שתף קטע נבחר
 

להתאהב באישה הפוכה מאשתך הראשונה

יותר ויותר גרושים מחפשים אישה שתהיה הפוכה לחלוטין מהאישה הראשונה שלהם, כשההיפוך מתבטא בעיקר בזהותה המקצועית ובזהותה האימהית של האישה. אבל יש רק דרך אחת שתבטיח שהנישואים החדשים יאריכו ימים

כבר יותר מחמש שנים שבהן אני עוקבת מקרוב אחר תופעה מעניינת, לפיה גברים בוחרים לחיות בפרק ב' עם אישה "הפוכה" מהאישה לה נישאו בפרק א׳. ההיפוך הזה מתבטא בעיקר בשני היבטים עיקריים: זהותה המקצועית וזהותה האימהית של האישה, ואני אסביר. גברים שהיו נשואים לנשים שלא עבדו רוב שנות הנישואים שלהם ובעיקר גידלו ילדים והיו בבית, יחפשו להתחבר בפרק ב' לנשים עצמאיות כלכלית, אבל עיקר הדגש בבחירתם יהיה על נשים שיודעות ל"שחרר" מהתפקיד האימהי שלהן ומהשעבוד לבית. לטענתם, נשים כאלו הן פחות דיכאוניות, יותר מאושרות ויותר כיף לחיות איתן.

 

עוד בנושא:

פעם בוגד תמיד בוגד? איך לצאת מהלופ?

חברתו מזה 7 שנים גילתה שהוא כבר נשוי

 

לעומתם, ישנם גברים שהיו נשואים בפרק א' לנשים עצמאיות כלכלית אשר דרשו אחריות יותר שווה בגידול הילדים, ולאחר הגירושין הם יחפשו להתחבר לנשים שלטענתם הן "יותר אימהיות" ובעיקר מזוהות עם דאגתן לילדים ולבית. בין אם מדובר בגרושות (שנשארו מטפלות עיקריות לאחר גירושין) ובין אם רווקות, גברים אלו מספרים שעבורם אלו נשים טובות יותר, שניתן לסמוך עליהן ושהן פחות אגואיסטיות.

 

נדמה כי בשני המצבים פועל רצון של גברים לאזן את מה שהם תפסו "ככישלון הזוגיות הראשונה", ולכן הבחירה החדשה שלהם היא דמות שונה בעלת זהויות הפוכות שאמורות להוביל לזוגיות טובה יותר.

 

אולם במציאות מסתבר שהאפשרות של גברים אלו להצליח בפרק ב' מתאפשרת יותר במצב בו האישה גם עובדת, אבל בעיקר משוחררת מאחיזה טוטלית בתפקידיה האימהיים. השחרור מהאחיזה יכול להיות תוצר של הגירושין שלה (היא חולקת זמני שהות פחות או יותר שווים עם הגרוש), ויכול להיות שזה תוצר של אהבתה לעבודה שלה והביטחון שלה בעצמה.

 

החוזה הזוגי החדש

אישה שהיא עצמאית כלכלית ובעלת זהות מקצועית, לרוב אינה מזהה את עצמה רק כאם. כבר בזמן הנישואים לנשים אלו, הגברים גידלו את ילדיהם בשוויון מלא או כמעט מלא, ובמקרים בהם הם לא היו מעורבים בגידול בעת הנישואים, היתה שם מטפלת או סבתא. אלו נשים אשר לרוב רוצות בגירושין "זמן לעצמן", ובעת הגירושין, הגברים חותמים על הסכם זמני שהות עם הילדים של לפחות פעמיים בשבוע וכל סוף שבוע שני, וכאשר הם נכנסים למערכת יחסים עם אישה שבין אם מבחירה ובין אם מכורח, אחראית עיקרית על גידול הילדים וטיפול בבית, הפרק השני שלהם יהיה מושתת על "חוזה זוגיות והורות לא שוויוני".

 

יש חוזה זוגי לגירושים וחוזה זוגי לנישואים החדשים (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
יש חוזה זוגי לגירושים וחוזה זוגי לנישואים החדשים(צילום: Shutterstock)

 

לכאורה, לא צריכה להיות כאן בעיה. "החוזה הזוגי" של הפרק השני הוא שהגבר יפרנס והאישה תדאג לילדים שלה, שלהם ואף לשלו מפרק א', ובוודאי שגם תדאג למטלות הבית השונות. אך הבעיות מתחילות היות ובפרק ב' יש תמיד שני "חוזים" - חוזה אחד של הגבר עם הגרושה שלו ואחד של הגבר עם האישה החדשה שלו. במצב הזה, הגבר יהיה "חתום" על חוזה גירושים יותר שוויוני בו הוא גם עובד וגם פעיל בגידול ילדיו מפרק א', ובחוזה החדש הוא יהיה בעיקר מפרנס והאישה תהיה אחראית לגידול הילדים ולבית.

 

עם הזמן, האישה החדשה תבין כי נוצר כאן מצב בו בן הזוג שלה הוא מצד אחד 'אב השנה' כאשר מדובר בילדים שלו מפרק א' - יוצא פעמיים בשבוע מוקדם מהעבודה עבורם, הולך לאספות הורים, לוקח לחוגים, נסיעות לחו"ל וכדומה, ומצד שני, בחייהם המשותפים הוא רוב הזמן עובד וכל אחריות הגידול מוטלת עליה. תוך זמן קצר היא תתנגד לחוזה שבחרה בו או שהוצע לה. במצב זה עולות מחלוקות, מריבות ובעיקר קושי רב של האישה לקבל את ילדי האב. הסיבה לכך תהיה מידת התסכול הגדולה שתחוש נוכח החוזה הזוגי שלה, שיתגלה כפחות טובה מזה של האישה הראשונה.

 

האישה הקרייריסטית תנהל מערכת יחסים שוויונית יותר (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
האישה הקרייריסטית תנהל מערכת יחסים שוויונית יותר(צילום: Shutterstock)

 

במקרה ההפוך, כאשר גברים נמצאים בזוגיות פרק ב' עם נשים עצמאיות כלכלית אשר מצליחות לשחרר מאחיזה טוטלית בדאגה לילדים, הם מגלים שנשים אלו מוכנות לקבל חוזה שוויוני הרבה יותר ולכן גם יותר קל להן לקבל את האבהות המעורבת שלהם ואת הילדים שלהם. הן מבינות את הערך של הזהות המקצועית, הן לא מוותרות על זמן לעצמן והן גם לא מוותרות על זמן עם הילדים שלהן עצמן מפרק א׳. ממקום כזה הן מאפשרות לבן זוגן האב להיות פעיל עם הילדים שלו, הן דורשות שותפות בעבודות הבית והן מצפות שאם יש/יהיו להם ילדים משותפים, החינוך בבית יהיה שוויוני.

 

אם כן, ברוב המקרים בהם פרקי ב' מצליחים ונשארים לאורך זמן, שני בני הזוג מאוזנים בזהויות, מתפקדים גם כהורים וגם אנשים עובדים, ולכן מנהלים מערכת יחסים שוויונית הרבה יותר. בבתים אלו לרוב יותר קל להתנהל כלכלית ויש יותר זמן לזוגיות עצמה, ומעצם כך יש יותר "אוויר" להתנהל בתוך משפחתיות מורכבת עם המון אתגרים של הורות וזוגיות.

 

חוזה זוגי שוויוני הוא חוזה זוגי שיאפשר לשניכם לתפקד היטב גם כהורים וגם כפרטנרים זוגיים (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
חוזה זוגי שוויוני הוא חוזה זוגי שיאפשר לשניכם לתפקד היטב גם כהורים וגם כפרטנרים זוגיים(צילום: Shutterstock)

 

מחשבות לעתיד

1. כדאי לנסות להבין כבר בפרק א' מדוע נשים עצמאיות אשר דורשות שותפות מלאה בהורות נתפסות כנשים אגואיסטיות שלא מסוגלות להעניק לגברים את מה שהם צריכים בזוגיות.

 

2. שוק העבודה חייב לאמץ שינויים מהירים, והוא ישתנה בין אם מפני שיותר אבות גרושים יהפכו להיות מעסיקים או עובדים שיוכיחו כי ניתן גם לעבוד וגם לגדל ילדים, ובין אם מהפנמה של השינויים שממילא קורים היום ולפיהם גברים מעוניינים בהורות פעילה בנוסף לקריירה משגשגת. בהמשך לכך, גם משכורות הנשים יושוו לגברים.

 

3. נשים תצטרכנה לוותר על אחיזה טוטאלית בגידול הילדים, תוך אימוץ של הפנמות חדשות לפיהן אימהות לא יותר טובות מאבות.

 

מיכל איסט אלון - ייעוץ לזוגות ויחידים בפרק ב'

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
השאיפה הכי טובה שלכם היא לחוזה זוגי שוויוני
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים