מני נפתלי: "דוד ניצח את גוליית"
אב הבית לשעבר בבית ראש הממשלה אמר כי בנימין נתניהו מנע ממנו פרנסה. "אני לא באתי לפגוע בראש הממשלה. בפסק הדין אין מילה אחת שאומרת שלא צדקתי", הוא אמר. משפחת נתניהו: "התמונה המצטיירת בפסק הדין רחוקה מן המציאות במעון ראש הממשלה"
כמה שעות לאחר שבית הדין לעבודה בירושלים קיבל באופן חלקי את תביעתו של אב הבית במעון ראש הממשלה, וקבע שיפוצה ב-170 אלף שקלים, התייצב אמש (יום ד') נפתלי מול המצלמות והכריז: "דוד ניצח את גוליית". הוא אמר כי להערכתו יהיו עוד תביעות.
נפתלי, המיוצג על-ידי עורכות דינו נעמי לנדאו ונאוה פינצ'וק-אלכסנדר, אמר עוד: "אני אדם חזק ועברתי דברים קשים בחיים כדי להתפרנס בכבוד. ראש הממשלה מנע ממני להביא פרנסה הביתה ועדיין שמרתי על קור רוח. מה שיצא זה דברים שעניינו את המשטרה ואת בית הדין. יש מלא דברים שלא הוצאתי על תפקודו. אני לא באתי לפגוע בראש הממשלה. בפסק הדין אין מילה אחת שאומרת שלא צדקתי. כשאתה מאמין בעצמך, אז אתה מנצח. קיבלתי תרומות ואני אחזיר הכול לילדים חולי סרטן".
בהמשך דבריו אמר נפתלי: "אני ומשפחתי תומכים בליכוד, אבא ואימא תומכים בליכוד, ומי שפוגע בליכוד פוגע גם בי. אני כותב ספר ועוד תשמעו כי כולם צריכים לדעת. לא מדובר רק בכסף. הכסף שקיבלתי זעום ואני חייב כסף לבנקים".
עו"ד פינצ'וק-אלכסנדר אמרה: "אני שמחה על פסק הדין שניתן בבית הדין לעבודה. פסק הדין צריך לשמח עובדים, וכל אזרח בישראל צריך לדעת שאי-אפשר לפגוע בזכויות וכבוד של עובדים ואי-אפשר להתעמר בהם. אף אחד לא מעל החוק, גם לא אשת ראש הממשלה". עו"ד לנדאו הוסיפה: "יש להצטער שהגברת נתניהו בחרה להכפיש עובדים במעון מבלי שנמצא צידוק ראייתי".
תגובת משפחת נתניהו: "התמונה המצטיירת בפסק הדין רחוקה מן המציאות במעון ראש הממשלה. מצערת העובדה שאף שבית הדין דחה כ-90 אחוז מהתביעות הכספיות של מני נפתלי, בית הדין בחר להקדיש חלק ניכר מהחלטתו לגברת נתניהו - שכלל לא הייתה צד במשפט. נפתלי לא תבע את גברת נתניהו, אלא את מדינת ישראל, ואגב כך השמיץ והכפיש את רעיית ראש הממשלה. אך כיוון שהגברת נתניהו לא הייתה צד למשפט, היא לא הייתה יכולה להביא עדים שמבססים את דבריה ומוכיחים את אמיתותם".
עוד נמסר כי "עובדים רבים במעון ראש הממשלה, ובהם מנהלי הבית בשנים האחרונות אמנון זכאי ועידן אלעד, מעידים על יחס מצוין, חם ואנושי שהם מקבלים מרעיית ראש הממשלה, וכי מעולם לא נתקלו בהרמת קול או ביחס מעליב. 'יחסיי עם שרה נתניהו הם כמו אימא ובן. היא מתייחסת אליי כמו אל בן', אמר היום אחד מהם. 'יש לי המון כבוד והערכה ואהבה אליה'. לצערנו הרב, כל אלה אינם נמצאים בפסק הדין".
נשיאת בית הדין לעבודה דיתה פרוז'ינין כתבה בפסק הדין: "היותו של המעון סביבת עבודה ייחודית אינו מצדיק העסקה פוגענית שבה עובדים חסרי אונים נאלצים לעבוד שעות רבות מאוד תוך שהם חשופים לדרישות מוגזמות להעלבות ולהתפרצויות זעם... דווקא מעון ראש הממשלה, על כל המורכבות שבו, אמור לשמש מופת ודגל לשמירה על זכויותיהם של העובדים".
בית הדין מציין כי העדויות הצביעו על "דרישות מוגזמות, העלבות, השפלות והתפרצויות זעם. כמו כן נדרשו העובדים לעבוד שעות רבות וחריגות. בשל כל אלה תחלופת העובדים במעון ראש הממשלה הייתה גבוהה, ושרר בה מחסור כרוני בכוח אדם. היותו של המעון סביבת עבודה ייחודית ומורכבת אינו מצדיק העסקה פוגענית".
נפתלי (35) כיהן כאב הבית במעון ראש הממשלה במשך 20 חודשים, בין פברואר 2011 לנובמבר 2012, עד שהתפטר משום שתקן עובד המדינה והקביעות שלטענתו הובטחו לו לא הוענקו לו. התביעה הופנתה נגד משרד ראש הממשלה, סמנכ"ל נכסים ומבצעים במשרד ראש הממשלה עזרא סיידוף, שרה נתניהו וכן נגד ראש הממשלה באופן אישי.
נפתלי תבע מהם פיצוי של 1.1 מיליון שקל וכן התנצלות. בנוסף הוא דרש 100 אלף שקל מראש הממשלה בגין לשון הרע והוצאת דיבה בעקבות ראיון שהעניק נתניהו לערוץ 2 ובו טען
שהוא פוטר וסולק מעבודתו, אף שהוא התפטר. לפי כתב התביעה, במשך 20 חודשים ספג נפתלי "עלבונות, פגיעות ונזקים ממוניים, פיזיים ונפשיים, שהביאו אותו לאחר שהושפל שוב ושוב לנסח מכתב התפטרות ולעזוב באחת את התפקיד".
במסגרת התביעה הוא חשף את הנעשה במעונו הרשמי של ראש הממשלה, ו"התברר לו כי ייאלץ להתמודד עם צוות עובדים ממורמר וחסר, ועם עומס לא סביר של עבודה ותחלופה בלתי פוסקת של עובדי משק המסרבים לעבוד במחיצת אשת ראש הממשלה, גב' נתניהו".