שתף קטע נבחר

 

יותר מ-100 נעדרים בטייוואן: צפו ברגע הרעש

תינוקת בת 10 ימים ו-13 בני אדם נוספים נהרגו ברעידת האדמה באי האסיאתי. נמשך החיפוש אחר לכודים באחד המגדלים שקרסו. "פתחתי את הדלת וראיתי את הבניין שממול נופל", סיפר שכן. צפו: רגע הרעש ותמונות ההרס האדיר

מגדלים קרסו, בניינים נטו על צדם, בתי מגורים הפכו לאתרי הריסות: רעידת אדמה בעוצמה 6.4, לא עזה במיוחד, הסבה נזק עצום בטייוואן. לפחות 14 בני אדם נהרגו, תשעה מהם בקריסת בניין בן 17 קומות - ובהם גם תינוקת בת עשרה ימים. נמשכים החיפושים אחר לפחות 100 בני אדם שמוגדרים נעדרים. "הבית שלי הפך לחורבות", סיפר תושב העיר.

 

תיעוד מתוך בית ופרפומריה: הרעש בטייוואן    (צילום: רויטרס)

תיעוד מתוך בית ופרפומריה: הרעש בטייוואן    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
רעידת אדמה בטייוואן, מגדלים קרסו    (צילום: רויטרס)

רעידת אדמה בטייוואן, מגדלים קרסו    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

1,200 צוותי כיבוי וחיילים נשלחו לאזור האסון בעיר טאינאן. המחלצים השתמשו בסולמות הידראוליים ובמנוף כדי לחפש בתוך ההריסות, וחילצו 230 איש ששרדו את הרעש. בסך הכול, נפצעו 475 איש ברעש האדמה, רובם שוחררו מבית החולים תוך כמה שעות. בניינים בתשעה אתרים אחרים בעיר שבה מתגוררים שני מיליון איש קרסו אף הם, וחמישה נוטים על צדם בזוויות מפחידות. תמונות ממצלמות בבית מגורים ובתמרוקייה הנציחו מבפנים את הרעש העז.   

 

מאמצי החילוץ התמקדו ברב הקומות, שם ריח של גז דולף הורגש היטב ובגדי ילדים נראו תלויים על חבל כביסה במה שהייתה פעם הקומה הראשונה. "ראיתי טלוויזיה ואז פתאום הכל הזדעזע. שמעתי בום. פתחתי את הדלת וראיתי את הבניין ממול נופל", אמר שכן בן 71.

 

ההרס, במבט מלמעלה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ההרס, במבט מלמעלה(צילום: AFP)

מגדלים נטו על צדם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מגדלים נטו על צדם(צילום: רויטרס)

ילדים חולצו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ילדים חולצו(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

הרשויות אמרו שעדיין מוקדם לדעת אם הקריסה נבעה גם מבנייה באיכות ירודה. לשכנים, עם זאת, זה היה ברור. "ראיתי את הבניין וחשבתי - רק אנשים מחוץ לעיר יקנו כאן דירה. אנחנו המקומיים בחיים לא נעז", אמרה אחת השכנות על הבניין שנבנה בתחילת שנות ה-90.

  

אישה מבוגרת, עטופה בשמיכות, נקשרה ברצועה ללוח ולאט לאט הורדה למטה - בזמן שהבכי של אלו שעדיין לכודים נשמע היטב. בנוסף למנופים, השתמשו המחלצים גם בכלבים ובציוד אקוסטי כדי לנסות ולזהות סימני חיים בתוך החורבות. הרעש וההרס התרחשו רגע לפני השנה הסינית החדשה, שתיפתח ביום ראשון.

   

תושבת בטיינאן סיפרה בבכי כיצד פילסה את דרכה מחוץ לביתה: "השתמשתי בפטיש כדי לשבור את הדלת של ביתו שהתעקמה וננעלה, והצלחתי לטפס החוצה". פאו וונג פו, אף הוא תושב העיר, אמר אחרי הרעש: "חיבקתי את הקיר ושמתי את הפנים שלו אל מולו"

מחפשים לכודים אחרי רעידת האדמה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
מחפשים לכודים אחרי רעידת האדמה(צילום: gettyimages)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

אישה תיארה אף היא את רגעי האימה: "ישנו ופתאום המיטה שלנו הזדעזעה. הרבה דברים נפלו, ומזל גדול ששום דבר לא נפל על בעלי. הזרוע שלו נפגעה. אחר כך הצלחנו להתרומם, וניסינו לצאת החוצה. התקשיתי לצעוד". הבעל הוסיף: "הקיר נשבר, דברים נפלו, הבית שלנו הפך לחורבות".

 

"צפיתי בטלוויזיה ואחרי פרץ פתאומי של רעידות שמעתי בום. פתחתי את הדלת וראיתי שהבניין ממול התמוטט", אמר שרברב בן 71. הוא הוסיף שאסף במהרה כמה כלים וניסר סורגים מחלון - כדי לשחרר אישה שזעקה לעזרה. "היא ביקשה ממני לחזור ולהציל את בעלה ובנה, אבל פחדתי מפיצוץ גז אז לא עשיתי את זה", הסביר. "עוד אנשים קראו לעזרה אבל הסולם שלי לא היה גבוה מספיק כדי להציל אותם".

 

רעידת האדמה הכתה סביב 04:00 לפנות בוקר שעון מקומי, 22 קילומטרים דרום מזרחית למחוז יוג'ינג שבו שוכנת העיר, ובעומק של כשישה ק"מ תחת האדמה. עם הזריחה, הטלוויזיה הממלכתית החלה לשדר תמונות של ניצולים, חלקם מדממים, חבושים ועטופים בשמיכות. צוותי ההצלה השתמשו בכלבים ובציוד אקוסטי כדי לנסות ולקלוט סימני חיים בין ההריסות.

 

גם בסין התקבלו דיווחים על רעידות קלות. בייג'ינג הודיעה שהציעה סיוע לטייוואן, זאת על אף שהסינים רואים בה מחוז סורר ואינם מכירים בה כמדינה ריבונית מאז 1949.


פורסם לראשונה 06/02/2016 13:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים