40% יירדו מהארץ אם לא ימצאו עבודה בתחום
סקר שנערך לקראת יום "אתגרי המחר בתעסוקה" שיצוין השבוע בכנסת מגלה: כ-40% מהישראלים ישקלו לרדת מהארץ אם לא ימצאו עבודה בתחום תעסוקתם ויותר ממחצית חוששים שייאלצו לעבוד ביותר מ-3 מקומות עבודה כדי לקיים בכבוד את משפחתם
כ-40% מהישראלים ישקלו לרדת מהארץ אם לא ימצאו עבודה בתחום תעסוקתם. כך עולה מסקר שנערך לקראת יום "אתגרי המחר בתעסוקה" שיתקיים מחר (ג') בכנסת. עוד עולה מהנתונים, כי יותר ממחצית הישראלים שטרם נישאו או טרם הולידו ילדים, יחליטו על מספר הילדים במשפחה בהתאם להכנסת משק הבית, ושיעור דומה מעריכים כי ייאלצו לעבוד ביותר מ-3 מקומות עבודה כדי לקיים בכבוד את משפחתם.
הסקר נערך באינטרנט על ידי חברת המחקר "שילוב", בקרב 316 גברים ונשים בגילאי 18-45, במדגם ארצי ומייצג. על פי הנתונים, השיקול של מציאת עבודה בולט במיוחד אצל ישראלים המרוויחים מעל ההכנסה הממוצעת במשק, כאשר כ-52% מהם ישקלו לרדת מהארץ אם לא ימצאו עבודה בתחום העיסוק שלהם, לעומת 31% בלבד מבעלי ההכנסה הממוצעת.
עוד עולה, כי שיקול ההכנסה בולט יותר בקרב גברים, ש-55% מהם אמרו כי זה ישפיע או השפיע על החלטתם כמה ילדים להביא לעולם, לעומת 43% מהנשים. כ-60% מהמשיבים שאין להם ילדים אמרו, שהכנסת משק הבית מהווה שיקול בהחלטותיהם העתידיות בנושא.
הנתונים העלו גם כי בעלי השכלה בינונית וגבוהה (תיכונית עם בגרות או בעלי תואר אקדמי), מעריכים כי ייאלצו להחליף יותר מקומות עבודה במהלך חייהם. מקרב פלח אוכלוסייה זה, כ-70% העריכו כי יעבדו ביותר מ-3 מקומות עבודה במהלך חייהם, לעומת בעלי השכלה נמוכה (יסודית או תיכונית ללא בגרות) שהעריכו כי יעבדו רק במקום אחד או בשני מקומות.
כשליש חוששים מיציאה לפנסיה
עוד מגלה הסקר, כי כמחצית הישראלים סבורים כי יצליחו לחיות את חייהם המבוגרים בצורה הוגנת ומכבדת רק אחרי יציאתם לפנסיה, אולם כשליש חושבים שלא יחיו את חייהם המבוגרים בצורה כזאת. עורכי הסקר התרשמו כי החששות האלה גוברים עם העלייה בגיל המשיבים, כאשר 40% מהנשאלים בגילאי 26-45 חוששים יותר מ-22% מהנשאלים בגילאי 18-25.
ממצאי הסקר יעלו לדיון בוועדות הכנסת במסגרת יום "אתגרי המחר בתעסוקה", אותו יזמה ד"ר וח"כ עליזה לביא (יש עתיד). הדיון המרכזי יתקיים בפאנל מומחים בראשות יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' אבי שמחון, בהופעתו הראשונה בכנסת, וכן המשנה למנכ"ל משרד הכלכלה והממונה על תחום התעסוקה, מיכל צוק.
לביא מסרה כי בזמן שמדינות רבות כבר עשו צעדים מעשיים לטיפול והיערכות בתחום התעסוקה בעתיד - ישראל מדשדשת מאחור ועדיין לא השכילה לטפל בנושא ולבצע תהליכים לקראת המחר.
בעקבות הממצאים היא קראה להקים גוף מרכזי, שיכין את הדור הבא לעולם טכנולוגי משתנה, החל מהגיל הרך ועד מערכת ההשכלה העל-תיכונית.
"בהכנת העובדים לעולם טכנולוגי משתנה, אלה שלא יהיו שיהיו מותאמים אליו גם ברמה הפסיכולוגית וגם ברמת המיומנויות ימצאו את עצמם מובטלים, והאחריות להתאמה מוטלת על המדינה", אמרה.