חיים כהן מגלגל
השף חיים כהן מכין מתכון פשוט, קל ומושלם לאירוח לסוף השבוע: לזנייה מגולגלת במילוי תפוחי אדמה וכרישה שכולם אוהבים לאהוב
רוטלו (לזנייה מגולגלת)
המצרכים:
לבצק פסטה-
300 גר' קמח לפסטה
3 ביצים
קמצוץ מלח
למלית-
180 גר' תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה
80 גר' בצל, מטוגן בסיר עם מעט מלח על אש קטנה בין 40 דקות לשעה תוך כדי ערבוב
80 גר' כרישה, חתוכה לרצועות ומאודה במחבת על אש נמוכה עם מעט חמאה במשך 45 דקות תוך כדי ערבוב
2 גבעולי טימין
60 גר' רוטב בשמל (ראו מתכון)
20 גר' גבינת פרמזן מגוררת
מלח, פלפל - לפי הטעם
לרוטב בשמל-
50 גר' חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב
קמצוץ מלח ופלפל
להגשה-
מעט רוטב בשמל
20 גר' גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
- מכינים את בצק הפסטה - שמים את החומרים בקערה, ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. עוטפים בניילון נצמד, ומעבירים לקירור למשך 40 דקות. מוציאים מהמקרר, מעבירים במכונת פסטה עד לקבלת דפים דקים. אופצייה נוספת היא לפתוח את הבצק בעזרת רידוד במערוך. פותחים את הדפים וחוצים כל דף ל-25 ס"מ.
- מכינים את רוטב הבשמל - ממיסים את החמאה בסיר קטן. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך ערבוב, עד שכולו נספג בחמאה. יוצקים פנימה את החלב תוך ערבוב (למניעת יצירת גושים). ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה (אם סמיך מדי - מוסיפים עוד חלב עד שמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה). מסירים מהאש ומשאירים מכוסה.
- מכינים את המלית וממלאים את הדפים - מערבבים את כל מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת אחידה. מורחים מים על קצה של דף אחד, ומדביקים אליו קצה של דף אחר (כל רול מורכב משני דפים). מפזרים מעל את המילוי ומגלגלים לרולדה.
- אופים את הרולדה - משמנים תבנית בשמן זית, מעבירים את הרולדה לתבנית ויוצקים מסביב כוס עם מים חמים. מכסים בנייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 20 דקות.
- הגשה - פורסים את הרולדה, מפזרים מעל מעט רוטב בשמל ופרמזן, ומעבירים לתנור ל-10 דקות נוספות.
אי אפשר שלא לאהוב. לזנייה מגולגלת
צילום: ירון ברנר
מומלצים