סלט פפאיה: הסלט שמשגע את הישראלים
הוא בריא, קל להכנה, פשוט וטעים עד מאוד: שי-לי ליפא מדגימה בדקה אחת איך מכינים את הסלט התאילנדי האהוב על הישראלים
סלט פפאיה ירוקה
מצרכים (ל-6 מנות):
3 שיני שום
1-1/2 פלפל צ'ילי
3 כפות סוכר חום בהיר
1 פפאיה ירוקה בינונית (תאילנדית), חתוכה לגפרורים (בעזרת מנדולינה, מעבד מזון או קולפן מיוחד)
4 תרמילים של לוביה טרייה או 12 תרמילים של שעועית ירוקה טרייה, חתוכה למקטעים באורך 4 ס"מ
10 עגבניות שרי, חצויות לאורכן
4-3 כפות רוטב דגים
1/3-1/4 כוס מיץ ליים או לימון
להגשה -
1/2 כוס אפונת וואסבי קצוצה גס או בוטנים מלוחים קצוצים גס
אופן ההכנה:
- מועכים שום, צ'ילי וסוכר במכתש ועלי או בקערת נירוסטה בעזרת מערוך.
- מוסיפים פפאיה ולובייה או שעועית ומועכים תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים עגבניות, רוטב דגים ומיץ ליים ומערבבים עם הידיים, תוך כדי מעיכת וסחיטת הפפאיה.
- מעבירים לצלחת ומפזרים אפונת וואסבי.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
סלט פפאיה בצ'יק צ'אק, שי-לי ליפא
צילום: שני צדיקריו
מומלצים