שתף קטע נבחר

 

הטכנולוגיה הישראלית שתזהה מחבלים מבעד לערפילי הבוקר

עד עכשיו צה"ל התייחס לשעות הבוקר כעקב אכילס שלו. חברה מהוד השרון פיתחה מערכת הפעלה שתאפשר למזל"טים לזהות דמויות מבעד לערפילים, באובך ודרך "אדי טשטוש" שיוצרת הקרקע בימים חמים. הכירו את טכנולוגיית ה"סוויר"

 

צפו בפעולה של המטע"ד הזעיר למיני מזל"ט

צפו בפעולה של המטע"ד הזעיר למיני מזל"ט

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לאורך שנים צה"ל נוהג לתגבר את מוצביו באזורים הרגישים בשעות הבוקר המוקדמות, מחשש שחוליות מחבלים ינצלו את הערפילים. כך אירע במאות פיגועים, מימי רצועת הביטחון בלבנון ועד לחטיפת גלעד שליט על גבול רצועת עזה. אלא שכעת צה"ל יכול ליהנות מפתרון שיסייע לכוחות באופן דרמטי.

 

מדובר במטען ייעודי (מטע"ד) מתקדם, שהוא לב ערכת ההפעלה של כלים דוגמת מזל"ט - ניתן להפעיל אותו גם מספינות ומהקרקע. הוא מכיל את המרכיבים הקריטיים כגון מכ"ם, מצלמות יום ולילה, משדר ועוד. הייחוד שלו הוא טכנולוגיית ה"סוויר", שפותחה לאחרונה ומסוגלת לראות ולצלם באיכות גבוהה מבעד לערפילים. היא יכולה לזהות דמויות או עצמים נעים מטווח של כמה קילומטרים, ובהתאם לצורך עד כ-20 ק"מ.

 

המכשיר המדובר גדול יחסית - כ-65 קילוגרם - והוא מותקן על הקרקע על פלטפורמת "ספיד LR" של חברת "קונטרופ" הישראלית הפועלת מהוד השרון. המכשירים הראשונים יימסרו על ידי החברה בעוד כחודש.

המטע"דים יוכלו לזהות מטרות חשודות גם מבעד ל"אדי טשטוש" שיוצרת קרקע לוהטת בימים חמים, ואף מבעד לאובך. עד היום נאלצו הכוחות להשתמש במכ"מים כדי לזהות תנועות חשודות במצב של ערפילים, מה שהקטין את רמת האמינות של ההתראות בשל תזוזות רבות, גם של בעלי חיים על הקרקע, שהתגלו כהקפצות שווא. "זה תחום שתופס תאוצה בשנים האחרונות בעולם", הסביר ל-ynet בכיר בחברת קונטרופ.

 

במטע"ד הותקנו מצלמות יום ולילה לצד מד טווח לייזר לאומדן המרחק מהמטרה, והוא יוכל לפעול על גבי מגדלים או תרנים.

 

החברה מהוד השרון מציגה מוצר חדש שנמכר לאחרונה לגופי ביטחון במזרח הרחוק: ה"מיקרו סטאמפ", מטע"ד זעיר ומתקדם במשקל 280 גרם ובגודל של כף יד, שניתן להפעילו על מזל"טים זעירים או רחפנים.

 

בקונטרופ מציינים כי היכולות שלו לא נופלות ממטע"די מזל"טים גדולים ממנו, בעיקר בכל הקשור לייצוב התמונה ושדות התמונה הרחבות. בתוך המטע"ד מופעלת מצלמת יום באיכות HD לצד מצלמת לילה, ובניגוד למצלמות הגו-פרו של הרחפנים האזרחיים, שחייבות לטוס מעל אובייקט הצילום כדי לתעדו ובכך לחשוף את עצמן לירי ולהשמדה, ה"מיקרו סטאמפ" יוכל לפעול היטב ממרחק בטוח מבלי שיתגלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים