שלושה מתכונים לקבב
לא עוצרים ברומני: ארז מבקר במסעדת "טיבי'ס" ופוגש את הסו-שף ממדוח שהאין הייב וחוזר עם שלושה מתכונים שונים לקבב - קבב רומני, קבב מזרחי וקבב טלה
צילום: אביהו שפירא
קבב רומני, ממדוח שהאין הייב
המצרכים:
500 גר' בשר שפונדרה
500 גר' בשר צוואר
1/2 1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף שום טרי כתוש
1 כף פפריקה מתוקה
קורט פלפל אנגלי טחון
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבשר בסכין גדולה (אפשר גם לטחון), מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם התבלינים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
- משטחים כדור מתערובת הקבב על ניילון נצמד ומגלגלים עד לקבלת צורת גליל של קבב.
- צולים על גריל (רצוי גריל פחמים) ומגישים עם פרוסת ממליגה ושום אפוי.
קבב מזרחי, ממדוח שהאין הייב
המצרכים:
500 גר' בשר שפונדרה
500 גר' בשר צוואר
1/2 1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כמון טחון
1 כפית סומק טחון
1 כפית זרעי כוסברה, טחונים
1 בצל טרי, קצוץ דק
צרור פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבשר בסכין גדולה (אפשר גם לטחון) ומעבירים לקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל והפטרוזיליה הקצוצה.
- מוסיפים את התבלינים, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
- יוצרים כדור מתערובת הקבב ומשטחים עד לקבלת כדור פחוס אחד של קבב.
- צולים על גריל (רצוי גריל פחמים) ומגישים עם מג'דרה ותבשיל חוביזה.
קבב טלה, ממדוח שהאין הייב
המצרכים:
400 גר' בשר טלה (מכסה צלעות)
600 גר' בשר טלה (ירך)
1/2 1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
קורט קינמון
1/2 כף בהרט לבנוני
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1 בצל גדול, קצוץ דק ומטוגן בשמן זית עד הזהבה
1 כף מחוקה שום, כתוש
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבשר בסכין גדולה (אפשר גם לטחון) ומכניסים לקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל המטוגן ואת הפטרוזיליה הקצוצה.
- מוסיפים את התבלינים, טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
- צולים על הגריל (רצוי גריל פחמים) ומגישים יחד עם תבשיל פריקי, טחינה, בצל על האש ועגבניות צלויות.
יצאת קבב: שלושה מתכונים
צילום: אביהו שפירא
מומלצים