שתף קטע נבחר

צרפת: חנינה לאישה שירתה למוות בבעל שאנס אותה

במשך שנים התעלל בעלה של ז'קלין סובאז' בה ובילדים. כשהבן התאבד היא ירתה בבן זוגה למוות אחרי 47 שנות נישואים. ב-2012 נידונה ל-10 שנות מאסר וכעת, אחרי מחאה נרחבת, מקבלת חנינה נדירה מהנשיא הולנד

ז'קלין סובאג' (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ז'קלין סובאג'(צילום: EPA)
 

נשיא צרפת פרנסואה הולנד העניק אתמול (יום א') חנינה לאישה שנידונה לעשר שנות מאסר על רצח בעלה, אחרי שתקף אותה מינית במשך עשרות שנים.

 

"לאור מצב אנושי יוצא דופן רצה הנשיא לאפשר לז'קלין סובאז' לחזור לחיק משפחתה בהקדם האפשרי", נמסר בהודעת לשכת הנשיאות. בשישי פגש הולנד לראשונה את בנותיה של סובאז' ואת עורכי דינה. לפי סנגוריה של ז'קלין, במסגרת החנינה הנדירה שהעניק לה הולנד היא תשתחרר מהכלא באמצע חודש אפריל.

הפגנה לשחרורה של ז'קלין (צילום: MCT) (צילום: MCT)
הפגנה לשחרורה של ז'קלין(צילום: MCT)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 

סובאז' הייתה נשואה 47 שנים לנורבר מארו, אלכוהוליסט אלים שלטענתה נהג במשך השנים לאנוס ולהכות אותה. הוא תקף גם את שלוש הבנות שלהן והתעלל גם בבנו. ב-10 בספטמבר 2012, יום אחרי שהבן תלה את עצמו, ירתה סובאז' בנורבר שלוש פעמים בגב עם רובה.

 

סיפורה של סובאז' עורר עניין רב בצרפת, ויותר מ-400 אלף איש חתמו על עצומה שקוראת לשחרורה. "אני אסירת תודה, מאושרת וחשה הקלה", אמרה אווה

דרלאן, שהקימה ארגון למען שחרורה של ז'קלין.

 

ז'קלין הורשעה ברצח ונידונה לעשר שנות מאסר באוקטובר 2014. ז'קלין ערערה והעונש אושרר בדצמבר 2015 אחרי שנדחתה טענתה להגנה עצמית. הארגון "מעזה להיות פמיניסטית" קראה להגדיר מחדש את המונח "הגנה עצמית" במקרים שבהן נשים מותקפות.

 

בקמפיין הבחירות שלו ב-2012 הרחיק עצמו הולנד מסוגיית החנינות הנשיאותיות, ואמר כי הן שייכות ל"תפישה שונה של סמכות". הוא ניצל את הסמכות הזו רק פעם אחת, כאשר שחרר ב-2014 את פיליפ א-שינאווי, ששדד בנק וריצה 38 שנות מאסר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
החנינה השנייה של הולנד
צילום: EPA
מומלצים