מאות בהלוויית גבי שושן: "הגיע לך הרבה יותר"
בני משפחה, חברים ואמנים ליוו בדרכו האחרונה את הזמר ששם קץ לחייו. דני, אחיו: "סליחה על הכול. לא הייתה לו משענת וזה שבר אותו". יוסי אלפי קרא להקים גוף שיתמוך באמנים במשבר. קובי אשרת: "הבדידות הכניעה". מירי אלוני תהתה על קברו של שושן: "יש כאן נציג של משרד התרבות?"
כ-300 בני אדם השתתפו בצהריים (יום ג') ביהוד בהלווייתו של הזמר גבי שושן ששם קץ לחייו בשבת. "גבי, הגיע לך הרבה יותר. כל מי שכאן מרגיש טיפה אשם", ספד לו יוסי אלפי. הוא הוסיף: "לא ידעתי שמצבו רע. כשהוא לא התקשר חשבתי שהכול טוב ולצערי הכול היה לא בסדר". שושן התאבד בביתו בחולון, והוא בן 66. כזמר הוא ידע הצלחה גדולה בשנות ה-70 עם הלהיטים "16 מלאו לנער", "בראשית" ו"להשתטות לפעמים". בשנים האחרונות הוא חווה תקופת דיכאון וחרדות, ובעקבותיה ניתק קשר עם שני ילדיו. הקשר חודש עם צאת אלבומו האחרון בספטמבר בשנה שעברה.
דני שושן, אח של גבי, אמר בטקס האשכבה: "כולם יודעים מה הוא עבר, הוא סבל מאוד. עכשיו כשראיתי אותו אמרתי לו סליחה על הכול. אולי עכשיו הוא ינוח ויהיה לו קצת שקט". הוא קבל על ש"אמנים שנתנו את הנשמה כל החיים מגיעים למצב של אפס. זה לא הוגן. לא היו לו משענת או עוגן, זה שבר אותו".
שולי מגן, בת זוגו של שושן, נפרדה ממנו: "בשבילי אתה החבר, המאהב, הבנאדם. היית גבי הפרטי שלי, המושך, הפראי והאחר. תמיד היית רוח חופשית, והפעם לקחת את זה ואת החופשיות באקסטרים. אוהבת אותך, שולי". בנוסף לבני המשפחה והחברים הגיעו לבית העלמין גם זמרים ואמנים רבים, בהם הזמר אריאל זילבר, אלי מגן, חיים רומנו, עוזי פוקס, קובי אושרת וצביקה פיק.
"הכרנו כנערים כשהשתתפנו במחזר שיער ומאז הקשר ניתק", סיפר פיק. "כששמעתי על המוות שלו זה ציער אותי. לא ידעתי על הנסיבות והמצוקה הקשה שלו".
יוסי אלפי אמר: "אנחנו מכירים מאז שנות ה-70 ואפילו גרנו יחד בגבעתיים. מאוד הצטערתי לשמוע שהוא נפטר וזה עשה לי רע מאוד". הזמרת מירי אלוני אמרה על קברו של שושן: "יש כאן נציג אחד של משרד התרבות?.
המוזיקאי אלי מגן אמר: "זה יום קשה בשבילי, איבדתי חבר מאוד קרוב שהיה כמו אח שלי. עשינו דברים ביחד לאורך השנים ותמיד הסתדרנו והערכנו אחד את השני. המצב שלו היה קשה, הוא לא אמר כלום ואף אחד לא חשב שדבר כזה יכול לקרות".
דוד שושן, אחיו של גבי, סיפר: "אנשים לא יודעים, אבל בגיוס הכספים שלו לדיסק אני והוא השלמנו את המימון כי לא תרמו לזה מספיק. היה קשה לו מאוד עם זה. לא היו לו חיים קלים אבל הוא לא רצה לעשות כלום מלבד מוזיקה. לכל שאר ההצעות שלי הוא סירב ואמר, 'אני מנגן ואני שר, אני זמר ושחקן'. אמרתי לו שהגיל עושה את שלו אבל הוא התעקש עד הסוף. עד השנייה האחרונה".
יוסי אלפי ספד לו: "מי שראה את גבי, ראה סלע יצוק. כוח אדיר. אבל בכל הכוח הזה ובכל הנוקשות הזאת היה ילד. ילד רגיש שהסתיר את שבריריותו בעוצמה של הגוף שהיה לו".
אלפי הוסיף: "לא ראיתי את גבי הרבה שנים. ביימתי אותו במחזמר 'המלך ואני', יפה תואר ורב קומה. מדהים. אבל בתוך כל זה צריך להקים גוף שיתמוך באמנים ברגעי משבר, מגיעה להם תשומת לב. לא כולנו שתולים וחזקים ועזים. אנחנו אנשים חלשים. האמן מציג את חולשתו של האדם. ארגוני אמנים צריכים סיוע כדי להקים קבוצות התערבות בשעות משבר".
קובי אשרת סיפר: "לפני חודשיים גבי צלצל אליי וביקש שאתארח איתו בראיון טלוויזיה לכבוד התקליט החדש שהפיק וגייס מהציבור כסף. הציבור נתן בו אמון. הוא היה בטוח שהוא מתחיל שוב, הוא היה מאושר ונזכרנו בימים שהקלטנו את אלבומו הקודם והייתה אווירה ששוב הדלתות נפתחו. כנראה בגלל שזה לא קרה, הבדידות הכניעה אותו".
צביקה נוי, מחבר הלהיט "16 מלאו לנער", אמר: "גבי בחור שקט וסגור, איתי הוא הרשה לעצמו להיות יותר פתוח. הוא היה אדם עדין, בניגוד לפראיות שלו על הבמה. לפני ארבעה חודשים דיברנו וניגנו יחד".
הזמר עוזי פוקס אמר: "לאבד את גבי בצורה הקשה הזאת זה לא מתאים. יש מצוקה של אמנים בוגרים, צריך לדאוג למי שעשו כל כך הרבה. גם הצעירים יתבגרו. צריך לדאוג שלא יקרו דברים כאלה בעתיד ולדאוג להם גם בפנסיה ובכבוד שמגיע להם".
איתי שגב, חבר ושחקן: "16 שנים עברו מאז שהכרנו ועכשיו לבו נדם. גבי היה הכי גדול, ואמרתי את זה גם לו לפני מותו". הוא סיפר על מגעים שניהל כדי להשתתף בתוכנית "הישרדות", וכן הוסיף: "הוא התקשר אליי לפני חודש וחצי, ואמר לי שממני הוא לא מתבייש, וביקש שאסדר לו עבודה. בושה, אבל לא הספקנו. במקום ש'גבי והשושנים' יהיו VIP, גרמנו להם לרצות להיות בהישרדות".
יענקל'ה מנדל, יו"ר אמ"י, סיפר: "ניסינו לעזור בדיור ציבורי, ביקשו שנמלא טפסים ועד היו אנחנו מחכים לתשובה. חוץ מלהגיד סליחה, לא יכול להיות שמדינה לא מכבדת את אמניה ובפרט את הוותיקים. אני פונה בקריאה שוב לכל המוסדות. אמנים שנתנו את נשמתם - שלא יעזבו את נשמתם לקראת הסוף. הלוואי ויקשיבו לנו. גבי, תגיד למעלה מספיק, די. עצוב לנו יותר מדי".
שנות ה-70 העליזות
לצד הקריירה המוזיקלית המצליחה בשנות ה-70, טיפח שושן, יליד קזבלנקה שמרוקו, קריירה כשחקן. הוא מוכר לקהל הישראלי מסרטים כמו "השוטר אזולאי" ו"קזבלן" שבהם השתתף, וכן מתפקידו במחזמר "שיער". בתחילת שנות ה-70 הוא הצטרף ללהקת אחרית הימים, היה חבר בלהקת שוקולדה ובמקביל פיתח קריירת סולו.
ב-1973 יצא אלבום הסולו הראשון שלו, "נער שחור עיניים", ובו להיטיו הגדולים "בראשית" ו-"16מלאו לנער". הוא שר בו בעברית ובאנגלית ובאלבומו השני, "שירים שאהבנו", התמקד בביצוע שירים בעברית - דוגמת "לילה בחוף אכזיב" של נעמי שמר.
במהלך שנות ה-90, במקביל להמשך עשייתו המוזיקלית שזכתה לפחות תהודה מבעבר, הוא הופיע בתוכניות טלוויזיה ובסרטים. ב-2003 הוא יצא יחד עם שרי ועוזי פוקס במופע מצליח מלהיטיהם הגדולים. אלבומו האחרון "בחושך ובאור" יצא ב-2005 ומאז הוסיף שושן להקליט ולהוציא שירים, אך התרחק לרוב מאור הזרקורים. שושן זכור כאחד הקולות הבולטים במוזיקה הישראלית של שנות ה-70, ומכוכבי הפופ שסימלו את דור ילדי הפרחים בישראל.
בשנים האחרונות סבל שושן מדיכאון. בספטמבר האחרון הוא ניסה לשקם את הקריירה והוציא אלבום חדש בשם "מקום לשינוי". את הכסף לאלבום גייס בקמפיין של "הד סטארט" - יותר מ-130 אלף שקלים ב-60 ימים. במקביל ליציאת האלבום חזר להופיע עם שיריו הישנים. "אני נרגש ומאושר לראות שיש לי עדיין קהל תומך ומחבק", אמר אז, "הקהל שמוכן להושיט יד בכזו נדיבות יוצאת דופן ולהיות שותף מלא לדרך שלי בהגשמת חלום". באלבומו האחרון עסק שושן בשינויים האישיים והמקצועיים שעבר, וכן בהתקפי החרדה והדיכאון שפקדו אותו.