מה חשב השף הצרפתי על קוטג'?
השף לורן טרושן, בעל כוכב מישלן אחד, המבקר בארץ לרגל שבוע הקולינריה הצרפתי, הגיע לטעום גבינות ישראליות. ומה הוא חשב על קוטג'? צפו בביקור שלו במכולת גבינות בתל אביב
בימים אלה שוהה בארץ השף לורן טרושן ממסעדת נומרו טרואה בפרברי פריז, מסעדה בעלת כוכב מישלן. טרושן, מחזיק במסעדתו בר גבינות מרשים, המציג טעימה של התוצרת המשובחת של גבינות צרפת, המזוהות כל כך עם הקולינריה הצרפתית.
כששמענו שטרושן נמצא בארץ חטפנו אותו לביקור במעוז הגבינות הישראליות, מכולת גבינות, מוסד גבינות ותיק ברחוב אבן גבירול בתל אביב, המציע שלל גבינות מתוצרת מקומית. אל טרושן התלווה השף אוראל קימחי, שף מסעדת פופינה, שמארח את טרושן אצלו במסעדה לארוחה משותפת שבה ישולבו גבינות - ישראליות כמובן - בכל אחת מהמנות – מהראשונות ועד הקינוחים.
את התפריט, שיצרו שני השפים יחד, תוכלו למצוא במסעדה עד 10/2 במחיר 320 ש"ח לסועד, וחלק גדול מהמנות יוגשו גם במהלך סוף השבוע הקרוב. בין המנות יש טרטר סלק עם גבינת כחולה, פסטה שחורה עם סרטנים וגבינת שחת,עוף ממולא גבינת עזים וגבינה אפויה עם כבד אווז ובריוש.