מחקר: עבודה תובענית אינה מסוכנת לזוגיות
הגיע הזמן שנפסיק להאשים את השאיפות הקרייריסטיות של בני הזוג שלנו ונתחיל לפרגן
החבר האחרון שלי היה נשוי לעבודה שלו. הוא היה עצמאי בתחום המכירות, ולעיתים היה נדמה שהוא מבלה יותר זמן בעבודה מאשר איתי, וכנראה שזה גם היה נכון. מצד אחד, לא ממש יכולתי לכעוס עליו, הרי בסך הכל הבן אדם פרנס את שנינו לעיתים. הוא גם היה כל כך אמביציוזי - שזה עשה לי את זה בטירוף. באופן כללי, אין דבר סקסי מגבר שיש לו תשוקה למשהו, וזה בכלל לא משנה לאיזה דבר ספציפי התשוקה שלו מופנית, העיקר שתהיה תשוקה.
עוד בנושא:
אנשים יתאהבו במי שיסב להם תחושת ערך
זה לא רק לייק. בעלי ממש מפלרטט איתה
עושים שולם: למה חשוב שתלמדו להתנצל
לאקס שלי היתה תשוקה למשל לעשות כסף, וזה מה שעשה לו טוב בחיים. אני רק שמחתי לחיות לצד מישהו שיש לו כל כך הרבה תשוקה בחיים. הבעיה היא שלעיתים נדמה שהשעות הארוכות שאנחנו משקיעים בקריירה שלנו מידי יום שוחקות אותנו עד לכדי עייפות כרונית ומתמשכת, שלא ברור מתי בדיוק היא תיגמר. ואכן, הדעה הרווחת היא ששעות עבודה ארוכות משפיעות לרעה על טיב חיינו, ובפרט על טיבה של מערכת היחסים שלנו. אנחנו הרי חוזרים בשעות מאוחרות הביתה, ורובנו נעדיף רק להוריד נעליים, להישען אחורה ולראות עוד פרק של ״האנטומיה של גריי״. כנראה שלא יהיה לנו כוח לשיחות עמוקות, ארוחות ערב רומנטיות או אפילו ליחסים אינטימיים.
לא פלא שרבים האנשים שמאמינים שהאשם המרכזי בקריסת מערכת היחסים שלהם הוא היעדר הזמן הזוגי. מזל שמחקר שפורסם לאחרונה מראה שזה בעצם כלל לא נכון. המחקר חקר את הקשר בין שעות העבודה הארוכות, משך הזמן שאנחנו מבלים בבית ורמת האושר שאנו חווים במערכות היחסים שלנו, ומצא שאין קשר ישיר וסיבתי בין שעות עבודה ארוכות ובין חוסר סיפוק מהקשר הזוגי. אפשר להפסיק להאשים את השאיפות שלנו בחיים בקריסת מערכות היחסים שלנו. הללויה.
המחקר גילה למשל, שישנן מערכות יחסים שבהן בני הזוג מפרגנים לקריירה של כל אחד מבני הזוג. בזוגיות כזו, מי שעובד את השעות הארוכות הרבה פעמים ינסה ״לכפר״ על הזמן שהוא מפספס בבית, ולכן יפעל כדי לנצל בצורה המלאה ביותר את הזמן שהוא נמצא במשרד. כך הוא יצליח להתקדם בעבודה ויוכל בהמשך גם להצדיק לעצמו ולעולם את השעות הארוכות שהוא עובד בהן. בצורה הזו, מי שעובד שעות ארוכות גם מתקדם מבחינה מקצועית, וחוזר הביתה מאושר יותר.
זה בעיקר עשוי למנוע רגשות של טינה בזוגיות. בזוגיות מפרגנת יש מקום להתפתחות אישית אצל כל אחד מבני הזוג. המחקר הראה שאדם שעובד שעות ארוכות בדרך כלל מודע לכך שהוא ״מחליף״ את חיי האהבה שלו בעבודה שלו, אבל גם משלים עם העובדה הפשוטה שזאת המציאות שלו. המודעות והקבלה מאפשרים לו לחיות עם זה, וכך גם להשקיע יותר זמן בעבודה שלו מבלי להרגיש אשמה או כישלון במערכת היחסים. חשוב כמובן ששני בני הזוג ירגישו ככה האחד כלפי השנייה, אחרת באמת תהיה בעיה.
אגב, בגלל שהאנשים הללו מודעים להחלטות שהם לוקחים הנוגעות לקריירה, והם יודעים מראש שהקריירה שלהם לוקחת להם זמן מהחיים על חשבון מערכת היחסים שלהם, הם לא מתבאסים מזה. הם גם לא מקשרים באופן ישיר בין שעות עבודה הארוכות לבין חוסר סיפוק בתוך מערכת היחסים - להיפך, הם יותר מאושרים כאינדיבידואלים, כי הם מצליחים להגשים את עצמם ואת החלומות שלהם במקביל לזוגיות, ועושים זאת בצורה הרמונית ומספקת. האם נוכל להסיק מכך ששעות עבודה ארוכות טובות למערכת יחסים? ממש לא, אבל הן גם כנראה לא אלה שפוגעות בה באופן ישיר כמו שחשבנו.
לשעות עבודה ארוכות יש כמובן השלכות גם על חיי האדם בפרט - מי שעובד יותר מידי שעות ביום לעיתים חווה תופעות כגון שינה לא יציבה וסימני דיכאון, וסיכוייו לחלות במחלות לב עולים משמעותית. ישנן גם ראיות המעידות על כך שכאשר אנחנו עייפים, אנחנו לא תמיד לוקחים את ההחלטות האתיות הנכונות ביותר, וזה אף פעם לא דבר טוב. אם כך, למה אנשים בכל זאת עובדים שעות כל כך ארוכות?
מהרבה סיבות שלאו דווקא קשורות לזוגיות. קודם כל, מי שעובד יותר שעות, מעיד על חריצות, נאמנות והקרבה אמתית כלפי מקום העבודה שלו. זה יכול הרבה פעמים להוביל לקידום בתפקיד או העלאה בשכר, לכן בטווח הארוך כן כדאי לאנשים להשקיע בעבודה שלהם ולא רק לדפוק שעון. עבור אנשים אחרים, מקום העבודה מהווה מקום פחות לחוץ מהבית, וככל שיבלו במשרד יותר שעות, כך הם גם יהיו רגועים, סבלניים ומאושרים יותר כשיגיעו הביתה.
בסופו של דבר, אם אתם חווים בעיות בזוגיות, הרבה פעמים קל לבוא ולהאשים את בן הזוג בעובדה שהוא עובד יותר מידי, לא מבלה מספיק זמן בבית ולא שם אותנו במקום הראשון בחייו. אבל כדאי מאד לזכור שבן אדם שיוצא מהבית ומגשים את עצמו, חוזר יותר מאושר מאדם שלא מרוצה מהעבודה שלו, שונא את מה שהוא עושה בחיים וחוזר הביתה כל יום לשנת צהריים, רק כי אין לו משהו יותר טוב לעשות עם החיים שלו. אז בפעם הבאה שבן או בת זוגתכם יחזרו הביתה מאוחר, במקום להתבאס עליהם, נסו לזכור שיש לכם שותף לחיים מאושר ומסופק, וזה שווה הכל.
הגיע הזמן שנפסיק לפחד
צילום: Shutterstock
מומלצים