שתף קטע נבחר

 

120 אלף תושבים נצורים באזור חומס

לפי דיווחי האו"ם, המתקפה של צבא סוריה ובעלי בריתו קטעה את קווי האספקה למובלעות שבשליטת המורדים. התוצאה: 120 אלף תושבים בסכנת רעב ומוות בגלל היעדר מזון ותרופות. נשיא טורקיה ארדואן מזהיר: "כוחות סוריה ואיראן מבצעים טיהור אתני וטבח חסר רחמים"

 

פליטים במחנה פליטים בגבול טורקיה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
פליטים במחנה פליטים בגבול טורקיה(צילום: gettyimages)

 

עוד דיווחים קשים ועדויות מצטברים על האסון ההומניטרי בסוריה: 120 אלף תושבים בצפון מחוז חומס נמצאים בסכנת רעב בעקבות מתקפה של הצבא הסורי ובעלי בריתו שקטעה את קווי האספקה לאזור. האו"ם מזהיר בדו"ח חדש מפני רעב ומחסור בתרופות באזור שבו נצורים רבבות בני אדם.

 

מחיר הלחם זינק באזור לפי 10 מאשר בעיר חומס ורוב המשפחות אינן יכולות להרשות לעצמן מוצר בסיסי זה. המצב ההומניטרי עלול להחריף עוד יותר בשבועות הקרובים. "יש דיווחים על מחסור חמור הולך וגובר של אוכל, מצרכים בסיסיים, ציוד רפואי ודלק באזור", נמסר מהמשרד לעניינים הומניטריים של האו"ם. 

 

בדו"ח מצוין כי חולים שזקוקים לדיאליזה אינם זוכים לטיפול וכי 14 מתוך 34 חולי סרטן באזור מתו בשל חוסר בציוד רפואי. משלחת הסיוע האחרונה של האו"ם הגיעה לחומס בחודש אוקטובר. מאז מנסה האו"ם לשלוח אספקה נוספת, אך לא מקבל אישור לכך.

 

בין מחוז חומס לעיר חמאה שבמרכז סוריה ישנן שתי מובלעות שבשליטת המורדים. מובלעת אחת היא של העיירות תלביסה וא-רסתן, שם מתגוררים 90 אלף בני אדם. המובלעת השנייה היא בעיירה חולה שם מתגוררים 30 אלף בני אדם. למובלעות חשיבות אסטרטגית בגלל שהן נמצאות על הכביש שמחבר בין צפון סוריה לדרום סוריה, ואלה היו האזורים הראשונים שרוסיה הפציצה.  

חתונה על רקע ההריסות בחומס (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חתונה על רקע ההריסות בחומס(צילום: AFP)

ועל רקע האסון ההומניטרי, הזוג הטרי נאדא מרחי (18) וחסן יוסף (27), חייל בצבא אסד, הצטלמו ביום שישי על רקע הריסות העיר חומס. הצלם שהציב אותם שם סיפר כי ביקש להעביר מסר שהחיים חזקים מהמוות. סורים רבים, שמתנגדים למשטר אסד, טענו ברשתות החברתיות כי התמונות פוגעניות בהתחשב בכך שהעיר נהרסה על ידי הצבא שאליו משתייך החייל שבתמונה.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

 

ההרס בעיר חומס במבט מהאוויר

ההרס בעיר חומס במבט מהאוויר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן הזהיר היום בנאום בפורום כלכלי באנקרה כי סוריה ואיראן מבצעות "טיהור אתני וטבח חסר רחמים". הוא אמר כי לא ניתן לפתור את המשבר בלי להכריז על אזורים האסורים לטיסה בסוריה: "נהיה סבלניים עד לנקודה מסוימת, ואחר כך נעשה את מה שצריך", הוסיף.

 

ארדואן ציין גם כי הוא אמר לבכירים באו"ם כי יגיע הזמן שבו טורקיה תפתח את שעריה למהגרים שימשיכו לאירופה. "בעבר עצרנו אנשים בשערים לאירופה, באדירנה (עיר טורקית השוכנת סמוך לגבול עם יוון ובולגריה) עצרנו את האוטובוסים שלהם. זה יקרה פעם או פעמיים, ואז נפתח את השערים ונאחל להם מסע בטוח".

נשיא טורקיה ארדואן (צילום: AP) (צילום: AP)
נשיא טורקיה ארדואן(צילום: AP)
 

גם בתקשורת היוונית דווח כי ארדואן איים בעבר כי יציף אץ אירופה בפליטים אם מנהיגי האיחוד האירופי לא יציעו סיוע טוב יותר לטורקיה עם הטיפול בפליטים. נשיא טורקיה האשים גם את האו"ם כי הוא נוהג בחוסר כנות כשהוא קורא לטורקיה לעשות יותר כדי לסייע לפליטים, וזאת במקום שהארגון עצמו ינקוט בפעולות למנוע שפיכות דמים בסוריה. "יש סיכוי שגל הפליטים החדש יגיע ל-600 אלף בני אדם אם התקיפות האוויריות יימשכו", הזהיר ארדואן. "אנחנו מתכוננים לכך".

  

ה"גרדיאן" הבריטי פרסם היום שבחמש שנות מלחמת האזרחים בסוריה נהרגו כמעט חצי מיליון בני אדם (470 אלף) ו-1.9 מיליון נפצעו. נתון זה של המרכז הסורי למחקר מדיניות (SCPR) גבוה בהרבה מהנתונים שבידי האו"ם. האו"ם הפסיק לאסוף נתונים לפני שנה וחצי, ואז עמד מניין הקורבנות על 250 אלף בני אדם. לפי הנתונים החדשים, 11.5 אחוזים מאוכלוסיית סוריה נהרגו או נפצעו בחמש השנים האחרונות. תוחלת החיים צללה מגיל 70 ב-2010 ל-55.4 בשנה שעברה. שיעור המתים בסוריה עלה מ-4.4 הרוגים לאלף תושבים ב-2010 ל-10.9 הרוגים לאלף תושבים ב-2015. הכלכלה הסורית נחרבה אף היא, והנזק המוערך עומד על 255 מיליארד דולר.

 

אוכלוסיית סוריה התכווצה ב-21 אחוזים, בעיקר בגלל גלי ההגירה לטורקיה ולאירופה. כ-45 אחוזים מאוכלוסיית סוריה נאלצו לשנות את מקום מגוריהם - ארבעה מיליון אל מחוץ למדינה ועוד 6.3 מיליון בתוך סוריה. שירותי הבריאות והחינוך הידרדרו בחדות ושיעור העוני זינק ב-85 אחוזים ב-2015 לבדה.

 

נשיא המועצה האירופית דונלד טוסק אמר בראיון ל"אינדפנדנט" הבריטי: "אנחנו צריכים להיות הכי אפקטיביים שאפשר במלחמה בקיצוניים, כי כהיסטוריון אני מרגיש שהמצב מאוד דומה לרגעים מאוד מסוכנים בהיסטוריה שלנו. זה כמו היום שלפני מלחמת העולם הראשונה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פליטים נמלטים לגבול טורקיה
צילום: רויטרס
מומלצים