אושר לקריאה ראשונה: שכ"ט שנגבה מניצולים יוגבל
מליאת הכנסת אישרה לקריאה ראשונה את הצעת שר האוצר להגביל את שכר הטרחה של עורכי דין וגורמי טיפול אחרים מניצולי שואה. החוק נדרש בעיקר לגבי הטיפולים בקבלת קצבה חודשית או מענק שנתי שאינם כרוכים בהליך משפטי
כתבות נוספות בנושא ניצולי שואה :
תקרת השכר תאושר בכנסת בהתאמה לטרחה המינימאלית הנדרשת מעורך הדין או מהגורם המטפל במימוש זכויות הניצולים לתגמולים ולמענק מהמדינה. החוק נדרש בעיקר לגבי הטיפולים בקבלת קצבה חודשית או מענק שנתי שאינם כרוכים בהליך משפטי. כיום לא חסרים מטפלים הגוזרים קופון שמן מתגמולים רזים. השר כחלון אמר ש"החוק נועד להבטיח כי רוב כספי הסיוע יגיעו לידי ניצולי השואה".
בתוך כך סיימה היום ועדת הכספים את ההכנה לקריאה שנייה ושלישית של הצעת החוק הממשלתית להגבלות על שכר הבכירים בהנהלות הבנקים, חברות הביטוח והתאגידים הפיננסיים האחרים החורגות מתקרה שנתית של 3.5 מיליון שקל. לפי החוק רשויות המס לא יכירו בכל סכום שהוא גבוה מהתקרה שנקבעה כהוצאה של התאגיד הפטורה ממס.
ההוצאה החריגה לא תוכר גם אם תשלום השכר שמעל 3.5 מיליון שקל אושר במנגנון פנימי של התאגיד המאשר את התקשרויות בעל השליטה עם הבכירים בהרכב של הכולל ועדות התגמול והביקורת, הדירקטוריון והאסיפה הכללית.
כל חברי ועדת הכספים תמכו בעיקרון שמאחורי החוק. חלקם אפילו דרשו להוריד את רף השכר מתחת ל-3.5 מיליון שקל ולהרחיב את החוק גם על בכירי החברות הציבוריות. נציג האוצר טען שהתקרה המקובלת בחו"ל היא של 1 מיליון דולר.