יוזמה: לא מכניסים מזון אלרגני לבתי ספר
אודליה אלבו, אמא לילד שאלרגי לבוטנים ברמה מסכנת חיים, החליטה ליזום תוכנית כדי שבבתי ספר לא יהיו סוגי מזון, כמו עוגות או חטיפים, שעלולים לסכן את חיי הילדים. 12 בתי ספר כבר אימצו את היוזמה שעשויה להציל חיים
בית ספר ללא סכנות לילדים אלרגיים: אחרי כמה מקרים קשים של אלרגיה בבתי ספר יזמה אודליה אלבו תוכנית לשינוי הרגלי אכילה במוסדות החינוך. בית ספר "אילן רמון" ביבנה היה הראשון לאמץ את היוזמה החשובה.
"בארץ יש 134 אלף ילדים שאלרגים למזון. זו בעיה רפואית והיא מסכנת חיים", אומרת אודליה אלבו, אמא לילד שאלרגי לבוטנים ברמה מסכנת חיים ויוזמת התוכנית. "הילדים האלרגים נתונים לחסדיהם של החברה, של מוסדות החינוך ושל המדינה בכלל".
עוד בערוץ הורים:
רינת גיגי, מנהלת בית ספר ב"אילן רמון" ביבנה מספרת: "הצטרפנו למייזם מתוך צורך לשמור על הילדים בראש ובראשונה. זהו תהליך ארוך ולא פשוט שמתחיל בהגברת מודעות בתוך הכיתה, מול הילדים וההורים. צריך גם להקשיב לקהילה ולצרכים של כלל האוכלוסייה".
"המזון סובב אותנו בכל מקום", אומרת אלבו. "חשוב להסביר לילד שיש לו חבר אלרגי שאפשר להתחשב בו ולא לאכול חטיף או עוגה בבית ספר. זהו מזון מסכן חיים והילד האלרגי עלול למות בגלל חלב, ביצים, סויה, אגוזים או בוטנים. אפשר לא לקיים בבתי ספר פעילויות שיש בהן מזון שמסכן חיים. בית ספר נועד להקנות ערכים ופחות להתעסק באוכל אבל אם זה קיים אפשר להתחשב".