השופט לא אישר במלואו את הסדר הטיעון עם אולמרט והוסיף חודש מאסר
בית משפט השלום בירושלים קיבל רק באופן חלקי את הסדר הטיעון בעניין שיבוש מהלכי המשפט: "לא הוצגה הנמקה לחפיפת העונשים. משמעות ההסדר שהנאשם לא ירצה מאסר על עבירת השיבוש". השופט ביקש מהצדדים להגיע להסכמות לבד - אך הם סירבו, והוא פסק באופן חריג. בשבוע הבא יתחיל אולמרט לרצות שנה ושבעה חודשי מאסר
הסדר הטיעון שנעשה עם ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, שהודה והורשע בשתי עבירות של שיבוש מהלכי משפט בפרשות הולילנד וטלנסקי, ספג הבוקר (יום ד') מהלומה מצד בית משפט השלום בירושלים, שדחה חלקים ממנו והוסיף לאולמרט חודש בכלא. השופט גם קנס אותו ב-50 אלף שקלים. בעקבות כך יתחיל אולמרט לרצות בשבוע הבא שנה ושבעה חודשי מאסר.
לעיון בגזר הדין המלא - לחצו כאן
בהתאם להסדר נגזרו על אולמרט שישה חודשי מאסר, אך רק חמישה מהם בחפיפה לעונש שנגזר עליו בפרשת הולילנד. השופט אביטל חן ציין בהחלטתו כי "פסיקתו של בית המשפט העליון מנחה את הערכאות הדיוניות לכבד הסדרי טיעון. על בית המשפט לבדוק אם הסדר הטיעון לוקה ב'חוסר סבירות קיצוני' עד כדי אי יכולת לכבדו. משמעותו האמיתית של ההסדר היא שהנאשם לא ירצה עונש מאסר כלל בגין עבירות השיבוש ולזאת אין בידי להסכים".
עוד ציין השופט כי "הואיל והתיקים שאת עונשיהם מבקשים לחפוף הם תיקים נפרדים אך קשורים, אין מניעה לחפוף חלק מעונש המאסר. מסר אינטרסים מתנגשים בגזר הדין שבפניי. מחד, הצורך לכבד הסדרי טיעון. מנגד, הוראת הפסיקה ולפיה אין לחפוף עונשים אלא במקרים מיוחדים, ולאלו נוסף אינטרס שלישי והוא האינטרס של אמון הציבור ולפיו אדם שחטא חטא כבד, ראוי כי ירצה עונש הולם".
בעקבות מסרים שהגיעו מבית המשפט לפני הדיון נעשתה בדיקה קצרה אם הצדדים יסכימו לשנות את ההסכם ברגע האחרון כך שיתווסף חודש אחד של מאסר במצטבר. לאחר משא ומתן קצר, לא ניתנה הסכמת שני הצדדים לדבר ובית המשפט קבע כפי שקבע בצעד חריג.
נגד אולמרט עדיין תלוי עונש נוסף של שמונה חודשי מאסר בתיק טלנסקי, אך הוא ממתין לאישור סופי בהכרעת בית המשפט העליון.
לפני הדיון הסתודדו במשך יותר מחצי שעה עורכי הדין של אולמרט ונציגי הפרקליטות. אולמרט עצמו סירב לענות לשאלות. עו"ד אלי זהר, סנגורו של ראש הממשלה לשעבר, אמר בתגובה כי "בית המשפט אמר את דברו, קיבל את עסקת הטיעון ברובה והוסיף דבר שמצריך את בדיקתנו. הוא הוסיף 30 יום במצטבר, לצערי הרב הגם שחוק העונשין מחייב שהעונש יהיה חופף אלא אם כן יש סיבות מיוחדות כאן, ולדעתנו לא היו סיבות מיוחדות. הסיבה העיקרית לעסקה הייתה שהיא מביאה לסיום את פרשת אולמרט".
עו"ד זהר אמר עוד כי "צר לי על קביעת השופט ונראה מה האינטרס הסופי של מר אולמרט. הלכנו על העסקה משום שהיא נעשתה על דעת האנשים הבכירים ביותר במערכת וקיבלה את אישורו של פרקליט המדינה. צר לי שבית המשפט חשב ש-30 יום מצדיקים את קעקוע עסקה זו. התגובה של אולמרט הייתה אכזבה, כי היה סיכום. צריך לקיים הסכמים וצריך לקיים הסדרי טיעון".
התובעת, עו"ד קרן בר מנחם מפרקליטות מחוז מרכז, אמרה כי "הפרקליטות ראתה בענישה שבהסדר ענישה ראויה. ראינו חשיבות רבה בכך שהנאשם לראשונה לקח אחריות ציבורית על מעשיו. בית המשפט בחר לסטות סטייה קלה מנהסדר. בעוד מספר ימים יתחיל אולמרט בריצוי עונש מאסר ממושך וראינו בכך סיום ראוי לפרשת העגומות הללו",
כבר במהלך הצגת הסדר הטיעון בשבוע שעבר מתח השופט אביטל חן ביקורת על פרטי ההסדר וטען כי העונש אינו הולם. נציגת הפרקליטות, עו"ד קרן בר מנחם, טענה כי העונשים המקובלים לעבירות שיבוש מהלכי משפט הם כמה חודשי מאסר וכי לרוב בית המשפט מאפשר לרצות אותם בחופף לעונש בתיק המרכזי.
עו"ד איל רוזובסקי, סנגורו של אולמרט, הדגיש את תרומת מרשו לחברה, את המחיר הכבד שהוא שילם, את לקיחת האחריות על מעשיו ואת הזמן השיפוטי שהוא חסך בוויתור על ניהול המשפט וההודאה באשמה.
במרכזו של תיק השיבוש עמדו הקלטות שסיפקה ראש לשכתו של אולמרט לשעבר, שולה זקן. בהקלטות נשמע אולמרט מנסה להניא את זקן מלהעיד נגדו בפרשות השונות שבהן היה מעורב.
לפי כתב האישום, במהלך מאי 2011, לקראת הדיונים בתיקי ראשונטורס וטלנסקי בבית המשפט המחוזי בירושלים, נפגשו אולמרט
וזקן, לבקשתה, במלון הולידיי אין בירושלים.
בהקלטות תועד אולמרט מסביר לזקן שאם לא תעלה להעיד - לא ניתן יהיה לעשות שימוש ראייתי נגדו ביומנים שבהם ניהלה את רישום ההכנסות ל"קופה הסודית" - שאותם ביקשה התביעה להגיש כראיה לבית המשפט.