מהומות בשבדיה סביב "הילדים המרוקאים"
עשרות רעולי פנים תקפו בתחנת הרכבת המרכזית של שטוקהולם עוברי אורח בעלי חזות זרה, בתגובה לרצח עובדת סוציאלית ותקיפות מיניות על ידי נערים מבקשי מקלט: "המשטרה לא מתמודדת עם הפגיעה בעם השבדי"
המהומות בתחנת הרכבת שטוקהולם (dailymail)
עשרות רעולי פנים תקפו אמש (יום ו') מהגרים ועוברים ושבים בעלי חזות זרה במרכז שטוקהולם ובאזור תחנת הרכבת המרכזית של בירת שבדיה. בתוך כך נעצרו ארבעה חשודים כשהפיצו עלונים עם תעמולה נגד מהגרים. על פי התקשורת המקומית, התוקפים מזוהים עם קבוצות חוליגנים אוהדי כדורגל.
עדי ראייה סיפרו כי המתפרעים קראו "לתת לילדים מצפון אפריקה את מה שמגיע להם". עד ראייה סיפר: "ראיתי שלושה אנשים שהותקפו. זה נראה כמו קטטת כדורגל או משהו דומה. אבל המטרה שלהם הייתה מהגרים. הייתי מפוחד וברחתי". על-פי הדיווח ב"דיילי מייל", הם ביקשו לנקום את הרצח של אלכסנדרה מזהר, עובדת סוציאלית בת 22 במקלט לילדים מהגרים על ידי אחד הדיירים, בן 15 ממוצא סומלי. היא נדקרה למוות כשניסתה להפרד בין קטטת נערים במרכז במולנדל בדרום שבדיה.
הרקע לאירועים הוא אזהרה שפרסמה המשטרה המקומית בשבוע שעבר על כך שאזור תחנת הרכבת המרכזית הפך למקום לא בטוח בשל מה שהוגדר "השתלטות של עשרות ילדי רחוב מרוקאים". מדובר בחבורות מהגרים שגונבים ותוקפים נשים ואנשי ביטחון. בהודעה נמסר שהחבורות האלה, שכוללות ילדים ונערים, משוטטות בתחנת הרכבת לאורך היום והלילה ומסרבות לקבל עזרה מהרשויות המקומיות.שבדיה מתמודדת בשנים האחרונות עם עלייה דרמטית של נערים וילדים ממוצא מרוקני שמבקשים מקלט במדינה. חלקם נמלטו מפתרונות דיור שהוענקו להם כדי לחיות ברחובות הבירה. על-פי משטרת שטוקהולם, מדובר בכ-200 נערים.
בעלונים נגד המהגרים שחילקו החשודים שנעצרו אתמול נכתב: "מכל המדינה מגיעים דיווחים על כך המשטרה לא מצליחה עוד להתמודד במניעה וחקירה של פשעים הפוגעים בעם השבדי. בחלק מהמקרים, למשל רצח האישה שהועסקה במחסה למה שמוגדר 'פליטים ילדים' במולנדל זה הגיע לכך שמפכ"ל המשטרה בחר להביע אהדה לעבריין על חשבון הקורבן.
"אבל אנחנו מסרבים לקבל את התקיפות החוזרות ונשנות והצקות לנשים שבדיות. אנחנו מסרבים לקבל את ההרס של החברה שלנו שהייתה פעם בטוחה... לגברים ונשים שבדים מגיע ביטחון בחיי היום-יום".
ביום חמישי האחרון הודיע שר הפנים של שבדיה, אנדרס יגמן, כי המדינה נערכת לגירוש של רבבות מבקשי מקלט שהגיעו אליה בשנה שעברה ובקשותיהם לא אושרו. יגמן אמר כי הוא מעריך שמתוך 163 אלף מבקשי המקלט שהגיעו במהלך 2015, יעזבו את המדינה - מרצונם או על ידי גירוש - עד 80 אלף איש.
"אנחנו מדברים על כ-60 אלף איש אבל זה יכול להגיע גם ל-80 אלף", אמר. "יש לנו אתגר גדול לפנינו. אנחנו צריכים להשתמש ביותר משאבים כדי לעשות את זה וחייבים לשפר את שיתוף הפעולה בין הרשויות"
אלכסנדרה מזהר
צילום: AP
מומלצים