שלוש מנות מפפאיה אחת
בתאילנדית המדוברת ברחוב הר סיני בתל אביב, פגש ארז קומרובסקי בדמות צבעונית של טבח, צ'ארלס בוראנסי, ויחד הם הכינו שלוש גרסאות לסום טאם, סלט פפאיה תאילנדי: האחת קלאסית, השנייה טבעונית והשלישית מטוגנת
סום טאם
המצרכים:
150 גר' פפאיה בוסר, חתוכה לג'וליינים
5 עגבניות שרי, חתוכות לחצי
2 שיני שום
2 פלפל צ'ילי תאילנדי (בירד איי)
20 גר' בוטנים, שבורים גס
לרוטב -
1/2 כף סוכר דקלים
1 כף רוטב תמרינדי
2 כפות רוטב דגים
2 כפות ליים
בעונה מומלץ להוסיף 30 גר' לוביה תאילנדית חתוכה
אופן הכנה:
- דופקים את הצ'ילי והשום במכתש ועלי עד שנוצרת מחית.
- מוסיפים את הפאפיה, את העגבניות, הלוביה והבוטנים.
- מכינים את הרוטב: מכניסים לקערה את כל מצרכי הרוטב ומערבבים.
- מוסיפים את הרוטב למכתש, דופקים ומערבבים בו זמנית, ומגישים.
- אפשרי להגיש את הסלט לצד כרוב לאיזון החריפות.
סום טאם טבעוני
המצרכים:
150 גר' פפאיה בוסר, חתוכה לג'וליינים
5 עגבניות שרי, חתוכות לחצי
2 שיני שום
2 פלפל צ'ילי תאילנדי (בירד איי)
1 מלפפון ירוק, חתוך לג'וליינים (לא מקולף)
20 גר' בוטנים, שבורים גס
לרוטב -
1/2 כף סוכר דקלים
1 כף רוטב תמרינדי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות ליים
אופן הכנה:
- דופקים את הצ'ילי והשום במכתש ועלי עד שנוצרת מחית.
- מוסיפים את הפאפיה, את העגבניות, הלוביה והבוטנים.
- מכינים את הרוטב: מכניסים לקערה את כל מצרכי הרוטב ומערבבים.
- מוסיפים את הרוטב למכתש, דופקים ומערבבים בו זמנית, ומגישים.
- אפשרי להגיש את הסלט לצד כרוב לאיזון החריפות.
סום טאם קריספי (בנגקוק סטייל)
המצרכים:
250 גר' פפאיה בוסר, חתוכה לג'וליינים
10 גר' עלי כוסברה
1 כוס טמפורה
1 כוס מים
שמן לטיגון עמוק
לרוטב -
1 כף בוטנים, קלויים טחונים גס
1 כף סוכר דקלים
1 כף רוטב דגים
1 כף רוטב תמרהינדי
1/2 כף ליים
1 שן שום
1 פלפל חריף (אדום או ירוק)
אופן ההכנה:
- מערבבים את המים והטמפורה יחד בקערה, עד שנוצרת בלילת טמפורה עדינה.
- טובלים את הפפאיה ומטגנים עד שהיא מזהיבה וקריספית. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
- רוטב - מכניסים את כל חומרי הרוטב למכתש ועלי, דופקים ומערבבים בו זמנית.
- מגישים את הרוטב בקוקוט לצד הפפאיה הקריספית, ואת הכוסברה מפזרים מעל.