שתף קטע נבחר

המדינה ששותה הכי הרבה רוצה להוזיל את הבירה

צ'כיה, צרכנית הבירה מספר אחת בעולם, שוקלת לקצץ ביותר מחצי את המס על הבירה. וזה לא שקודם חצי ליטר עלה יותר מ-5 שקלים, כן?

הצ'כים, צרכני הבירה המובילים בעולם, עשויים לקבל בקרוב סיבה לשתות עוד יותר: שר האוצר של צ'כיה הציע היום (ג') להפחית את המס על הבירה ביותר מחצי.

 

השר אנדריי באביס מציע לקצץ את מס הערך המוסף על בירה מחבית מ-21% לעשרה אחוזים בלבד. השר הסביר כי הצעד נועד להפחית את ההתנגדות לתוכנית אחרת שבה דן כעת הפרלמנט הצ'כי, תוכנית לערוך רישום חובה אלקטרוני של כל המכירות. "זו לא הצעה פופוליסטית, זו הצעה הגיונית", אמר באביס. אגב, לקונה הישראלי בירה מהחבית בצ'כיה עולה כבר היום כחמישה שקלים בלבד לחצי ליטר - לעומת כ-30-25 שקלים בישראל.

 

לא כולם בממשלת צ'כיה, המורכבת מקואליציה של שלוש מפלגות, מסכימים עם ההצעה. ראש הממשלה בוהוסלב סובוטקה אומר כי הצעתו של השר נוגדת את מדיניות הממשלה, שהיא להפחית את צריכת האלכוהול. המפלגה הסוציאל-דמוקרטית שלו מעדיפה להפחית את המס על מוצרי מזון בסיסיים.

והגרמנים - שותים פחות: שפל של 25 שנה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
והגרמנים - שותים פחות: שפל של 25 שנה(צילום: shutterstock)

ובינתיים בגרמניה מגלים נתונים חדשים שהצריכה של בירה גרמנית על-ידי הגרמנים הגיעה בשנת 2015 לשפל של 25 שנה לפחות – 79.5 מיליון הקטוליטר. לשם השוואה, בשנת 1991, אז החל המעקב אחרי הנתונים, צרכו הגרמנים 110.5 מיליון הקטוליטר של בירה תוצרת גרמניה.

 

לפי הנתונים, הרווחים של מבשלות הבירה הגרמניות עדיין נאים הודות לייצוא, אבל בהתחשב בכך ש-92% מהבירה הנצרכת בגרמניה הם בירה מתוצרת המדינה ולא בירות מיובאות – הרווחים של המבשלות יכלו להיות גבוהים יותר.

 

בדירוג האלכוהול הבינלאומי (שמתייחס לכל המשקאות האלכוהוליים, ולא רק לבירה) משנת 2014 יש נוכחות ערה של מדינות

מזרח אירופה. לפי הדירוג ההוא, בלארוס היא המדינה הכי "שיכורה" בעולם, ואחריה ברשימה מולדובה, ליטא, רוסיה, רומניה, אוקראינה, אנדורה והונגריה. צ'כיה וסלובקיה סוגרות את רשימת עשר המובילות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ומי המדינה הכי "שיכורה" בעולם?
צילום: shutterstock
מומלצים