שתף קטע נבחר

האם בורסות העולם ימשיכו לעלות השבוע?

אחרי הפאניקה בשווקים שאפיינה את המסחר מתחילת השנה, השבוע החולף הביא עימו קצת נחת ובסיכומו נרשמו הביצועים הטובים ביותר מתחילת 2016 כאשר המדדים בבורסה בת"א ובבורסה האמריקנית עלו מעל 2.5%. האם המגמה הזאת תימשך?

האווירה השלילית שנראתה בבורסות בעולם מתחילת השנה, נדחקה לטובת השבוע החזק ביותר של השנה בבורסות: גם הבורסה בת"א חתמה שבוע מסחר מוצלח, מדד ת"א 25 חתם את השבוע בעלייה של 2.5% וכך גם מדד ת"א 100 סגר שבוע חיובי והוסיף לערכו 3.6%.

 

לכתבות נוספות בנושא:

המדדים בניו יורק סגרו את השבוע הכי טוב ב-2016

כמו בקזינו: צריך מזל כדי להרוויח בבורסה?

 

הבורסה הישראלית יישרה קו בשבוע החולף עם הבורסה האמריקנית שגם נהנתה בסך הכול מהאווירה הטובה שהשרה עליה השבוע החולף. כך מדד S&P500 עלה ב-2.9% בסיכום שבועי ורשם את התשואה החיובית הטובה ביותר מאז נובמבר 2015. מדד הדאו ג'ונס הוסיף לערכו 2.6% במהלך השבוע החולף ומדד הנאסד"ק זינק ב-3.8% בסיכום השבוע.

 

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

האם השבוע האחרון מסמן מגמת התאוששות בשווקים? נראה כי השווקים לא יצליחו לשחזר את השבוע החזק הזה בתקופה הקרובה, כך על פי מוחמד אל אריאן, כלכלן ידוע שכיהן בעבר כמנכ"ל פימקו (קרן האג"ח הגדולה בעולם). אל אריאן מעריך כי האופטימיות של השבוע החולף לא תצליח להדוף את רוח התנודתיות החזקה שהכתה בשווקים מאז תחילת השנה וטרם חלפה.

 

"עדיין אין אפשרות לומר שהתנודתיות מאחורינו והיא צפויה לשוב כבר בשבועות הקרובים", אמר אל-אריאן בריאיון לרשת האמריקנית CNBC. מדד התנודתיות בבורסה האמריקנית עלה בכ-13% מתחילת השנה, מה שמשקף את הלחץ בקרב המשקיעים. גם בבורסה בת"א, בדומה לבורסות בעולם, המדדים המרכזיים ירדו מתחילת 2016 בשיעור של כ-7%.

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

על פי הכלכלן הידוע, כל הסיבות לסערת התנודתיות בשווקים עדיין לא נעלמו. מספר גורמים יוצרים את הסערה – הכלכלה הגלובלית מראה סימני חולשה, ספקות כבדים קיימים לגבי מידת האפקטיביות של המדיניות בה נוקטים הבנקים המרכזיים בעולם וחוסר בהון בשל העדר השקעות לטווח רחוק.

 

יש סיבה לאופטימיות?

לעומת הגישה הפסימית באשר לכיוון השווקים בתקופה הקרובה, נראה כי אפשר למצוא סימנים מעט מעודדים יותר שעשויים לסמן מגמה הפוכה של התאוששות. "העובדה שהכלכלה האמריקנית שומרת על יציבות לכל אורך התקופה האחרונה ומציגה ירידה בשיעורי האבטלה לצד העובדה שהריבית יורדת והדולר מתחזק, אלה מהווים סימנים לאופטימיות גם עבור הבורסה בישראל", מסביר שלומי אלרן, מנהל צוות המרצים ומועדון המשקיעים של מכללת 'פסגות'.

 

עוד סימן חיובי בשווקים רואה אלרן במדד הדאקס הגרמני שהראה סימני התאוששות גדולים בימים האחרונים. "התחזית היא שהוא יחזור לשיא שלו מלפני המשבר בשווקים והוא צפוי אף לעקוף אותו בהמשך".  

 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

"בטווח הארוך המשקיע הישראלי יכול לראות בהתאוששות הזו הזדמנות לכניסה לעסקאות ארוכות טווח, כמו לדוגמא רכישת מניות שעשו תיקון אגרסיבי לאור הירידות האחרונות. בטווח הקצר, המשקיע הישראלי יכול לסחור במטבעות חוץ כמו היואן הסיני והדולר האמריקני שהולכים ומתחזקים או בסחורות כדוגמת הזהב שמאז החלה המפולת בשווקים הפך לסחורה חמה ובטוחה", ממשיך אלרן.

 

סין שאחראית לתנודתיות הרבה בשווקים בשל האטה בצמיחה צפויה לצמוח כ-6.5% מדי שנה. להערכת אלרן, במידה וסין תעמוד בתחזיות ואף תעקוף אותן, מדובר בבשורה חיובית שתעניק רוח גבית לכלל הבורסות בעולם.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים