כוכב מישלין לגורדון ראמזי, שלושה לאלן דוקאס
היום פורסמה המהדורה החדשה לשנת 2016 של מדריך מישלין היוקרתי: 42 מסעדות קיבלו כוכב ראשון וסך הכל חולקו 52 כוכבים. אז מי הם המנצחים והמפסידים הגדולים?
גם השנה ישנם מנצחים ומפסידים ברשימת הכוכבים הגדולים שפרסם מדריך מישלין היוקרתי לשנת 2016: במהדורה החדשה קיבל השף סלב גורדון רמזי כוכב אחד עבור המסעדה החדשה שלו בבורדו - Le Pressoir d'Argent de Gordon Ramsay Bordeaux - אותה פתח בספטמבר האחרון.
השף ז'ואל רובושון קיבל כוכב שני על מסעדת GRAND Maison בבורדו, והשף אלן דוקאס קיבל כוכב שלישי במסעדה Athénée פלאזה. "אשמח אולי לומר שאנחנו יכולים לחיות ללא כוכבי המישלין", התבדח השף, "אבל אנחנו חיים טוב יותר עם". דוקאס הבטיח לקדם מטבח עם פחות שומן, פחות מלח ופחות סוכר. "הטבח שאני חייב להיות זה אחד שיישא בשורה ויקדם את השמירה וכיבוד כדור הארץ שבו אנחנו חיים", הוא הוסיף.
השנה השתתפו 380 מדורגים חדשים, 600 מסעדות חדשות כיכבו במדריך וחולקו 52 כוכבים חדשים, כולל 42 מסעדות שקיבלו כוכב ראשון. הדגש ניתן השנה למסעדות ששמרו במיוחד על איכות הסביבה.
מסיבת העיתונאים החלה בדקת דומיה לזכרו של השף בנואה וואלייר בן ה-44 ממסעדת "הוטל דה ויל" שהתאבד אתמול.