דברים שמומלץ לעשות אחרי רכישת נכס
קניתם דירה חדשה למגורים? אל תשכחו להחליף את הכתובת אצל ספקי השירות, להכיר את הבניין מקרוב - וגם את השכנים - ולעצב את הנכס בהתאם לרצונותיכם. ומה עושים לאחר שקונים בית להשקעה? מדריך
בשיתוף לאומי למשכנתאות
מזל טוב! בתום מסע מפרך של חיפושים, פגישות עם מתווכים ועיון מעמיק בלוחות המודעות - רכשתם דירה משלכם. כעת, לאחר שהצלחתם לגייס את ההון העצמי וליטול את המשכנתא המתאימה, אתם הבעלים הגאים של נכס מקרקעין - ונכנסתם באופן רשמי לשוק הנדל"ן. אז מה עושים עכשיו?
1. העברת הזכויות בנכס על שמכם:
אחד הדברים הראשונים שעליכם לעשות הוא לטפל בהעברת הזכויות בנכס על שמכם. תהליך העברת בעלות מהמוכרים אליכם תלוי במקום בו רשום הנכס: טאבו (לשכת רישום מקרקעין), רשות מקרקעי ישראל או חברה משכנת. מומלץ להיכנס ולקרוא עוד בנוגע להעברת זכויות הנכס על שמכם.
בנוסף, יש לגשת למשרד הפנים ולשנות את הכתובת שלכם - בדקו כי הכתובת והפרטים האישיים שונו גם אצל ספקי השירותים: בנק, חברות האשראי, חברת החשמל, חברות המים והגז, הרשות המקומית, טלוויזיה בכבלים/לווין וכדומה.
2. הכירו את השכנים ואת הסביבה:
הכירו את השכנים שלכם ובקשו מהם לערוך לכם סיור היכרות בבניין המגורים - היכן נמצא ברז המים המשותף, ברז הגז, מי השכן שמנהל את ועד הבית, או לחילופין, מיהי חברת הניהול, מתי אוספים את האשפה, היכן ממוקמים מסודות ציבור ופנאי בקרבת מקום וכיו"ב.
3. החליטו אם לבצע שיפוץ בדירה:
רוכשי דירות רבים שנכנסים לנכס החדש שלהם בוחרים לבצע שיפוץ מהיר או עיצוב מחדש של הדירה, בעיקר אם היא נמסרה ברמת גימור סטנדרטית. שימו לב שכאשר אתם מתחילים במלאכת השיפוץ - אתם מעריכים נכונה את ההשקעה הדרושה לכך על מנת שלא תיכנסו לחובות מיותרים.
במידה ורכשתם דירה מיד שנייה המיועדת להשקעה, ובכוונתכם להשכיר אותה, כדאי לכם לערוך בה שיפוץ מהיר. בדקו האם ניתן להגדיל את מספר החדרים בדירה - במטרה להשכיר אותה למספר גדול יותר של שותפים (בהנחה שהחדרים יהיו ראויים למגורים כמובן); אולי כדאי לבצע רענון של המטבח וחדר האמבטיה כדי למצוא שוכרים כמה שיותר מהר; ואולי שווה לשדרג את כל הדירה, במטרה להשכיר אותה במחיר גבוה ביחס לדירות אחרות באזור.
גם כאן קחו בחשבון שאם לא תעריכו נכונה את עלויות מלאכת השיפוץ, אתם עלולים להיכנס לחובות מיותרים. אם השקעתם כספים רבים בשיפוץ הדירה, אתם עלולים להפסיד כספים בעת מכירת הנכס. אפשר להיעזר בבעלי מקצוע או קבלני בניין כדי לא לבזבז זמן מיותר.
4. בדקו אפשרויות להשכרת הדירה:
במידה והחלטתם להשכיר את הדירה, מומלץ להיעזר בלוחות המודעות האינטרנטיים ולבצע מחקר ברשת על מנת להחליט על גובה שכר הדירה המתאים ולמצוא את השוכרים הראויים. שכר הדירה מושפע מהסביבה בה נמצאת הדירה (עיר, שכונה, אזור), מהקומה בבניין, האם יש מעלית, האם יש חניה צמודה בבניין עצמו או ברחוב, וכמובן כיצד נראית הדירה ומה גילה. משתנים אלו ישפיעו על גובה שכר הדירה שתגבו.
כדי למצוא שוכרים ניתן להיעזר במכרים, מתווכים או באינטרנט. חשוב לוודא שהשוכרים ערבים לשכירות שישלמו, ורצוי לנסות לברר אינפורמציה על מקורות ההכנסה שלהם כדי להימנע ממצב של עיכובים בתשלום שכר הדירה. חשוב לנסח חוזה שכירות שיגבה אתכם משפטית. ניתן להוריד מהאינטרנט דוגמאות לחוזי שכירות או לחלופין להיעזר בעורך דין העוסק במקרקעין. לבסוף תדאגו לספק לשוכרים דירה ראויה למגורים. בהצלחה!