סופר פוד: שלושה מתכוני בריאות
כל אחד יכול: שלושה מתכונים בריאים וקלים להכנה עם מזונות על - סלט בריאות על, פרגית עם כרוב קייל וגם פסטה עם פטריות וחלב קוקוס
סלט בריאות על
המצרכים (ל-2 מנות):110 גר' קינואה שחורה ולבנה, מבושלות במים
60 גר' וויניגרט הדרים
60 גר' עליי בייבי
5- גר' גזר
30 גר' תפוח עץ
30 גר' אזוקי
15 גר' חמוציות
2 יחידות אגוזי ברזיל
20 גר' אגוזי מלך
10 גר' גוג'י ברי
אופן ההכנה:
- משרים את האזוקי במים במשך כ-12 שעות, ומבשלים במים רותחים עד לרמת הריכוך הרצויה.
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים ברוטב הויניגרט, ומגישים.
פרגית עם כרוב קייל
המצרכים (למנה אחת):
250 גר' פרגית
70 גר' כרוב קייל
למרינדה -
100 מ"ל שמן זית
60 מ"ל סילאן טבעי
1 ענף רוזמרין
מעט תימין טרי
מלח, פלפל שחור גרוס - לפי טעם
אופן ההכנה:
- מכינים את המרינדה - מערבבים את חומרי המשרה עד לקבלת תערובת אחידה.
- צולים את הפרגית - משרים את הפרגית במרינדה כשעתיים לפני הצלייה, וצולים על מחבת מחוממת משני הצדדים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 5 דקות.
- מכינים את הכרוב - מקפיצים את הכרוב במחבת כדקה לפני ההגשה.
- מוציאים את הפרגית מהתנור, מסדרים את הכרוב על צלחת, מניחים מעל את הפרגית הצלויה ומגישים לצד ירקות כתומים.
פסטה עם פטריות וחלב קוקוס
המצרכים (למנה אחת):
20 מ"ל שמן זית
1 בצל ירוק
15 גר' ג'ינג'ר
60 גר' פטריות שמפניון, מיטאקי ושיטאקי
20 גר' פסטה, מבושלת
200 גר' חלב קוקוס
1 כפית חרדל דיז'ון
60 גר' עלי קייל, קרועים גס
חופן קוביות בטטה, מבושלות במים או צלויות בתנור
מלח - לפי הטעם
סילאן - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- במחבת חמה מטגנים את הפטריות עם שמן זית וג'ינג'ר. מוסיפים את הפסטה, חלב הקוקוס ומעט מים ומקפיצים מספר פעמים עד לריכוך הפסטה והפטריות.
- מוסיפים לתערובת חרדל דיז'ון ועלי קייל, וממשיכים להקפיץ. מוסיפים קוביות בטטה, ומתבלים במלח וסילאן. מפזרים בצל ירוק מעל, ומגישים.