שתף קטע נבחר
 

מהירה ועצבנית: מתכון לעוגת גבינה ושוקולד

מה קורה כשמחברים בין חומרי גלם מתוקים ומושחתים? מקבלים עוגת גבינה ושוקלד, מהירה וקלה להכנה, המחוזקת בחמאת בוטנים וביסקוויטים. בואו לצפות, בדקה אחת, כיצד שי-לי מכינה את המתכון הזה במטבח שלה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוגת גבינה, חמאת בוטנים ושוקולד  

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

לבסיס -

150 גר' ביסקוויטים בטעם שוקולד, טחונים

100 גר' חמאה, מומסת

1 כף סוכר

למלית -

4 ביצים גדולות 

4 גביעים (800 גר') גבינת שמנת בטעם טבעי, בטמפ' חדר

1/4 1 כוסות (250 גר') סוכר

1/4 כפית מלח

100 גר' שוקולד מריר, מומס

1/2 כוס חמאת בוטנים עם דבש

לשימון התבנית -

תרסיס שמן 

לרוטב שוקולד - 

100 גר' שוקולד מריר, מומס

1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

 (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
(צילום: שני צדיקריו)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות, ומשמנים תבנית בתרסיס שמן.
  2. מכינים את הבסיס: מערבבים פירורי ביסקוויטים, חמאה מומסת וסוכר בקערה לתערובת אחידה, שמזכירה חול רטוב.
  3. משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים. שומרים במקפיא.
  4. מכינים את מלית הגבינה: טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים גבינה, סוכר ומלח ומערבבים לתערובת חלקה ללא גושים בעזרת מטרפה ידנית.
  5. מחלקים את התערובת לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים שוקולד מומס, לקערה השנייה מוסיפים חמאת בוטנים. מערבבים לתערובות חלקות ואחידות. מומלץ ליצוק את התערובות לקרף או כלי שמאפשר יציקה קלה לתבנית.
  6. מרכיבים את העוגה: יוצקים כוס מתערובת חמאת הבוטנים לתבנית ומשטחים על ידי דפיקת התבנית בעדינות על משטח העבודה. יוצקים כוס מתערובת השוקולד. יוצקים 3/4 כוס תערובת שוקולד ו-3/4 כוס תערובת חמאת בוטנים ומשטחים על ידי דפיקת התבנית בעדינות על משטח העבודה. ממשיכים עם 1/2 כוס תערובת שוקולד ו-1/2 כוס תערובת חמאת בוטנים ומשטחים. ואז 1/3 תערובת שוקולד ו-1/3 תערובת חמאת בוטנים. ובסוף 1/4 מכל תערובת, וכך הלאה, עד שכל התערובות מסתיימות.
  7. עוטפים את תבנית העוגה ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא ייכנסו לתוך העוגה, ומניחים בתבנית תנור גדולה יותר. יוצקים מים רותחים עד גובה מחצית תבנית העוגה.
  8. אופים בתנור החם כשעה ורבע עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכזה. מצננים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
  9. מצפים - כשהעוגה קרה ויציבה לגמרי מערבבים שוקולד מומס ושמנת מתוקה בקערה עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים על העוגה. אפשר לשמור את העוגה מכוסה במקרר עד 4 ימים.

 

התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
עוגת מושחתת: גבינה, שוקולד וחמאת בוטנים
צילום: שני צדיקריו
מומלצים