ח"כ אורלי לוי-אבקסיס: "כל חבריו של אורי יוגב מצאו את עצמם דירקטורים"
בדיון סוער בוועדת הכספים מחו המשתתפים נגד אופן בחירת הדירקטורים. ח"כ אורלי לוי-אבקסיס: "זו גילדה סגורה של מינויים פוליטיים". ח"כ גפני: "איך זה שאין חרדי או יוצא אתיופיה?". גורמים ברשות החברות: "השרים הם שבוחרים, אלו לא חברים אישיים של יוגב"
ויכוח סוער התנהל הבוקר (ב') בוועדת הכספים של הכנסת סביב נבחרת הדירקטורים של הרשות לחברות ממשלתיות ועל רקע טענות נגד התנהלותו של מנהל הרשות אורי יוגב. בהמשך למערכת היחסים המתוחה בינו לבין שר האוצר משה כחלון, כעת הצטרפו למתקפה נגד יוגב חברי כנסת מכל סיעות הבית.
"תחת אורי יוגב נבחרת הדירקטורים בחברות הממשלתיות היא גילדה סגורה של מינויים", תקפה יוזמת הדיון, ח"כ אורלי לוי אבקסיס (ישראל ביתנו). "מונעים במכוון מינויים של אנשים ונשים ראויים מלהיכנס. יש לא מעט אנשי צבא בכירים לשעבר, אנשי אקדמיה, כלכלנים, אנשי פריפריה שפשוט לא יכולים להיכנס למערכת".
לוי אבקסיס נתנה כדוגמא את השרה לשעבר לימור לבנת שלא "הצליחה" להיבחר כדירקטורית באחת החברות ואמרה: "זה מצב אבסורדי והזוי. כל חבריו של יוגב מעולם העסקים מצאו את עצמם דירקטורים בחברות ממשלתיות. נוצר מצב שיש פה מינויים פוליטיים מצד פוליטיקאי אחד (יוגב, מ"א) שהוא כלל אינו נבחר ציבור".
יו"ר הוועדה, ח״כ משה גפני (יהדות התורה), הצטרף לעמדת הח"כים: ״בנבחרת הדירקטורים אין אפילו חרדי אחד כדי שנוכל להגיד לעולם שאנחנו לא מפלים לרעה קבוצה באוכלוסייה. ועוד מטיפים לנו. ישב פה אורי יוגב ושאלנו אותו איך יסביר שאין חרדי אחד? יוצא אתיופיה אחד? המציאות הזאת לא תימשך. לא יהיה דבר כזה. דיברתי גם עם ראש הממשלה וגם עם שר האוצר.
אנחנו לא מונרכיה או דיקטטורה".
הח"כים מתחו ביקורת על יוגב שלא הופיע לדיון, ולוי-אבקסיס הוסיפה: "הנבחרת הפכה להיות שכפול של אותו אחד. כמו החברים של נאור – אלה החברים של אורי יוגב. רצינו למנוע סידור למקורבים והקמנו מנגנון שכל כולו סידורי ג'ובים לחברים של מנהל רשות החברות. אני מקבלת דוגמאות הזויות שמפקדי אוגדות שניהלו בפועל מערכות שלמות מודרים. דרוזים שהיו בכוחות הביטחון, שיש להם תארים מהאוניברסיטאות המובילות - נדחים. כל-כך הרבה שנים והבנה של מה שקורה במשק הכלכלי של ישראל והוא לא כשיר להתקבל לנבחרת הדירקטורים".
ח"כ דוד אמסלם (הליכוד) אמר: "דירקטור ימונה על ידי השרים לאחר בדיקת ועדת מינויים. היום שר שרוצה למנות דירקטור לא מצליח לעשות את זה. היום יו"ר רשות החברות מנהל את העסק הזה ומחליט מי כן ומי לא. לשר יש אחריות ויש סמכות, אחרת הוא לא יכול למלא את תפקידו. יש כאן כאוס וכיפופי ידיים בין הפקיד לשרים. השרים מתחננים בפניו, והמצב הזה חייב להסתיים".
גורמים ברשות החברות הגיבו: "מדובר ברשימה של 500 מומלצים ומי שבוחר לבסוף הם השרים. כך שלא ניתן לטעון שמדובר בחברים אישיים של יוגב, מה גם שלא כולם נבחרים ואין השפעה על מי מתוך ה-500 יהיה בסוף דירקטור. בשנה שעברה הוגש בג"ץ בנושא וניתנה שם רשימה של 60 מומלצים שהם לכאורה מקורבי יוגב ולבסוף התברר שלרובם אין היכרות מוקדמת איתו, אלא היתקלות חד פעמית שהיתה בעבר והעובדה היא שבג"ץ דחה את העתירה".