שתף קטע נבחר

 

"קוונטיקו היא לא סדרה אנטי ישראלית"

טייט אלינגטון מגלם בסדרה "קוונטיקו" חייל צה"ל לשעבר שפגע במכוון בנשים פלסטיניות, אבל מסביר שלא מדובר בניסיון לתקוף את ישראל. "לא לוקחים צד של צבא או ארץ", הוא אומר בראיון

טייט אלינגטון הוא אדם נחמד. כמה נחמד? נחמד מספיק כדי לגרום לך להרגיש לא נוח כשאתה מציב אותו מול שאלות קשות על הדמות שהוא מגלם ב"קוונטיקו", סדרת המתח החדשה של רשת ABC, המשודרת אצלנו ב-HOT ובסלקום טיוי. "קוונטיקו", שיש שהגדירו אותה כ"הומלנד" פוגשת את "האנטומיה של גריי", מספרת את סיפורם של טירונים באקדמיה להכשרת סוכני FBI שממוקמת בקוונטיקו אשר בווירג'יניה, ונעה על צירי זמן שונים.

 

לצד המציאות המורכבת והעכשווית שחווה הגיבורה - הסוכנת אלכס פריש אשר נחשדת בתכנון מתקפת טרור ענקית על ניו יורק, לוקחת אותנו עלילת הסדרה אל פכים מחייה כסוכנת בהסמכה, ובאמצעות פלאשבקים רבים חושפת אותנו אל מי שהיו חבריה בטרם הפכו לאנשי FBI בפוטנציה. אחד מהטירונים שהקיפו אותה בתקופה מעצבת זו הוא דמותו של אלינגטון, סיימון אשר – אדם המציג עצמו כהומוסקסואל יהודי עדין ומבויש, ובהמשך מתגלה כהיפך מכל אלה. כלומר, פרט לכל עניין היהודי. שכן סיימון, כך מתגלה עם כל פרק שעובר, מסתיר עבר לא מחמיא כחייל צה"ל ששירת בעזה, ומכה על שלל חטאים שביצע במסגרת שירותו הצבאי.

 

מתוך "קוונטיקו"    (באדיבות: HOT וסלקום טיוי)

מתוך "קוונטיקו"    (באדיבות: HOT וסלקום טיוי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אתם יכולים לתאר לעצמכם, אם כן, שבקרב לא מעט צופים ישראלים נתפסת דמותו של סיימון כפרופגנדה פרו-פלסטינית של יוצרי הסדרה. השיא מגיע בפרק העשירי בעונה, בו מספר סיימון בקול שבור על האופן בו שוכנע "לפתות נשים פלסטיניות" כדי לאפשר למפקדיו לעולל בהן כרצונם. אלינגטון, שחקן אמריקני שלא באמת מבין יותר מדי בסכסוך המתמשך במזרח התיכון, בא לראיון מוכן. פחות או יותר.

 

"תיארתי לעצמי שהנושא יעלה", הוא אומר בשיחת טלפון מלוס אנג'לס, בהפסקה מצילומי פרקי העונה הראשונה. "אני לחלוטין יכול להבין למה אנשים יתפסו את זה כך".

 

ללא מעט ישראלים קשה עם הסדרה ועם הדמות שלך בפרט, כי היא מציגה את ישראל באור מאוד שלילי. יכול להיות שיש מסר אנטי ישראלי שהכותבים שלך מנסים להעביר?

 

"לא קיבלתי רושם של אג'נדה אנטי ישראלית. אני חושב שמה שהתוכנית מנסה להראות זה שלכל אחד בכל העולם יש צדדים רבים. כאדם, יש לי את המגרעות שלי ודברים בעבר שלי שאני לא ממש גאה בהם. זה לא בהכרח אומר שאני אדם רע. לכל הדמויות יש מגרעות, ואני אוהב את הרבגוניות הזו. כל דבר שקורה לדמות הוא לא משהו שמתקשר לצבא, אלא לסיימון באופן אישי. הוא נגרר למשהו שהרס אותו לחלוטין ושינה אותו".

 

טייט אלינגטון בסדרה. "נגרר למשהו שהרס אותו" ()
טייט אלינגטון בסדרה. "נגרר למשהו שהרס אותו"
 

להציג חייל ישראלי לשעבר מספר על האופן בו פיתה נשים פלסטיניות ואחר כך טוען שהוא "רק מילא פקודות", מציג לא רק את סיימון באור שלילי, אלא את הגוף שהוא פועל בו. אתה מבין למה זה פוגע בחלק מהצופים.

 

"כן, אני מבין את זה. זה נושא מאוד רגיש, זה אף פעם לא יהיה נושא קל. אני חושב שהכותבים שלנו עשו כמיטב יכולתם והצליחו לעשות עבודה יפה בלנסות להציג מה קורה בחיים אישיים של בני אדם. לא הוכשרתי לדבר על הנושא הזה, אני לא רוצה לפגוע באף אחד, אבל אני מאוד אוהב מה שקורה שם. כשחקן זה דבר נהדר לשחק. אני חושב שמה שאנחנו מנסים להראות זה שהמלחמה היא דבר רע, אלימות היא דבר רע, והתוצאה שלהן אף פעם לא טובה. סיימון לא קיבל הוראה לעשות את זה, זו לא פקודה. זה היה משהו מחוץ לספר החוקים שביצעו חיילים שסטו מדרך הישר. זה יכול לקרות לכל אחד. הוא מצא את עצמו בסיטואציה שהוא לא רצה להימצא בה, ואני חושב שכל אחד יכול להזדהות עם הגעה למצב שהוא לא יודע איך הוא הגיע אליו ולזרום עם משהו שהוא אפילו לא ידע שהוא רע. הסדרה לא לוקחת צד, של צבא או ארץ, זה הצד של סיימון כאדם".  

 

אלינגטון "לא מסכים עם הטענה שמדובר בסדרה אנטי ישראלית", וכשהוא נשאל על כך שוב הוא מתחיל להתגונן. "אתה דוחק בי לתת תשובות שאין לי את ההכשרה הנכונה לענות עליהן", הוא אומר, וקובע שלכל אחד יש את הזכות לחשוב כרצונו. אבל אל תטעו, גם כשהוא אומר משפטים כמו "אולי אני אצטרך להפסיק את הראיון הזה", הוא עושה זאת בנימוס וחביבות שהיא מעבר לקורקטיות.

 

"קוונטיקו". סוכנים יפים ()
"קוונטיקו". סוכנים יפים
 

לאלינגטון (36) ניסיון קולנועי רב, ובטלוויזיה הוא הופיע בין היתר, במינונים משתנים, בסדרות כמו "המפץ הגדול", "האישה הטובה" ו"המתים המהלכים". מדובר בשחקן ששמח לזכות בדמות עגולה ובהזדמנות להוכיח איכויות משחק דרמטיות - הוא לא ממש תכנן למצוא את עצמו במרכזה של סדרה שנוגעת לישראלי הממוצע בנקודות רגישות. נראה שגם ליוצרי הסדרה עצמה לא באמת היו אספירציות כאלה.

 

את "קוונטיקו", שעלתה בארצות הברית בסתיו האחרון, כתב ג'ושוע סאפרן, מהאנשים מאחורי "אחת שיודעת" המנוחה. בין התמודדות (לא תמיד מציאותית ולעתים צפויה) עם איומי טרור, היא מתמקדת ביחסים האישיים בין חבורת צעירים נאים במיוחד.

 

יש הרבה אנשים יפים בסדרה שלכם. זה כמעט לא מציאותי.

 

"זה נכון, כל הקאסט הוא למעשה חבורה של אנשים יפים. זה באמת פגם באמינות. יש לי חבר שעובד ב-FBI, והוא אמר לי 'איש מהסוכנים שלי לא נראה ככה'. אבל זה כיף ללכת לעבודה כל יום, כי כולם נראים מאוד מושקעים. כולם מאוד בכושר, אבל גם אנשים מוכשרים.  אני חושב שאני הכי פחות מושך בחבורה".

 

  

מושך או לא מושך, בסדרה שכזו כל שחקן יכול למצוא עצמו בחוץ פתאום, וגם אלינגטון חושש לגורל של דמותו.  "בכל יום אני פוחד שיהרגו אותו. ידעתי שאשתתף ב- 13 פרקים, כי זה היה ההסכם הכללי, אבל רוב הזמן אני קם קצת מודאג, כי יכול להיות שהיום יהיה היום בו אמות. אבל אתה צריך להוציא את זה מהראש שלך ולעשות מה שהכי טוב לתוכנית. אם זה יקרה, זה יקרה, בתקווה שיתנו לך מוות טוב. גם ב'משחקי הכס' כל השחקנים תמיד מודאגים".

 

אתה חושב שלתסריטאים שלכם יהיה אומץ להיפטר מדמויות פופולריות?

 

"במובנים מסוימים כן, אם זה סיפור טוב, הם ילכו על זה. עד כמה שזה מבעית אתי בתור שחקן, כי אתה צריך לכלכל את משפחתך. יש לי בת קטנה, אישה יפה וגג מעל לראש שלהם, אבל מבחינת משחק ויצירה אתה רוצה את זה. עד כמה שאולי אתחרט על זה יום אחד, עדיף לשחק דמויות שימותו בסוף מאשר לחיות דמויות בינוניות. זה מה שאתה רוצה לעשות בתור שחקן, לקדם את העלילה. אתה לא רוצה סתם להיות שם ולקבל משכורת. אני לא אוהב כשהורגים דמויות רק בשביל השוק ובשביל רייטינג, אלא רק כשזה ממש תורם. אני אוהב את הדמות הזו, אבל הם בהחלט מסוגלים להרוג אותה. אני די מפחד מזה, אני לא רוצה למות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טייט אלינגטון ב"קוונטיקו"
לאתר ההטבות
מומלצים