שתף קטע נבחר

 

קנדה פורשת מהלחימה נגד דאעש

אכזבה בארה"ב ובבריטניה: ארבעה חודשים אחרי שהמפלגה הליברלית ניצחה בבחירות, קיים רה"מ ג'סטין טרודו את הבטחתה - והודיע שקנדה תפסיק להשתתף בהפצצות נגד ארגון הטרור

ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, הודיע הערב (יום ב') כי ארצו מצמצמת דרמטית את חלקה בקואליציה הבינלאומית נגד דאעש הפועלת צבאית נגד ארגון הטרור – ותחזיר הביתה את ששת מטוסי הקרב שלה שמפציצים מטרות בסוריה ובעיראק. בכך הוא ישים סוף למעורבות המלחמתית הפעילה של קנדה נגד דאעש – שהייתה שנויה במחלוקת בקרב הציבור הקנדי.

 

המפלגה הליברלית של טרודו ניצחה בבחירות באוקטובר האחרון תוך שהוא מבטיח להחזיר את מטוסי הקרב הביתה ולפרוש מהמלחמה נגד דאעש, אבל בנות בריתה של קנדה – שלא היו מרוצות מכוונתו זו – הפעילו עליו לחץ להימנע מכך. קנדה הצטרפה למבצע ההפצצות נגד דאעש באפריל 2015, כשבקנדה כיהנה עדיין הממשלה השמרנית.

 

"בכל משימה צריך לעשות בחירות. אנחנו לא יכולים לעשות הכול. בהחלטה שלנו הוביל אותנו הרצון שלנו לעשות מה שאנחנו יכולים כמיטב יכולתנו לעזור לאזור ולעשות זאת בדרך הנכונה", אמר הערב טרודו במסיבת עיתונאים. "האנשים שסובלים מטרור של דאעש אינם זקוקים לנקמה שלנו, הם זקוקים לעזרה שלנו".

ראש ממשלת קנדה טרודו מודיע על הפרישה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ראש ממשלת קנדה טרודו מודיע על הפרישה(צילום: רויטרס)

קנדה תסיים את ההפצצות שלה ב-22 בפברואר, אבל תמשיך להפעיל שני מטוסי מעקב באזור וכן כלי טיס לתדלוק. היא גם כמעט תשלש את מספר החיילים שלה המאמנים את הכוחות הכורדיים בצפון עיראק, כשתגדיל אותו מ-70 כיום לכ-200.

 

החלטת קנדה באה בשעה שצבא אסד בסוריה מתקדם לעבר הגבול הטורקי במסגרת המתקפה שלו יחד עם רוסיה ואיראן – אחת ההתפתחויות הדרמטיות ביותר במלחמת האזרחים בסוריה. ההתקדמות של צבא אסד תרמה להכשלת שיחות השלום הראשונות זה שנתיים בין הצדדים הלוחמים בסוריה, שקרסו בשבוע שעבר בז'נבה עוד לפני שהחלו למעשה.

 

טרודו אמר שהמשימה הצבאית החדשה של קנדה תיארך שנתיים לפחות, ואחריהן תתבצע הערכה מחדש לגביה.הוא אמר כי הניסיון של קנדה באפגניסטן הראה שהדרך הטובה ביותר לקדם יציבות ארוכת טווח היא לעזור לתושבים המקומיים להילחם כדי לזכות מחדש בשטח שלהם.

 

הנכונות של אזרחי קנדה להשתתף במבצעים צבאיים מעבר לים פחתה משמעותית אחרי 10 שנים של מעורבות קנדית במלחמה באפגניסטן, מעורבות שהסתיימה ב-2011. 158 חיילים קנדים נהרגו בפרק הזמן הזה. בחודש מרס שעבר נהרג חייל קנדי

ושלושה אחרים נפצעו מ"אש ידידותית" בעיראק.

 

סקרי דעת קהל מראים שהקנדים מפולגים בנוגע לשאלה איזה תפקיד צריכה המדינה שלהם למלא במלחמה נגד דאעש. מקור בעל קשרים ישירים לשיחות דיפלומטיות בנושא אמר בשבוע שעבר לסוכנות הידיעות רויטרס כי ארה"ב, בריטניה וצרפת מביעות מורת רוח מכך שלקנדה לוקח זמן רב להבהיר איזה תפקיד היא מתכוונת למלא במבצע נגד דאעש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
רה"מ טרודו. "במקום לנקום, צריך לעזור"
צילום: רויטרס
מומלצים