שתף קטע נבחר
 

כחלון: הכסף ממס הרכישה עבר לקשישים וחיילים

שר האוצר אמר בתדרוך עיתונאים, כי העלאת מס הרכישה הכניסה לקופה המדינה 1.2 מיליארד שקל - מחציתם - 600 מיליון שקל - הועברה לחיילי החובה והמחצית השנייה הועברה לקשישים מקבלי הבטחת הכנסה למענקי חימום בחורף

העלאת מס הרכישה העלאת מס הרכישה הכניסה לקופת המדינה 1.2 מיליארד שקל, מאז שנכנסה לתוקף בחודש יוני. כך אמר היום (ב') שר האוצר, משה כחלון, בתדרוך לעיתונאים. מחציתם - 600 מיליון שקל הועברה לחיילי החובה, והמחצית השנייה הועברה לקשישים מקבלי הבטחת הכנסה למענקי חימום בחורף.

 

כחלון אמר: "את השנה הזו אנחנו מגדירים כהמשך נושא צמצום הפערים והטיפול ביוקר המחייה". באשר לצמצומי הפערים הזכיר כי "חיילי החובה קיבלו תוספת 50% בשכר, 600 מיליון שקל, ובקצבאות הקשישים ניתן מענק חימום למקבלי הבטחת הכנסה בסדר גודל של 600 מיליון שקל".

 

כחלון דיבר גם על הנחייה שנתן לצוות המקצועי במשרדו לטפל בהפחתת מכסים בייבוא של מזון. "אנחנו לא רוצים לחזור על מה שקרה ערב ראש השנה, ולכן אנחנו מכינים את עצמנו חודשיים לפני פסח. איפה שאנחנו מזהים כשל, נפתח מכסות".

שר אוצר משה כחלון (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
שר אוצר משה כחלון(צילום: גיל יוחנן)
 

לשאלת ynet, כיצד מתכנן משרד האוצר לפעול בנוגע לחוסר התחרותיות במשק, שמעלה את יוקר המחייה, כפי שעלה בדו"ח ה-OECD אשר פורסם לפני שבועיים, השיב כחלון: "חוק הקורנפלקס להפחתת מכסים והקלה בייבוא על מוצרי מזון מדבר בדיוק על זה. מטרתו לפתוח ייבוא למוצרים שלא ניתן היה לייבא ".

 

מבחינת הרפורמות בתחבורה, התחייב כחלון לטפל במקטע היחיד שכרגע לא נהנה ממנה, והוא הגליל.

 

עוד הזכיר את ההחלטה להעניק לניצולי שואה יוצאי מרוקו, אלג'יר ועיראק (פרעות הפרהוד) קצבה בסך 3,600 שקל בשנה, וכן השתתפות בכל תרופות הסל. "היה פה אבסורד שגרמניה כן הכירה בהם וישראל לא. את זה תיקנו בהחלטה מינהלית", אמר כחלון. כחלון העריך שמספר הזכאים לקבלת קצבת יוצאי מדינות אלה נאמד בכ-300 אלף איש.

 

באוצר שוקלים: הקלות לחברות היי-טק

כחלון התייחס לסקירה שפרסם האוצר אתמול, לפיה ההיי-טק איננו מהווה עוד מנוע צמיחה למשק הישראלי, וסיפר כי נפגש עם כמה ראשי חברות היי-טק בחו"ל. "שאלתי אותם מה צריך לעשות כדי שהם יגיעו לארץ", אמר והוסיף כי נענה בבדיחות הדעת כי הם היו רוצים להגיע לעבודה על אופניים. "הם רוצים מקום קרוב ולטענתם הבעיה הגדולה היא שהיי-טק הוא שוק גדול ולכן נוח יותר לעבוד בניו יורק".

 

אחד מהפתרונות שמוצעים באוצר להשארת חברות היי-טק בישראל, הוא להוריד את המגבלה הקיימת היום בענף ההיי-טק שמחייבת ש-90% מהייצור יהיה בארץ ל-75%. רשות המסים אף הונחתה לבדוק כיצד ניתן לשפר את המצב עבור חברות ההיי-טק ולייצר תמריצים להישאר בארץ.

 

בנושא מנכ"ל רשות החברות הממשלתיות, אורי יוגב, אמר כחלון: "אני, בניגוד לכל מי שהתעסק בזה – כל מה שהיה לי להגיד, אמרתי שקוף. יש כשל חמור בחברות הממשלתיות ומשהו שם לא מתפקד. אם נאלצתי להפסיק את הפרטת הדואר בגלל הערכות שווי שחשבתי שהן לא נכונות, ואם באים אליי יו"רים אחד אחרי השני ואומרים שהחברות לא מתפקדות – יש פה בעיה בדברים האלה והם מטופלים".

 

כחלון התחייב כי נבחרת הדירקטורטים תמשיך להתקיים: "הרעיון הזה הוא רעיון טוב. האחרון שצריך לחשוב שיש לו ענייני פעילי מרכז הוא אני. אני חושב שאנשים לא קיבלו את הצ'אנס שלהם. אנשים מראשון לציון ודרומה ומהרצליה וצפונה לא קיבלו צ'אנס. באמת השכל נעצר בראשון לציון? לאחרים פחות חשובה הפריפריה, אבל לי היא יותר חשובה. ממוצע הגיל שם הוא 58 כשהחציוני הוא 45. אני רוצה צעירים".

 

לסיכום הנושא אמר כחלון, כי: "אם נגיע להחלטה שצריך לבקש להדיח את יוגב, נגיש בקשה". 

 

33 אלף עובדים פלסטינים נוספים לבנייה

כחלון הוסיף, כי האוצר יביא בימים הקרובים להחלטת הממשלה בקשה לתוספת של 33 אלף עובדים פלסטינים נוספים מיהודה ושומרון לענף הבנייה, לתגבור 43 אלף העובדים הפלסטינים שכבר עובדים.

 

סגן שר האוצר, איציק כהן, הציג בתדרוך את תזכיר החוק להקמת רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון. הקמת הרשות העצמאית תהיה חלק ממשרד האוצר, בדומה למודל הקיים היום לגבי רשות ההגבלים העסקיים.

 

תפקידה יהיה לשמור על העניינים של המבוטחים, העמיתים ולקוחות הגופים המפוקחים. בנוסף תפקידה יהיה להבטיח את יציבותם וניהולם התקין של הגופים המפוקחים וזאת על מנת לקיים את התחייבויותיהם ללקוחותיהם. כמו כן היא תקדם את התחרות בשוק ההון, הביטוח והחיסכון ובמערכת הפיננסית ותעודד חדשנות טכנולוגית ועסקית.

 

"עצמאות היא חיונית להתנהלותה של רשות פיקוח פיננסית, כדי להבטיח שרשות כזו תוכל לקיים את אחריותה ולממש את תפקידיה וסמכויותיה ביעילות, במהירות, באופן נטול פניות וללא השפעות פוליטיות", אמר כהן.

 

המבנה של הרשות יורכב כך: בראשו יעמוד ממונה שייבחר בידי שר האוצר באישור הממשלה לתקופת כהונה בת חמש שנים. תחתיו תעבוד ועדה מייעצת שתכלול עובד מדינה אחד, היועץ המשפטי של משרד האוצר ושלושה חברים נוספים שהם אנשי משק וכלכלה או מוסדות להשכלה גבוהה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
משה כחלון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים