מאסר על תנאי לחנין זועבי: "אמשיך לדרוש להחזיר גופות"
כחלק מההסדר עם הח"כית שקיללה שוטרים ערבים נגזרו עליה 6 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 3,000 שקל. לאחר פגישתה עם משפחות המחבלים, היא אמרה כי תמשיך לפעול להחזרת הגופות
אושר הסדר הטיעון עם חנין זועבי - וחברת הכנסת ממשיכה להתריס: בית משפט השלום הרשיע היום בבוקר (א') את זועבי מהרשימה המשותפת, וגזר עליה מאסר של שישה חודשים על תנאי למשך שלוש שנים בגין העלבת עובד ציבור, לצד קנס בסך 3,000 שקלים. העונש הוטל על זועבי לאחר שתקפה מילולית שוטרים ערבים בתקופת המהומות אחרי רצח הנער מוחמד אבו חדיר ביולי 2014.
המקרה שיוחס לזועבי התרחש זמן קצר אחרי רצח הנער הפלסטיני מוחמד אבו חדיר. בתקופה המדוברת אירעו מהומות בנצרת, וכמה נערים שנעצרו בגין הפרות סדר הובאו אז להארכת מעצר בבית משפט השלום בעיר.
במקום נכחו אז גם שוטרים ערבים, ולפי החשד, באחת ההפסקות בדיונים ח"כ זועבי ביררה את זהותם, הרימה את קולה ואמרה שהם בוגדים וששלחו אותם להביא מידע ולהאזין לאנשים במקום. לאחר שעורך דין ששהה במקום לחץ את ידי השוטרים, אמרה זועבי כי אין ללחוץ להם את היד או לדבר איתם. לאחר מכן היא אף צעקה בכעס לעבר הנוכחים, הצביעה שוב ושוב על אחד השוטרים וכיוונה את דבריה לקהל הערבי.
בין היתר היא צעקה אז כי "נידוי חברתי, צריך לירוק להם בפרצוף, אלה שמעידים עם... נגד בנינו ובנותינו, אלה שמשתפים פעולה עם המדכא נגד בני עמם, צריך לנקות בהם את הרצפה. לנקות בהם את הרצפה. לא ללחוץ להם את היד, ולא ניתן להם להיות בינינו, ושיפחדו מאיתנו. וכשהם ברחוב שיפחדו מאיתנו. שיפחדו מה'שבאב' שנעצרים על סמך המיידעים שהם שולחים, אלה הם שמוסרים מידע למשטרה, שלפיו עוצרים את הצעירים שלנו ואת בנותינו. בשיא החוצפה עומד כאן בינינו בשיא החוצפה, החוצפן. אין יראה, אין כבוד, מה קרה? איזו חוצפה!"
זועבי התנצלה על אותו מקרה, כחלק מעסקת הטיעון איתה. השופטת לילי יונג-גפר ציינה בגזר הדין: "אין בעובדה כי הנאשמת הייתה נסערת כדי להצדיק השתלחות כה קשה בשוטרים, ודווקא מנבחרת ציבור יש לצפות לגילוי איפוק ואחריות לדברים היוצאים מפיה, ואשר תוצאותיהם עלולות להיות הרות אסון. גם דבריה של הנאשמת ולפיהם אין לה עניין אישי בשוטר זה או אחר ועניינה פוליטי בלבד, אין כדי להקהות את העוקץ מחומרת הדברים, שכן גם אם לטענתה אין לה עניין אישי בשוטרים, הרי שבפועל הייתה הפגיעה בהם פגיעה אישית קשה, הקשורה במישרין דווקא לשוטרים אלה ולזהותם כשוטרים ערבים, ועל כך היא נדרשת לתת את הדין".
השופטת הוסיפה כי "לאור המפורט, סבורה אני כי מתחם העונש ההולם למעשה העבירה שביצעה הנאשמת הוא החל במאסר על תנאי ועד למאסר בפועל לתקופה משמעותית, וזאת בצירוף לענישה כלכלית. הסדר הטיעון שהוצג בפניי כלל, כאמור, התנצלות של הנאשמת שפורסמה בפומבי, ויתור על חסינות וטענות נוספות, הודאה וחיסכון בזמן שיפוטי וכן רכיבי ענישה בדמות התחייבות וקנס. שאלת המאסר על תנאי נותרה להחלטת בית המשפט. נוכח הנתונים שפירטתי לעיל עולה כי הענישה מצויה במסגרת מתחם הענישה ההולם לעבירה זו, ובלבד שתכלול גם רכיב של מאסר על תנאי".
זועבי הגיבה להחלטת בית המשפט היום: "זו החלטה מיותרת, המשפט הזה כולו מיותר. אתה לא תמצא הרבה משפטים נגד חברי כנסת ואנשי ציבור על העלבת אישי ציבור, אין. לכן זו גם הסתה לשמה. אני נאבקת בדיכוי של המשטר, אנחנו נאבקים במדיניות גזענית, אנחנו לא נאבקים מול בני אדם, לכן אני התנצלתי. זה מיותר. אנחנו עומדים על הזכות שלנו למאבק. אלה שוטרים, אנונימים, זוטרים, שמבצעים מדיניות. אין לי מה לעשות איתם, לכן זה הכול מיותר פה".
גם בשבוע שעבר זועבי וחבריה לבל"ד ג'מאל זחאלקה ובסאל גטאס עלו לכותרות לאחר שנפגשו עם משפחות מחבלים ועלתה קריאה להסיר את חסינותם. הבוקר אמרה זועבי: "גופות זה גופות וצריך להחזיר אותן למשפחות. זה לא משנה אם זו גופה של יהודי או ערבי".
"יש גופות שנמצאות כבר ארבעה חודשים אצל ישראל והגיע הזמן להחזיר את הגופות", הוסיפה זועבי. "דיברנו עם השר לביטחון פנים גלעד ארדן והתעמתנו איתו, נקווה שהוא ייענה לדרישות שלנו".
חברי בל"ד ברשימה המשותפת מסרו אחרי המפגש: "הח"כים נפגשו עם המשפחות שביקשו לשחרר לקבורה את גופות בניהן. הבקשה הועברה לשר לביטחון פנים והוא מטפל בה".