שתף קטע נבחר

מחקר: האם צמיחת שיניים גורמת לחום?

ההורים משוכנעים שהחום הוא מהשיניים, אבל הרופאים טוענים אחרת. עכשיו מתפרסם מחקר ענק שסיכם את כלל המחקרים שנערכו בנושא, ומבהיר סופית האם חום עלול להיגרם מצמיחת שיניים

חום הוא התופעה השכיחה ביותר אצל תינוקות וילדים, והורים משוכנעים עד היום שהוא נגרם בעקבות צמיחת שיניים. הרופאים כבר שנים שוללים את הקשר בין השניים, וכעת מחקר חדש שסיכם את כלל הספרות הרפואית בתחום ויפורסם בקרוב בכתב העת לרפואת ילדים Pediatrics, קובע סופית מהי התשובה הנכונה.

 

- "הזמן שהילד שלי שכב מורדם בחדר ניתוח הרגיש כמו נצח"

- מחקר: סובלים מהשמנה? הסיבה שאולי לא חשבתם עליה

- סיוט או תענוג? הבקרים של ההורים והילדים

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

זיהוי סימנים

צמיחת שיניים היא תופעה גופנית שבה השיניים עוברות מעמדה ראשונית בתוך הלסת, אל חלל הפה, כאשר הן חוצות את החניכיים. אף שמדובר בתהליך טבעי בהתפתחות הילד, השפעותיה על בריאות הילד עמדה במחלוקת. מחקרים אחרונים כבר טענו שצמיחת שיניים עשויה להתלוות לתסמינים חולפים כמו ריור יתר, אי שקט, אובדן תיאבון למזונות מוצקים ואיך לא – עליה בטמפרטורת הגוף.

 

לפייסבוק הורים של ynet כבר הצטרפתם? היכנסו

 

כעת ביקשו חוקרים לסקור את המידע בספרות הרפאית בנוגע לצמיחת שיניים והשפעתם על התינוקות והילדים. המחקר לא מומן על ידי אף חברה מסחרית ולא היה כל אינטרס בתוצאותיו. החוקרים אספו 1,179 מאמרים שכללו התייחסות לתינוקות וילדים בגילאי 0 עד 36. הם מצאו כי רוב הסיפמטומים שנלווים לצמיחת שיניים מתרחשים בעת צמיחת השיניים החותכות.

 

גירוי החניכיים

המחקר הענק מצא כי לא היה כל קשר אמיתי בין צמיחת שיניים לבין עליית חום הגוף. טמפרטורת הגוף הממוצעת של התינוקות והילדים בגיל צמיחת השיניים היתה 37 מעלות, והיא נמדדה באמצעות מד חום רקטלי, הנחשב לאמין ביותר. תופעות הלוואי השכיחות שכן נמצאו מתלוות לצמיחת שיניים היו גירוי של החניכיים, אי שקט וריור.

 

תקופת הזמן שבהן צומחות השיניים יכולה להיות מאוד מתסכלת עבור הורים, במיוחד כאשר מדובר בילד ראשון. הורים רבים אינם יודעים איך לזהות סימנים של צמיחת שיניים אצל ילדיהם, ולכן אינם יודעים מתי יש להקל על הילד.

 

מה תוכלו לעשות כדי להקל על הפעוט בעת צמיחת שיניים? הדרך היעילה ביותר היא באמצעות שימוש בנשכנים קרים. במקרה של אי שקט ניכר, תוכלו לנסות גם מתן של תרופה משככת כאבים כמו אקמול או נורופן. בכל מקרה של החמרה, גשו עם התינוק או הילד לרופא שיניים ילדים.

 

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אי שקט וריור דווקא כן מושפעים מצמיחת שיניים
צילום: shutterstock
מומלצים