ערימת הקו"ח מייאשת? 5 טיפים למיון מהיר ויעיל
כאשר מצטברת על השולחן (או במייל) ערימה בלתי נגמרת של קורות חיים שצריך למיין - עלול להגיע רגע של שבירה. אל חשש: הנה כמה טיפים של אלופים שייקלו עליכם את מלאכת מיון קורות החיים
הכתבה בשיתוף AllJobs
מגייסים רבים מרגישים כי עבורם - תהליך הגיוס אף פעם לא יהיה פשוט. תמיד יהיו עיכובים, התלבטויות וחששות, החל מפרסום התפקיד ועד ההחלטה הסופית על קבלת המועמד. אך שלב אחד שמציק לרבים מהם במיוחד, הנו שלב מיון קורות החיים - אם בשל הקוצר בזמן, העומס במשימות או תחושה של חוסר יעילות.
סקר שערכנו בקרב כ-90 מעסיקים מכלל החברות במשק, הראה כי 16% בחרו בתהליך המיון והסינון של קורות החיים כחלק הקשה ביותר בתהליך מיון קורות החיים.
עושים סדר בראש, וגם בתהליך: טיפים למיון יעיל יותר
כיצד אפשר לייעל את תהליך הסינון, אך לא לפספס בגלל זה מועמדים איכותיים ומתאימים? זוהי שאלה מורכבת, וניתן להתווכח על התשובות אליה. אך יש מספר צעדים שיוכלו להקל עליכם. לשם כך, הכנו עבורכם רשימת טיפים שיסייעו לכם להתמודד עם הערימה המייאשת בקלות וביעילות.
1. הכינו מראש רשימת דרישות - לפני שיוצאים לדרך, כדאי להתחיל מההתחלה, ולהכין מראש רשימה של התכונות, הניסיון והכישורים ההכרחיים אשר אתם מצפים שיהיו למועמד. הרשימה תסייע לכם לפסול מועמדים שקורות החיים שלהם לא מכילים חלק (או את כל) התכונות הדרושות. כמובן שככל שתקבלו יותר קורות חיים – כך כדאי לכם להגדיל את הרשימה, ובכך להעלות את רף הסינון.
2. כרונולוגי מול פונקציונאלי: שני עולמות נפרדים - רוב קורות החיים יסתדרו לפי שתי תמות: הכרונולוגית והפונקציונאלית. המועמדים הכרונולוגיים יפרטו את הרזומה שלהם על פי תאריכים, ואילו הפונקציונאליים יפרטו עובדות והישגים, אך לא בהכרח יקשרו אותם לתאריכים. במקרה השני, ייתכן ויהיה לכם קשה יותר לזהות פערים והגזמות בקורות חיים אשר לא יסודרו על פי סדר כרונולוגי, ולכן - הקדישו להם יותר זמן, או שמרו אותם לסוף הערימה.
3. חפשו הישגים, הישגים, הישגים - תחומי אחריות הם פרט חשוב, אבל הישגים בפועל הם פרט חשוב מהם. תחומי אחריות מראים מה הייתה הגדרת התפקיד, כמו ״תכנון תקציבים ופרויקטים״, אך הישגי המועמד מראים מה באמת הוא עשה במהלך עבודתו. קורות חיים שמדגישים הישגים יכולים להעיד על ההישגיות וההשקעה של אדם בתפקיד, ועל יכולת להבין כיצד משימות יומיומיות יכולות להשפיע על השורה התחתונה.
דוגמאות לסוגי הישגים שכדאי לכם לחפש במסמך: ״הגדלתי את מכירות החברה ב-30%״, "הוצאתי לפועל את פרויקט X תוך Y זמן, שתוצאותיו היו Z" וכו'. ולסיכום: התפקיד עצמו לא יגיד לכם הרבה על האדם. אם מועמד אייש משרה במשך חמש שנים אך לא יכול להעיד על אף הישג שהגיע אליו - ייתכן שהוא איננו המועמד שאתם מחפשים.
4. זהו לא רק את העבר, אלא גם נתיב קריירה עתידי - אם השאיפה שלכם היא לגייס עובד לטווח ארוך - כדאי לכם לחשוב היטב על הנקודה הבאה. יציבות, התמדה ומיקוד הם מאפיינים שאתם צריכים לחפש, ולכן - נסו לאתר אותם בעת בדיקת קורות החיים, ולאבחן אצלו נתיב קריירה ברור. קידומים והתמחויות, למשל, יכולים להוות אינדיקציה טובה לכך. כמובן שאם המועמד בתחילת דרכו ועדיין לא צבר מספיק ניסיון - אין זה אומר שעליכם לוותר עליו, אך מועמד שהוכיח כי הוא מסור ואכפתי לעבודה שלו בהחלט אמור להרוויח אצלכם נקודות זכות.
5. נסו לאתר סדר, ניקיון ועקביות - מדובר בסעיף שנתפס, לכאורה, בגדר "מותרות" למגייס העמוס - אך לא כדאי לזלזל בו. נכון, למסמך מסודר אין קשר ישיר לתוכן שלו, אך גם "המסביב" לעתים חשוב ויכול להעיד רבות על המועמד ועל מידת רצינותו. לכן, כדאי לכם לחפש: סדר כללי, היעדר שגיאות כתיב, ניסוח סביר (ומעלה) ועיצוב עקבי. מאפיינים אלו יכולים להעיד על תשומת לב לפרטים ועל מקצועיות - תכונות שתרצו שהמועמדים שלכם יחזיקו בהן.
מיון אקספרס: על מה להסתכל קודם?
כן, אנחנו יודעים היטב שלמגייסי העובדים פשוט אין זמן (ואולי בגלל זה רובם מקדישים פחות מ-30 שניות לכל היותר לעיון במסמך קורות חיים אחד). למרות שאנחנו דווקא ממליצים להקדיש פרק זמן מינימאלי ומכובד לבחינת כל מסמך - עבור אלו מביניכם המעוניינים במסלול המהיר במיוחד, הכנו רשימת ״פסילות מהירות״:
- תפקוד - האם המועמד החזיק במשרה דומה בעבר? אם תיאורי העבודה לא מתאימים – ניתן לסנן.
- השכלה - האם צבר את רמת ההשכלה אשר דרושה לתפקיד? אם לא – ניתן לסנן.
- תחום - האם יש למועמד ניסיון באותו תחום בו ממוקם התפקיד המבוקש, או לפחות בתחום הקשור אליו? (תחום הייצור ותחום האינטרנט, למשל, דורשים תחומי אחריות וידע שונים לחלוטין). אם לא – ניתן לסנן.
- ניסיון קודם - האם יש למועמד ניסיון במשרה דומה מהשנים האחרונות? אם לא - ניתן לסנן.
- זיגזוגים - האם עבר בין חמש עבודות ומעלה באותה שנה? אם כן - ניתן לסנן.
- בעיות טכניות - האם המידע שבמסמך נראה מאורגן, מסודר ומאוית נכון? אם לא - ניתן לסנן.
מיותר לציין שהכללים שהזכרנו יכולים להשתנות על פי בחירתכם. לכל מגייס יש דגשים שונים בעבודתו, והשקפת עולם שונה. השתדלו לאמץ את מה שמתאים עבורכם, ולנסח כללי אצבע משלכם למיון קורות החיים. לא משנה במה תבחרו - השתדלו לעבוד בשיטתיות, כדי לוודא שאותם כללים חלים באופן שווה על כל אחד מקבצי קורות החיים.
הכותבת היא מנהלת תוכן גיוס עובדים ב-AllJobs