שתף קטע נבחר

 

מוחים נגד בנט: התפטרו 6 חברי מל"ג

במכתב ההתפטרות טענו שישה חברים במועצה להשכלה גבוהה כי ההחלטה התקבלה בשל "מדיניותו" של בנט. בין היתר ההתפטרות מגיעה על רקע החלטת בנט להדיח את סגנית יו"ר המל"ג

טלטלה במל"ג: שישה חברים במועצה להשכלה גבוהה הודיעו הבוקר (א') למזכיר המועצה על התפטרותם במחאה על מדיניותו של שר החינוך ויו"ר המל"ג נפתלי בנט. השישה דורשים במכתבם לפזר באופן מיידי את המל"ג הנוכחית ולמנות מועצה חדשה.

 

ששת החברים שהודיעו על התפטרותם הם: פרופסור משה מאור מהאוניברסיטה העברית,‏ יו"ר ועדת משנה תחומית של המל"ג למדעי החברה, משפטים, ניהול עסקים ותכניות רב-תחומיות במדעי הרוח והחברה; פרופסור יהודית גל-עזר מהאוניברסיטה‏ הפתוחה המשמשת כ‏יו"ר הוועדה ‏העליונה ‏של ‏המל"ג ‏להכרה,‏ הסמכה ‏ורישוי; פרופסור אלי זלדוב ממכון ויצמן; פרופסור פאדיה נאסר אבו אלהיג'א מאוניברסיטת תל אביב, יו"ר ועדת משנה תחומית של המל"ג לחינוך, הוראה, רוח, אמנות; פרופסור חיה קלכהיים מהאוניברסיטה העברית; פרופסור חגית מסר ירון, שהודחה מתפקידה כסגן יו"ר המל"ג.

 

"‏המהלכים ‏והצעדים ‏שננקטו ‏פוגעים ‏במהות ‏עבודת‏ המל"ג, ‏בעצמאותה ‏וברוח ‏פעולתה", כתבו השישה. "‏צעדים ‏אלו ‏מערערים ‏את‏ אמון ‏הקהילה ‏האקדמית ‏בהמשך ‏פעילות המל"ג ה-12". עוד כתבו כי הם דורשים לפזר באופן מיידי את המל"ג הנוכחית ולמנות מועצה חדשה, שחבריה ייבחרו בשקיפות לאחר אפיון תבחינים לדרישות הסף לחברות במל"ג ולמינוי סגן יו"ר מל"ג.

 

פרופ' יהודית גל עזר, אחת המתפטרות, אמרה ל-ynet: "אני מרוגשת מאוד מהצעד שעשינו. טובת ההשכלה הגבוהה עומדת לנגד עינינו, וזה מהלך שהתלבטנו לגביו די הרבה". היא ציינה כי הסיבה העיקרית להתפטרות הייתה הדחתה של מסר ירון ומינוי מחליפתה. "לא היה ברור מדוע הודחה מתפקידה, לא קיבלנו הסברים ברורים ומשכנעים מהשר. היא פרופסור מן המניין, אישיות מקצועית בעלת ידע רחב בהשכלה גבוהה ועבדה מצוין. מול זה מונתה ד"ר ולא פרופסור מן המניין. היא מרצה בכירה התלויה בוועדת המינויים של המל"ג לקידומה האישי, ועל כן בגלל ניגוד עניינים היא מנועה מעיסוק בנושאי מינוי פרופסורים בדיונים, בוועדות ובמליאת המל"ג".  

פרופ' חגית מסר ירון. פוטרה (צילום: גדעון מרקוביץ) (צילום: גדעון מרקוביץ)
פרופ' חגית מסר ירון. פוטרה(צילום: גדעון מרקוביץ)

בכך כיוונה גל עזר להדחתה של פרופסור חגית מסר ירון מתפקיד סגנית יו"ר המל"ג, ומינויה של ד"ר רבקה ודמני שאומן במקומה.

 

גלעד ארדיטי, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל הוא חבר המועצה להשכלה גבוהה ונציג הסטודנטים במועצה. על רקע גל ההתפטרויות היום במל"ג אמר: "בעיניי הביקורת מחטיאה את המטרה ובענק. הבעיה המרכזית במל"ג גם היום וגם בשנים עברו היא שהמועצה מנסה לנהל את המוסדות ברמת המיקרו ולא מבינה שתפקידה לנהל את המערכת ברמת המאקרו, לסוג של תפקיד מאקרו יכולים להתאים אישים רבים גם אם אין להם את הכותרת פרופסור לפני תחילת שמם. אנחנו כסטודנטים מקווים שהטלטלה הנוכחית תגרום לחידוד משמעותי במקום ותפקיד המל"ג, כך שייתן למוסדות עצמאות בניהול ויאתגר אותם ברמת המדיניות הכללית".

 

לאחר החלטת השר נשלח מכתב בנושא שעליו היו חתומים רקטורים מכל האוניברסיטאות בארץ. כמו כן יותר מ-1,500 אנשי אקדמיה חתמו על עצומה שמביעה אי אמון בשר ובמל"ג. לדברי החברים, הדחתה של מסר ירון ומינויה של מחליפתה נעשו באופן שנוי במחלוקת.

 

עוד נטען אז כי מסר ירון "מילאה את תפקידה במקצועיות וכי מחליפתה, עליה המליץ השר ועבורה הצביעו כמעט שני שליש מחברי המל"ג היא בדרגה של מרצה בכיר ולא בעלת מעמד מקצועי ומוביל בתחומה, כפי שנדרש ממנהיג אקדמי".

 

התפטרות השישה משתקת נכון לעכשיו את פעילות המל"ג, שכן על פי החוק מספר החברים בה לא יפחת מ-19 וכעת נותרו בה 16 חברים.

 

מהמועצה להשכלה גבוהה נמסר: "אנו מודים לחברי המל"ג הפורשים על תרומתם להשכלה הגבוהה. המל"ג ממשיכה פעילותה ובמקומם ימונו בימים הקרובים אנשי אקדמיה מהאוניברסיטאות בעלי מעמד בכיר בשדה ההשכלה הגבוהה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
שר החינוך בנט
צילום: עידו ארז
מומלצים