שתף קטע נבחר

בעקבות הפרסום ב-ynet: משהב"ר מעלה ציוני הנכשלים בבחינה באופטומטריה

לפני כחודש דווח ב-ynet על מחאת האופטומטריסטים, לאחר ש-72% מהם נכשלו בבחינת של משרד הבריאות. בעקבות הפרסום קיבל משרד הבריאות את טענות הסטודנטים והחליט להעניק להם נקודות בונוס ולהעביר חלק מהנכשלים

בשורות לסטודנטים לאופטומטריה שנכשלו בבחינה האחרונה: בעקבות הפרסום ב-ynet על בחינה מכשילה ומטעה, החליט משרד הבריאות לקבל את טענות הסטודנטים, לבטל חלק מהשאלות ולהעניק נקודות בונוס לסטודנטים . כתוצאה מכך רבים מהם צפויים לעבור את הבחינה.

 

לימודי תואר ראשון באופטומטריה נמשכים ארבע שנים ומתקיימים באוניברסיטת בר אילן ובמכללת הדסה. הלימודים מכשירים את הסטודנטים לערוך בדיקות ראייה, להתאים משקפיים ועדשות מגע, ולעתים גם לעלות על פגיעה בראייה הרבה לפני שהמטופלים מגיעים לרופא העיניים. בתום שנות הלימוד נדרשים הסטודנטים לגשת לבחינת רישוי של משרד הבריאות.

 

הבחינה האחרונה התקיימה בבנייני האומה בירושלים, באוקטובר האחרון. היה זה מבחן אמריקני בן 100 שאלות. אלא שבמהלך הבחינה, נתקלו הנבחנים בשורת טעויות. כך למשל, טוענים הסטודנטים, שאלה מספר 14 הופיעה בשאלון הבחינה אחרי שאלה 100, בעוד שבטופס התשובות, סדר השאלות היה 1 עד 100. סטודנטים שלא שמו לב לטעות הזו - איבדו את הניקוד על השאלה.

 

שאלה נוספת עסקה בתמונה שאמורה להציג בעיה רפואית בעין, אולם התמונה עצמה לא הודפסה בשאלון וכלל לא הופיעה. בשאלות אחרות חלו טעויות בשמות המחלות והבעיות הרפואיות, כך שלדברי הסטודנטים לא ניתן היה להבין את השאלה.

 

צפו במחאת הסטודנטים

  

 

לא ניתן לערער על הציון

כ-72% מהסטודנטים, חלקם תלמידים מצטייני דיקן, נכשלו בבחינה הזו, הרבה מעבר לרף הנכשלים המקובל בבחינות גמר. הסטודנטים פנו למשרד הבריאות, אך לא נענו. רק לאחר ששכרו את שרותיו של עורך דין, ערך משרד הבריאות ערעור בחודש שעבר. אלא שגם אז, הסטודנטים נתקלו בשורת תקלות.

 

כך למשל, התברר לסטודנטים שרק אלה שקיבלו ציונים בין 50 ל-59 רשאים לערער. כלומר, הנבחנים שקיבלו ציון 50 ומטה, אינם זכאים להגיש ערעור. בערעור עצמו, סירב משרד הבריאות לאפשר לסטודנטים להביט בשאלוני התשובות שלהם, ואיפשר לנבחנים המערערים לעיין רק בטופס השאלון ובתשובות הנכונות לדבריו.

 

"בדקו את הטענות שלנו מיטב המרצים הבכירים שלנו שמגבים אותנו", אומרת ל-ynet רימה ברונשטיין, נציגת הסטודנטים מאוניברסיטת בר אילן, "השקענו ארבע שנים מחיינו וממיטב כספנו, למדנו לבחינת הגמר שבועות ארוכים, ורק בשל הטעויות של משרד הבריאות נכשלנו. הגשנו ערעור כנגד עשרות שאלות שהופיעו בבחינה, היו בהן טעויות או בתשובות שנתן המשרד, ועדיין לא קיבלנו כל מענה. זה היה מבחן מבזה, שנותן תחושה שאפילו לא עברו עליו לפני שנתנו לנו להיבחן".

 

חודש לאחר הפרסום ב-ynet על טענות הסטודנטים, הודיע היום משרד הבריאות כי החליט לקבל את טענותיהם: "וועדת הערר ערכה בדיקה רחבה של הבחינה והתייחסה לכל ההערות שהועברו אליה מטעם הנבחנים ואחרים וכן לערעורים שהוגשו לגבי הבחינה.

 

"וועדת הערר מצאה לנכון לפסול שאלות שונות בבחינה ובחלק מהשאלות, להכיר במסיחים נוספים כנכונים. לאור המלצות וועדת הערר, משרד הבריאות מצא לנכון לתת נקודה בגין השאלות שנפסלו, לכל הנבחנים שנכשלו בבחינה. כל מי שעמד בבחינה העיונית בהצלחה, יזומן לבחינה המעשית, בתקופה הקרובה, כמקובל". 

 




 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
רוצים להתחיל לעבוד במקצוע
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים