ארוחה במחבת: 4 מתכוני שקשוקה
רביעיית מתכונים שווים במיוחד למאכל הכמעט לאומי שלנו שמתקבל בברכה בארוחת הבוקר, בארוחת הערב וגם יכול לשמש כארוחת צהריים קלילה: שקשוקה עם קרם תירס, עם סלק, עם גבינות ושמן כמהין וגם בסגנון אסיאתי עם ביצי שליו
שקשוקה תירס צהובה
רוטב השקשוקה במנה הזו מורכב משני חלקים - רוטב בשמל סמיך וקרם תירס וגבינות.
המצרכים (ל-2 סועדים):
לרוטב בשמל -
50 גר' חמאה
100 גר' קמח לבן
1/2 ליטר חלב
מלח ופלפל לבן
אגוז מוסקט
לקרם תירס וגבינות -
50 גר' חמאה
1/2 בצל סגול, פרוס
2 שיני שום
1/2 כפית כורכום
1/2 ליטר שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
300 גר' תירס מתוק
100 גר' גבינת פרמזן, מגוררת
מלח ופלפל לבן
להגשה -
2 ביצים
8 עלי תרד טריים
לחם טרי
סלט
אופן ההכנה:
- מכינים את הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב עם החמאה עד להיווצרות גרגירי בצק קטנים. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, את החלב ואת התבלינים ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה (חשוב שלא להפסיק את פעולת הערבוב).
- מכינים את קרם התירס - ממיסים את החמאה בסיר ומאדים קלות את הבצל, השום והתירס. מוסיפים לתערבות את הנוזלים והתבלינים, ומבשלים עד לרתיחה. מורידים מהאש, וטוחנים היטב במעבד מזון עד לקבלת מרקם אחיד. מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים את הגבינה ומבשלים במשך כחמש דקות עד שהגבינה נמסה.
- יוצקים מרוטב הבשמל לסיר עם קרם התירס, ומבשלים תוך ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
- הגשה - יוצקים למחבת את רוטב השקשוקה, שוברים פנימה 2 ביצים ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל את עלי התרד, ומגישים לצד לחם וסלט טרי.
שקשוקת סלק ורודה
הרוטב של השקשוקה הזאת מורכב משני חלקים - רוטב בשמל סמיך וקרם סלק וגבינת ברי.
המצרכים (ל-2 סועדים):
לרוטב בשמל -
50 גר' חמאה
100 גר' קמח לבן
1/2 ליטר חלב
מלח ופלפל לבן
אגוז מוסקט
לקרם סלק וגבינות -
50 גר' חמאה
1/2 בצל סגול, פרוס
2 שיני שום
1/2 ליטר שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
4 יחידות סלק מבושלות, חתוכות גס
150 גר' גבינת ברי
מלח ופלפל לבן
להגשה -
1 סלק מבושל, חתוך לקוביות
2 ביצים עלומות, מבושלות במים רותחים עם מעט חומץ
מעט עלי בייבי סלק טריים
לחם טרי
סלט ירקות
אופן ההכנה:
- מכינים את הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד להיווצרות גרגירי בצק קטנים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החלב ואת התבלינים, ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה (חשוב לא להפסיק את פעולת הערבוב).
- מכינים את קרם הסלק - בסיר ממיסים את החמאה ומאדים קלות את הבצל והשום. מוסיפים פנימה את הנוזלים, 4 סלקים ואת התבלינים ומבשלים עד לרתיחה. מורידים מהאש, וטוחנים היטב במעבד מזון עד לקבלת קרם אחיד. מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים 100 גרם מהגבינה ומבשלים במשך 5 דקות עד להמסה.
- יוצקים מהבשמל לקרם סלק, ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
- הגשה - במחבת מקפיצים את קוביות הסלק, מוסיפים מרוטב השקשוקה ומסדרים בפנים את הביצים. מפזרים מעל את שארית הגבינה, ומפזרים מעל מעט עלי בייבי סלק טריים. מגישים לצד לחם טרי וסלט ירקות.
שקשוקת גבינות לבנה עם שמן כמהין ופטריות
רוטב השקשוקה מורכב משני חלקים - רוטב בשמל סמיך וקרם שמנת וגבינות.
המצרכים (ל-2 סועדים):
לרוטב בשמל -
50 גר' חמאה
100 גר' קמח לבן
1/2 ליטר חלב
מלח ופלפל לבן
אגוז מוסקט
לקרם גבינות -
50 גר' חמאה
1/2 בצל סגול פרוס
2 שיני שום
1/2 ליטר שמנת מתוקה
200 מ"ל חלב
50 גר' גבינת פרמזן, מגוררת
100 גר' גבינת קשקבל, מגוררת
50 גר' גבינת עזים רכה
מלח ופלפל לבן
1/4 כפית שמן כמהין
להגשה -
100 גר' רבעי פטריות
2 ביצים
מעט חמאה, לטיגון
מעט גבינת קשקבל, מגוררת
לחם טרי
סלט ירקות
אופן ההכנה:
- מכינים את הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב עד להיווצרות גרגירי בצק קטנים. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החלב ואת התבלינים, ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה (חשוב לא להפסיק את פעולת הערבוב).
- מכינים את קרם הגבינות - בסיר ממיסים את החמאה ומאדים קלות את הבצל והשום. מוסיפים את הנוזלים והתבלינים, ומבשלים עד לרתיחה. מורידים מהאש, וטוחנים היטב במעבד מזון עד לקבלת קרם אחיד. מחזירים את התערובת לאש, ומוסיפים את הגבינות ואת שמן הכמהין. מבשלים את התערובת במשך כ-5 דקות עד שהגבינות נמסות.
- יוצקים מהבשמל לקרם הגבינות, ומערבבים תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
- הגשה - במחבת עם מעט חמאה מטגנים קלות פטריות. יוצקים פנימה את הרוטב, שוברים 2 ביצים ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה. מפזרים מעל מעט קשקבל מגוררת, ומגישים לצד לחם טרי וסלט ירקות.
שקשוקה בסגנון אסייתי עם ביצי שליו
רוטב השקשוקה במנה הזו מורכב אף הוא משני חלקים - רוטב בשמל סמיך ורוטב הוי סין.
המצרכים (ל-2 סועדים):
לרוטב בשמל -
50 גר' חמאה
100 גר' קמח לבן
1/2 ליטר חלב
מלח ופלפל לבן
אגוז מוסקט
לרוטב הוי סין -
150 מ"ל רוטב סויה
100 מ"ל רוטב סויה כהה
1 כף גדושה רוטב הוי סין
200 גר' סוכר
1 ליטר מים
20 מ"ל שמן סומסום
להגשה -
מעט שמן, לטיגון
1 פלפל אדום גדול, חתוך לקוביות
5 פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים
1 בצל ירוק, פרוס לרצועות
2 ביצי שליו
לחם טרי
סלט שורשים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב עד להיווצרות גרגירי בצק קטנים. מוסיפים בהדרגה, ותוך כדי ערבוב, את החלב ואת התבלינים, מבשלים על אש נמוכה עד להסמכה (חשוב לא להפסיק את פעולת הערבוב).
- מכינים את רוטב ההוי סין - מבשלים את כל המרכיבים מלבד שמן הסומסום, עד לרתיחה. מנמיכים את האש, ויוצקים פנימה את שמן הסומסום.
- יוצקים מהבשמל לרוטב ההוי סין, ומבשלים תוך ערבוב עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
- להגשה - במחבת עם מעט שמן מאדים את הפלפלים והפטריות, מוסיפים מהרוטב ושוברים פנימה 2 ביצי שליו. מבשלים עד למידת העשייה הרצויה, מפזרים מעל מהבצל הירוק ומגישים לצד לחם טרי וסלט שורשים.