שתף קטע נבחר

 

תיעוד בלעדי: כך נרכשו בתי המריבה בחברון

העברת הכסף, ספירת השטרות והחתימה על שטר המכר: כך רכשו אנשי עמותת ימין את "בית רחל" בחברון מבעל הנכס. "גיששנו אצלו אם יהיה מוכן למכור ליהודים", מספר שלמה לוינגר, חבר העמותה

  

העברת הכסף לבעל הנכס בחברון

העברת הכסף לבעל הנכס בחברון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ביום חמישי לפני כשבועיים פרצו מתנחלים לדירות בחברון, שאותן רכשו לטענתם. יום למחרת הם פונו בהוראת שר הביטחון משה (בוגי) יעלון. בסרטון שמתפרסם לראשונה נראה בעל הנכס, יוסף אל-זעתרי, מקבל את הכסף תמורת הדירות וסופר אותו במכונית. מי שמעביר לו את כסף הוא איש עמותת הימין "הרחיבי מקום אוהלך", העוסקת ב"גאולת" בתים בחברון.

 

לאחר קבלת הכסף חתם אל-זעתרי על שטר המכר של הדירות, שעל פי טענת אנשי העמותה נאמד במיליוני שקלים. אל-זעתרי היה בדירת מסתור שארגנו לו אנשי העמותה אבל עזב אותה וכרגע, כך טוענים המתנחלים, לא ברור היכן הוא.

 

17 המשפחות היהודיות הגיעו לפני שבועיים לחברון, במבצע שתוכנן היטב מראש, כשהם מלווים בעשרות מתיישבים ותומכים מרחבי הארץ, ונכנסו לבתים ברחוב א-שוהדא בעיר. לטענת המתנחלים, הם קנו את הבתים בכסף מלא, השיגו את כל הניירת המקורית וחתמו על כל המסמכים.

 

תעוד העברת הכסף לבעל הנכס ()
תעוד העברת הכסף לבעל הנכס

כניסת המתנחלים לבית בחברון (צילום: אלישע בן קימון) (צילום: אלישע בן קימון)
כניסת המתנחלים לבית בחברון(צילום: אלישע בן קימון)

הצבא מפנה את המתנחלים מהבית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הצבא מפנה את המתנחלים מהבית(צילום: AFP)

העסקה לרכישת הבתים התנהלה במשך כמה שנים. זה החל בגישוש שעשו שליחים מטעם עמותת "הרחיבי מקום אוהלך", שעוסקת בגאולת קרקעות בשטחים, אצל בעל הנכס. "רוב המקרים נופלים מיד בגלל בעיות רישום של הנכס, או בגלל שהפונה אינו מוסמך למכור לבדו את הנכס ואין בידיו אישורים של שאר הבעלים", מסביר שלמה לוינגר, חבר העמותה ותושב תל רומיידה בחברון. "אנחנו קונים רק כשיש 100 אחוז ודאות שהעסקה יכולה לצאת לפועל. אנחנו מחפשים נכסים סביב מערת המכפלה, כך שזה התאים לנו".

 

את העמותה מלווה עו"ד דורון ניר-צבי, המתמחה בקניית אדמות ובתים מפלסטינים בשטחים. יחד עמו פועלים יהודים ופלסטינים שמניעים את העסקה מול המוכר, ודואגים להשגת כל המסמכים הרלוונטיים מהצד הפלסטיני. "מדובר בשני בתים בהם שש דירות גדולות ועוד 11 יחידות קטנות הפונות לחצר מרכזית, שעמדו ריקים כבר כמה שנים. איש מטעמנו, לא יהודי, גישש אצלו

אם יהיה מוכן למכור ליהודים. הוא כמובן הבהיר מיד לבעל הנכס שהוא יקבל הרבה יותר ממחיר השוק", מסביר לוינגר.

 

עסקת הקנייה של "בית רחל" כללה עשרות מפגשים. לוינגר אומר שמההתחלה היה ברור לבעל הנכס שהוא מוכר ליהודים. חלק מהאנשים שהוציאו את העסקה לפועל היו פלסטינים וחלקם יהודים, הדוברים ערבית על בוריה. "מדובר באנשי צללים שלא נחשפים. לצורך העניין אני עומד בחלון הראווה, אבל מאחורה בחנות יש הרבה אנשים שלא רוצים שידעו מי הם", אומר לוינגר.

 

תוך כדי התגלגלות העסקה נכנסו נציגי העמותה אל הבית בהיחבא. "אנחנו רואים שהמקום מוזנח. חורבה שזקוקה לשיפוץ מאסיבי. סגרנו עם המוכר שהוא ישפץ. יוסוף אל-זעתרי הוא איש אמיד, משפחתו ידועה בחברון ויש לו עסקים ונכסים בעיר. היה ברור לו שבתום העסקה הוא יצטרך לעזוב את חברון, אז נתנו לו זמן להתארגן ולחסל את עסקיו. השיפוץ אפשר לו לקחת את הזמן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים