שתף קטע נבחר

 

אלשיך: מצב הפשיעה במגזר הערבי בלתי נסבל

ברקע הביקורת על התנהלות המשטרה ציין המפכ"ל בדיון בכנסת כי הארגון חייב לחזק את הקשר עם האזרחים: "המשטרה לא יכולה לתפקד בלי הציבור". הוא הציג ירידה מתונה בפשיעה אבל הציע "לא להתרפק על זה"

הכנסת מצדיעה היום (ג') למשטרה בשלל אירועים וטקסים. במהלך הבוקר נערך בוועדת הפנים דיון בהשתתפות מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב רוני אלשיך, שסקר את פעילות הארגון והתייחס להתמודדות עם האתגרים והיעדים לשנים הקרובות.

המפכ"ל על הפשיעה במגזר הערבי    (צילום: עפר מאיר)

המפכ"ל על הפשיעה במגזר הערבי    (צילום: עפר מאיר)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המפכ"ל והשר לביטחון הפנים בדיון בכנסת (צילום: עפר מאיר) (צילום: עפר מאיר)
המפכ"ל והשר לביטחון הפנים בדיון בכנסת(צילום: עפר מאיר)
 

בדיון השתתפו גם השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, קציני משטרה בכירים וחברי הוועדה: ח"כ דוד אמסלם (ליכוד), ח"כ מיקי לוי (יש עתיד) שיזם את יום ההצדעה לשוטרים וח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת). השר ארדן פתח את הדיון וציין בין היתר כי "ירושלים תמשיך להיות במוקד הפעילות של המשטרה גם בגלל האתגרים הביטחוניים". הוא ציין כי המשטרה תשים השנה דגש על עבירות אלימות במשפחה והוסיף כי הוא פועל לשיפור תנאי השכר של השוטרים.

 

"המשטרה לא יכולה לתפקד בלי הציבור", אמר המפכ"ל בפתח דבריו. "זה לא יחסי ציבור, זה אמון הציבור. המשטרה פועלת בתוך הציבור ומשרתת את הציבור מתוכו. ללא שיהיה אמון ציבור, הציבור לא יפנה למשטרה ולא ידווח למשטרה, הוא יעבור למדרכה השנייה כשיראה שוטר".

 

הוא הוסיף בהקשר זה כי "משטרת ישראל פרוסה כמובן על פני כל הארץ, בכל מקום יש ממשק עם השוטר. האתגר שלנו הוא למנוע מצב שהאזרח יעבור למדרכה השנייה, ולמחוק את המשפט 'אם לא תאכל יבוא שוטר'. אנחנו רוצים להגיע למצב שהאבא אומר לילדה שלו 'יש לך בעיה? פני למוקד 100' ולא 'אל תפני למוקד 100'".

"מציגים לתקשורת את מה שאנחנו עושים". אלשיך (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
"מציגים לתקשורת את מה שאנחנו עושים". אלשיך(צילום: גיל יוחנן)

המפכ"ל הציג לחברי הוועדה גרף שתיאר ירידה מתונה בפשיעה אך ציין כי הוא "לא מציע להתרפק על זה". לדבריו, הפשיעה עוברת לכיוון הסייבר: "יש פה אתגר עצום, שינוי דרמטי, מקצועות חדשים, תפקידים חדשים. אם אנחנו רוצים להיות רלוונטיים, ברשת צריכה להיות נוכחות". על הפשיעה במגזר הערבי אמר המפכ"ל כי "המצב הוא בלתי נסבל. הנפגעים הראשיים הם תושבי המגזר הערבי. יש רצון רב במגזר להעמיק את שירותי המשטרה".

 

השר ארדן אמר בנוגע לפשיעה במגזר כי "יש צורך בהקמת 10 תחנות חדשות במגזר הערבי. המפכ"ל העלה בהקשר הזה את הצורך במנהלת. לצורך של החברה הערבית דובר על 1,300 שוטרים, רובם בתוך היישובים, חלק זה עיבוי של יחידות משטרה". השר הוסיף כי דרושה התחייבות תקציבית של הממשלה כדי לאפשר את תוכנית תגבור השיטור במגזר הערבי: "דרושה עזרת הח"כים לכך. כל האירוע הזה רק לסכום אותו במונחים של משרד הביטחון עוד מיליארד-שני מיליארד שקל, זה עובר בכמה שעות של דיון והפחדות וועדה כזו או אחרת".

 

עוד אמר המפכ"ל כי "אם לא טיפלתי בעבירות אלימות בכביש, טרקטורונים פסולי נהגים וכו', אני עושה שני דברים - לא מרכז משאבים במקום הנכון, ולא פחות חשוב, נתפס כמי שנטפל לאזרח ולא בא לעזור לו".

 

"יודעים לאן זה יכול להתפתח בלי מאבטחים" 

המפכ"ל ציין כי המשטרה תשים דגש על המושג "מניעה מצבית" - למנוע את העבירות לפני ביצוען. לצורך כך הוא נתן דוגמה של דקירות במועדונים. "היות ואני לא נהגתי לשמוע חדשות בשבת והייתי נוהג לשמוע במוצאי שבת כמה דקירות היו במהלך סוף שבוע, המושג החשוב ביותר הוא 'מניעה מצבית'. שיש רגולציה מה אחריות של בעל המועדון, כשיש מצלמות אנשים יודעים שיש מצלמות. אם אין מאבטחים איפה שצריך כולנו יודעים לאן זה יכול להתפתח. אם אין רישיון סוגרים במובן של קיבולת".

 

על שאלונים לשוטרים שבהם נבדקות עבירות על טוהר המידות אמר אלשיך כי "זה כלי של 'מניעה מצבית'. שוטר שיודע שבצומת קידום הבא שלו הוא עושה עוד פעם את המבדק, ולוקח את זה בחשבון. כמו בקהילת המודיעין, כל אחד לוקח בחשבון בדיקת ביטחון חוזרת. הוא סופר עד 10 לפני שהוא עושה טעות. זה כלי 'סופר חשוב'. הוא לא נועד לחטט, אלא נועד למנוע. הוא גם חושף ואם מישהו יודע שבצומת הקידום הבא יתפוס אותו ומבקש לפרוש - זו המניעה".

 

אלשיך גם דיבר על המדיניות מול התקשורת והדלפות: "ההתעקשות לסגור בתחומים האלו שנקראים חקירות בצורה הרמטית, זה ליבת הערכים של המשטרה ואמון הציבור. שלא יובן שאנו לא פועלים עם התקשורת. אנחנו מציגים לתקשורת את מה שאנחנו עושים ולא מתכוונים לסגור את המשטרה לתקשורת אבל יש נושאים שיהיו בונקר, ואם יהיו פרצות נטפל בהן ביד קשה. חלק מכבוד האדם זה לא לייצר מעצר מתוקשר".

 

בהמשך היום תקיים ועדת הכספים דיון בנושא תקציבים עקיפים למשטרת ישראל וקידום תהליכי הארגון. ועדת החוקה תקיים דיון בהשתתפות המפכ"ל אלשיך בנושא אכיפת חוק.

 

בצהריים ייערך באודיטוריום המשכן כינוס הצדעה עם מאות שוטרים בהשתתפות יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, השר לביטחון הפנים ארדן והמפכ"ל אלשיך. מליאת הכנסת תקיים דיון שבמהלכו יעלו כמה חברי כנסת הצעות לסדר בנושאים שקשורים לליבת העשייה המשטרתית. את יציעי האורחים והיציע המיוחד יכבדו בנוכחותם מאות שוטרים.

 

לקראת יום ההצדעה לשוטרים נחנכה אתמול בכנסת תצוגת מנהל הטכנולוגיות של המשטרה. בתצוגה נחשפים אמצעים טכנולוגיים שמסייעים לאזרחים ליצור קשר עם המשטרה במצבי קיצון. כמו כן מוצגים אמצעים טכנולוגיים ייחודיים שפותחו עבור השוטרים על מנת לשפר את השירות לאזרחים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עפר מאיר
המפכ"ל אלשיך
צילום: עפר מאיר
מומלצים