מהירה ועצבנית: מתכון לעוגת גבינה ושוקולד
מה קורה כשמחברים בין חומרי גלם מתוקים ומושחתים? מקבלים עוגת גבינה ושוקלד, מהירה וקלה להכנה, המחוזקת בחמאת בוטנים וביסקוויטים. בואו לצפות, בדקה אחת, כיצד שי-לי מכינה את המתכון הזה במטבח שלה
עוגת גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לבסיס -
150 גר' ביסקוויטים בטעם שוקולד, טחונים
100 גר' חמאה, מומסת
1 כף סוכר
למלית -
4 ביצים גדולות
4 גביעים (800 גר') גבינת שמנת בטעם טבעי, בטמפ' חדר
1/4 1 כוסות (250 גר') סוכר
1/4 כפית מלח
100 גר' שוקולד מריר, מומס
1/2 כוס חמאת בוטנים עם דבשלשימון התבנית -
תרסיס שמן
לרוטב שוקולד -
100 גר' שוקולד מריר, מומס
1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-150 מעלות, ומשמנים תבנית בתרסיס שמן.
- מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים, חמאה מומסת וסוכר בקערה לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב.
- משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
- מכינים את מלית הגבינה: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינה, סוכר ומלח ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים בעזרת מטרפה ידנית.
- מחלקים את התערובת לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים שוקולד מומס, לקערה השנייה מוסיפים חמאת בוטנים. מערבבים לתערובות חלקות ואחידות. מומלץ ליצוק את התערובות לקרף או כלי שמאפשר יציקה קלה לתבנית.
- מרכיבים את העוגה: יוצקים כוס מתערובת חמאת הבוטנים לתבנית ומשטחים על ידי דפיקת התבנית בעדינות על משטח העבודה. יוצקים כוס מתערובת השוקולד. יוצקים 3/4 כוס תערובת שוקולד ו-3/4 כוס תערובת חמאת בוטנים ומשטחים על ידי דפיקת התבנית בעדינות על משטח העבודה. ממשיכים עם 1/2 כוס תערובת שוקולד ו-1/2 כוס תערובת חמאת בוטנים ומשטחים. ואז 1/3 תערובת שוקולד ו-1/3 תערובת חמאת בוטנים. ובסוף 1/4 מכל תערובת, וכך הלאה, עד שכל התערובות מסתיימות.
- עוטפים את תבנית העוגה ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא ייכנסו לתוך העוגה, ומניחים בתבנית תנור גדולה יותר. יוצקים מים רותחים עד גובה מחצית תבנית העוגה.
- אופים בתנור החם כשעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מצפים - כשהעוגה קרה ויציבה לגמרי מערבבים שוקולד מומס ושמנת מתוקה בקערה עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה. אפשר לשמור את העוגה מכוסה במקרר עד 4 ימים.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
עוגת מושחתת: גבינה, שוקולד וחמאת בוטנים
צילום: שני צדיקריו
מומלצים