קטע נבחר
 

כשזיאד ועומאר פוגשים את ארז

בשעת מחשבות על בישול מקומי, ניקרה בשף ארז קומרובסקי הסקרנות לבקר במטבח ערבי מקומי. במסעדת "עלה גפן" הוא פגש את השף עומר עילואן ואת הסו שף זיאד חתחות, שנתן לו 3 מתכונים פשוטים לקלאסיקות מהמטבח הערבי: מתכון לשקשוקה חוביזה, לחמעג'ון בשר ומחאמר עוף

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שקשוקה חוביזה

המצרכים:

צרור חוביזה (1/2 ק"ג) שטופה ומסוננת היטב, קצוצה דק

1 בצל לבן, קצוץ דק

שמן זית, לאידוי

מלח - לפי הטעם

3 ביצים, או כמה שרוצים

 (צילום: אביהו שפירא ) (צילום: אביהו שפירא )
(צילום: אביהו שפירא )

  1. אופן ההכנה:
  2. מאדים את הבצל בסיר עם שמן זית על אש נמוכה במשך 4-5 דקות. מוסיפים את החוביזה ומערבבים יחד עם הבצל עד לריכוך. מורידים מהאש ומוסיפים מלח.
  3. בתוך כלי חסין חום מסדרים את החוביזה, יוצרים גומה או שתיים לפי מספר הביצים ושוברים פנימה את הביצים (שימו לב: יש לוודא שהחלבון יגלוש ויכסה את החוביזה כדי שלא תתייבש תוך כדי האפייה).
  4. אופים בטאבון או בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהביצה מתבשלת עד הסוף או לפי מידת העשייה של החלמון.

 (צילום: אביהו שפירא ) (צילום: אביהו שפירא )
(צילום: אביהו שפירא )
  

לחמעג'ון בשר

המצרכים:

לבצק -  

1/2 ק"ג קמח לבן

1 כפית שמרים

2 כפיות סוכר

1 כפית מלח

300 מ"ל מים פושרים (אפשר גם פחות, תלוי בספיגה של הקמח)

1 כוס שמן זית

למילוי -

1/2 ק"ג בשר עגל טחון

250 גר' בשר כבש (אפשר לבקש מהקצב את מכסה הצלעות)

1 בצל

2 שיני שום כתושות

מלח - לפי הטעם

מעט שמן זית

1 בצל צלוי ללא הקליפה, פרוס לטבעות

2 עגבניות צלויות ללא הקליפה, פרוסות לעיגולים

 (צילום: אביהו שפירא ) (צילום: אביהו שפירא )
(צילום: אביהו שפירא )

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי - במחבת עם שמן זית מאדים קלות את הבצל. מוסיפים את הבשר והשום, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהבשר מוכן. מצננים.
  2. מכינים את הבצק - בקערה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, מלח, מים פושרים ושמן זית עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים במגבת, ומניחים בצד להתפחה בין 20 דקות ל-1/2 שעה.
  3. ממלאים את הבצק - מחלקים את הבצק לכדורים, ומרדדים לצורה של אליפסה בעובי של כ-1/2 ס"מ. בעזרת כף מסדרים מעל את הבשר הטחון לאורך ומניחים מעל בצל ועגבניות צלויות.
  4. אופים ומגישים - תופסים את הקצוות של הבצק ומאדקים אותן זו לזו. אופים את הלחמעג'ון בטאבון במשך כ5-7 דקות, או עד שהבצק מקבל גוון חום בהיר או בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-7 דקות.

 

מחמר עוף

המצרכים:

לעוף -

2 כרעיים שלמות

2-3 עלי דפנה

1 מקל קינמון

1/2 לימון

פלפל אנגלי

הל שלם

לתערובת הבצל -

2-3 בצלים יבשים, קצוצים דק

מלח

סומק

שמן זית

לבצק -

1/2 ק"ג קמח לבן

1 כפית שמרים

2 כפיות סוכר

1 כפית מלח

300 מ"ל מים (אפשר פחות, תלוי בספיגה של הקמח)

1 כוס שמן זית

להגשה -

3 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות

3-4 עלי אורוגולה, שטופים היטב ומסוננים

 (צילום: אביהו שפירא ) (צילום: אביהו שפירא )
(צילום: אביהו שפירא )

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הכרעיים במים, מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים עד לריכוך מלא של העוף. מוציאים את העוף מהמים, מצננים מעט ומפרקים את הבשר מהעצמות. מקררים עד לטמפרטורת החדר, ומתבלים במלח ובסומק.
  2. מכינים את תערובת הבצל - מטגנים את הבצלים בסיר עם שמן זית. מתבלים במלח וסומק, ומבשלים על אש נמוכה עד שהבצל מתרכך.
  3. מכינים את הבצק - בקערה מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, המים ושמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומניחים בצד להתפחה בין 20-30 דקות.
  4. מחלקים את הבצק לכדורים, מרדדים, ומורחים היטב את תערובת הבצל על הבצק. מפזרים מעל מהעוף המפורק, ואופים בטאבון בין 5-7 דקות או בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-7 דקות. לפני ההגשה מפזרים מעל מעט עגבניות שרי חצויות ועלי אורוגולה, ומגישים.   

 (צילום: אביהו שפירא ) (צילום: אביהו שפירא )
(צילום: אביהו שפירא )
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מאפה ערבי עם עוף וקינמון, מסעדת עלה גפן
צילום: אביהו שפירא
מומלצים