שתף קטע נבחר

 

מלונות לא נבנו, פג תוקף מענק של 72 מיליון שקל

על-פי מסמכים שקיבלה עמותת "אדם טבע ודין" עולה כי פג התוקף למענק בגובה 72 מיליון שקלים שאמורה לקבל קבוצת איגרא על השלמת הפרויקט בבקעת תמנע - עמק ססגון. בחברה להגנת הטבע הסבירו: "המיזם מאיים לפגוע פגיעה בלתי הפיכה בסביבה ובציבור כיום, על חשבון הדורות הבאים"

הוועדה המחוזית דרום צפויה לדון מחר (ב') בתוכנית להקמת אתר תיירות ונופש בבקעת תמנע - עמק ססגון. על פי התוכנית, מדובר, בין היתר, במערך בינוי מלונאי הכולל ארבעה מקבצי בינוי עיקריים, שבהם כ-300 יחידות אכסון מלונאי, על שטח כולל של 417 דונם. לקראת הדיון מתברר כי פג תוקף המענק בשווי של כ-72 מיליון שקלים שניתן לקבוצת איגרא, שאמורה להקים את המבנים. במקביל, עמותת "אדם טבע ודין" הגישה עתירה לבג"ץ להורות על ביטול המענק ובדיון האחרון התגלה כי פג תוקף אישור המענק.

 

בעקבות עתירת חופש מידע, שהגישה "אדם טבע ודין" בחודש יוני האחרון, חשפה המדינה בפני העמותה מידע ממנו עולה כי על מנת לעמוד בתנאי המענק על היזם היה להוציא היתרי בנייה לפרויקט המלונאות בתמנע עד סוף שנת 2009 וכי הוא נדרש להשלים את ההשקעות בפרויקט עד עד סוף שנת 2010. אך בפועל החברה לא עמדה בזמנים.

 

 (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע) (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

"אדם טבע ודין" עתרה לבג"ץ על מנת שיורה לבטל את המענק שניתן ל"קבוצת איגרא" עבור בניית מלון בעמק ססגון, זאת לאחר שבדיקה שערכה העמותה העלתה כי יזם הפרויקט לא עומד בתנאי המענק וכי נהלי משרד התיירות קובעים כי במקרה כזה יש לבטלו. המענק ניתן לפרויקט המשתרע על פני שטח בן 200 דונם הכולל מתחמי מלונאות, מרכז כנסים ונהר מלאכותי, שיגרום על-פי הארגונים הירוקים נזק עצום ובלתי הפיך לנופי הבראשית של אחד מאזורי המדבר הייחודיים והיפים בארץ עמק ססגון שבבקעת תמנע. בדיון האחרון שנערך גילו נציגי המדינה כי ב-24 לדצמבר בעצם פג תוקף אישור המענק.

 

"המיזם מאיים לפגוע פגיעה בלתי הפיכה בסביבה ובציבור כיום, על חשבון הדורות הבאים ללא כל הצדקה", קובעים בחברה להגנת הטבע. עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל אט"ד (אדם טבע ודין) אמר בתגובה כי "המלון בעמק ססגון הוא הולילנד של המדבר - פרוייקט שנגוע באי חוקיות ונזק סביבתי. הגיעה השעה שהממשלה תיקח אחריות ותגיע להסדר הוגן עם היזם על מנת שהאזור יישמר לטובת הדורות הבאים".

 

עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל "אדם טבע ודין" (צילום: אדם טבע ודין) (צילום: אדם טבע ודין)
עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל "אדם טבע ודין"(צילום: אדם טבע ודין)

 (צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)
(צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע)

 

מהחברה להגנת הטבע, שמובילה יחד עם תושבי האזור את הפעילות לשמירת עמק ססגון, נמסר כי "בקעת תמנע היא מרחב עשיר באוצרות טבע נופיים, גיאוגרפיים והיסטוריים. מרחב תמנע הוא אזור רגיש במיוחד, אשר לחצי הפיתוח מכילים אותו מכל כיוון: תעשייה, תיירות ומסחר, חקלאות, התיישבות, כרייה, חציבה ועוד".

 

מנכ"ל הקבוצה מיקי חברוני אמר בתגובה כי "מדובר בפרויקט שמלווה בחוות דעת משפטיות. זכינו במענק ממשרד התיירות בהליך מאוד מיוחד ועמדנו בתנאים קשים, תוך שאנו גוברים על פרוייקטים אחרים". עוד ציין כי "המענק עומד על כנו ובעינו. הכספים לא התקבלו עד היום, אך המענק צבוע לפרויקט הזה ויהיה קשה מאוד לבטלו. אנחנו לא יכולנו להשלים את התהליך כשבית המשפט עוצר אותו. יש תקדימים של מענקים שהוקפאו בגלל שהיו הליכים חיצוניים".

 

מנכ"ל קבוצת איגרא התייחס לסוגיה ואמר כי "הפרוייקט הזה הוא פרוייקט

 נכון מבחינה כלכלית ואנחנו מקווים שהקהל שיבוא אליו יהיה בדיוק זה שיודע להעריך ערכי טבע ונוף. בכל פיתוח יש איזו פגיעה בסביבה. גם אם עושים שביל אופניים. צריך לאזן בין הרצון ולפתח ולשמירה על הסביבה. גם העיר אילת פוגעת בסביבה, כביש הערבה פוגע בסביבה. כל דבר פוגע בסביבה. לא ברור למי אנחנו שומרים? כנראה רק ליחידי הסגולה שיודעים להגיע למקום הזה - חמישה  אנשים בשנה. במקום זה אנחנו רוצים להביא לשם כמה עשרות אלפים שיראו את המדבר היפה הזה. פארק תמנע הולך ודועך. צריך לחשוב איך לעשות פיתוח שיהיה מידתי בין התועלת שהוא מביא לפגיעה שהוא גורם".

 

במשרד התיירות אישרו: "פג תוקפו של כתב האישור".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
בקעת תמנע - עמק ססגון
צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע
מומלצים