שתף קטע נבחר
 

שלוש מנות מפפאיה אחת

בתאילנדית המדוברת ברחוב הר סיני בתל אביב, פגש ארז קומרובסקי בדמות צבעונית של טבח, צ'ארלס בוראנסי, ויחד הם הכינו שלוש גרסאות לסום טאם, סלט פפאיה תאילנדי: האחת קלאסית, השנייה טבעונית והשלישית מטוגנת

צילום: ליאור פז

צילום: ליאור פז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סום טאם

שף צ'ארלס בוראנסי, התאילנדית בהר סינ (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שף צ'ארלס בוראנסי, התאילנדית בהר סינ(צילום: ירון ברנר)

המצרכים: 

150 גר' פפאיה בוסר, חתוכה לג'וליינים

5 עגבניות שרי, חתוכות לחצי

2 שיני שום

2 פלפל צ'ילי תאילנדי (בירד איי)

20 גר' בוטנים, שבורים גס

לרוטב -

1/2 כף סוכר דקלים

1 כף רוטב תמרינדי

2 כפות רוטב דגים

2 כפות ליים

בעונה מומלץ להוסיף 30 גר' לוביה תאילנדית חתוכה

סלט פפאיה קלאסי, התאילנדית בהר סיני (צילום:ירון ברנר) (צילום:ירון ברנר)
סלט פפאיה קלאסי, התאילנדית בהר סיני(צילום:ירון ברנר)

אופן הכנה:

  1. דופקים את הצ'ילי והשום במכתש ועלי עד שנוצרת מחית.
  2. מוסיפים את הפאפיה, את העגבניות, הלוביה והבוטנים.
  3. מכינים את הרוטב: מכניסים לקערה את כל מצרכי הרוטב ומערבבים.
  4. מוסיפים את הרוטב למכתש, דופקים ומערבבים בו זמנית, ומגישים.
  5. אפשרי להגיש את הסלט לצד כרוב לאיזון החריפות.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

סום טאם טבעוני

 

המצרכים:

150 גר' פפאיה בוסר, חתוכה לג'וליינים

5 עגבניות שרי, חתוכות לחצי

2 שיני שום

2 פלפל צ'ילי תאילנדי (בירד איי)

1 מלפפון ירוק, חתוך לג'וליינים (לא מקולף)

20 גר' בוטנים, שבורים גס

לרוטב -

1/2 כף סוכר דקלים

1 כף רוטב תמרינדי

 2 כפות רוטב סויה

2 כפות ליים

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן הכנה:

  1. דופקים את הצ'ילי והשום במכתש ועלי עד שנוצרת מחית.
  2. מוסיפים את הפאפיה, את העגבניות, הלוביה והבוטנים.
  3. מכינים את הרוטב: מכניסים לקערה את כל מצרכי הרוטב ומערבבים.
  4. מוסיפים את הרוטב למכתש, דופקים ומערבבים בו זמנית, ומגישים.
  5. אפשרי להגיש את הסלט לצד כרוב לאיזון החריפות.

 

סום טאם קריספי (בנגקוק סטייל)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

וסלפי לסיום (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
וסלפי לסיום(צילום: ירון ברנר)

המצרכים:

250 גר' פפאיה בוסר, חתוכה לג'וליינים 

10 גר' עלי כוסברה

1 כוס טמפורה

1 כוס מים

שמן לטיגון עמוק

לרוטב -

1 כף בוטנים, קלויים טחונים גס

1 כף סוכר דקלים

1 כף רוטב דגים

1 כף רוטב תמרהינדי

 1/2 כף ליים

1 שן שום

1 פלפל חריף (אדום או ירוק)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את המים והטמפורה יחד בקערה, עד שנוצרת בלילת טמפורה עדינה.
  2. טובלים את הפפאיה ומטגנים עד שהיא מזהיבה וקריספית. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. רוטב - מכניסים את כל חומרי הרוטב למכתש ועלי, דופקים ומערבבים בו זמנית.
  4. מגישים את הרוטב בקוקוט לצד הפפאיה הקריספית, ואת הכוסברה מפזרים מעל. 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פפאיה מטוגנת, התאילנדית בהר סיני
צילום: ירון ברנר
מומלצים