תעלות, מים ותלי עפר: המכשול החדש למחבל
תוניסיה חנכה "מסלול מכשולים" שנועד למנוע ממחבלי דאעש בלוב השכנה לחדור אליה: תעלות עמוקות מונעות מכלי רכב לנוע, בריכות מים עוצרות רגלי אדם, ומאחורי תלוליות עפר - מוכנים הצלפים. מבט לגבול המסוכן באפריקה
שר ההגנה של תוניסיה, פרחאת חורשאני, ביקר שלשום בחלק הראשון של הגדר, שכבר הושלם. המכשול כולו אמור להשתרע על פני 196 קילומטרים, והוא יהפוך את כל אזור הגבול לכזה שלא ניתן לחצות אותו בכלי רכב. הפרויקט הוקם בסיוע כלכלי של גרמניה וארצות הברית.
בשבת קיבלו עשרות עיתונאים הצצה למחסום החדש. שר ההגנה חורשאני אמר כי חנוכת החלק הראשון של המכשול היא יום חשוב לתוניסיה במאבקה נגד הטרור. "תוניסיה מסוגלת להילחם בטרור באופן פעיל ויעיל", הבטיח במהלך הסיור. לדבריו, השלב השני של הפרויקט יכלול התקנת ציוד אלקטרוני. הוא טען כי המחסום, שאותו מכנה תוניסיה "מערכת של מכשולים", כבר הוכיח את יעילותו: "בכמה מקרים חסמנו ועצרנו אנשים שניסו להבריח כלי נשק".
בחודש מרס של השנה שעברה נרצחו 21 תיירים ושוטר במתקפת טרור של דאעש במוזיאון הלאומי בארדו בבירה תוניס, וביוני אשתקד נרצחו במתקפת טרור של דאעש 38 נופשים בחוף הים של עיירת נופש. דאעש נטל אחריות גם לפיגוע התאבדות בתוניס בנובמבר אשתקד, שבו נרצחו 12 אנשי המשמר הנשיאותי.
אחרי הפיגוע בנובמבר אמר שר הפנים של תוניסיה כי חומר הנפץ שבו השתמש המחבל בפיגוע היה אותו חומר נפץ ששימש
לייצור חגורות נפץ שהוברחו מלוב ונתפסו בתוניסיה לפני כן. אחרי הפיגוע בנובמבר סגרה תוניסיה את הגבול שלה עם לוב לשבועיים, ובדצמבר היא סגרה את נמל התעופה הבינלאומי בתוניס לטיסות מלוב כחלק מהגברת אמצעי האבטחה.
גורמים רשמיים מעריכים שכ-6,000 תוניסאים נסעו להילחם בעיראק, בסוריה ובלוב, ושרבים מהם העדיפו להצטרף לארגוני טרור קיצוניים, בהם דאעש.