שתף קטע נבחר
 

המדריך המלא להכנת בירה ביתית

צפו: מסתבר שזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה - גם מי שכישוריו במטבח מסתכמים בהכנת חביתה, יכול ללמוד להכין במטבח הביתי בירה. ביקרנו בחנות בירה ירושלמית שבה תוכלו למצוא כלים וחומרי גלם לתחביב החדש שלכם - הכנת בירה בבית

כתבת: אלכסנדרה לוקש, צילום: עופר מאיר, עריכה: דפי מקל

כתבת: אלכסנדרה לוקש, צילום: עופר מאיר, עריכה: דפי מקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
וזה הרבה יותר פשוט ממה שחשבתם: מכניסים לסיר את המרכיבים, מתבלים, מכסים, מקררים, מבקבקים, מחכים שבועיים - ושותים!

 

מתכון להכנת בירה

המצרכים (ל-10 ליטרים):

2 קילו לתת פייל

150 גר' לתת קאראהל

50 גר' לתת קרמל כהה

100 גר' כשות סטיריאן גולדינגס

שמרי אייל

אופן הכנה:

1. מחממים 12 ליטרים של מים ל-66 מעלות ובתוכם משרים את הלתת לשעה.

2. מסננים את הנוזל מהלתת ומרתיחים את הנוזל לשעה בתוספת הכשות.

3. מקררים את התירוש ל-20 מעלות צלסיוס ומכניסים לדלי תסיסה מחוטא.

4. מוסיפים את השמרים ומחכים שבוע שתתבצע התסיסה.

5. מסננים את הבירה הצעירה למיכל מחוטא שני, מוסיפים 60 גרם סוכר ומבקבקים.

6. מחכים שבועיים שתתפתח הגזה ונהנים!

 

אלכסנדרה לוקש ביקרה בחנות "בירתנו" בירושלים, במסגרת פסטיבל "שאון חורף" המתקיים מדי יום שני במהלך חודש פברואר (15, 22, ו-29 בפברואר) ברחבי העיר.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הערב יתרכזו האירועים במתחם נחלת שבעה: בשעה 20:00 תתקיים הרצאה של אורי שביט ב"חומוס אליהו", ותתקיים סדנת אוכל נא בשעה 19:00 ב- Blue Hall Music עם השף אלכס פלטינסקי.

 

ב-22/2 יתרכזו האירועים במתחם הלל: המסעדות והמזנונים הפזורים לאורך רחוב הלל יציעו למבקרי הפסטיבל מנות מיוחדות; תתקיים סדנה להכנת פיצה; תערך טעימת ויסקי (40 ש"ח למשתתף); ותתקיים סדנה לרקיחת קוקטיילים ב"גטסבי בר" (30 ש"ח למשתתף).

 

ב-29/2 יתרכזו האירועים במתחם רחוב עזה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
המדריך המלא להכנת בירה ביתית
צילום: יח"צ
מומלצים