מכה לגל האדום בדרא"מ: נשיא בוליביה מפסיד
אחרי שורה של כישלונות פוליטיים לתנועת השמאל שכבשה בשנים עברו את היבשת, מסתמן עוד הפסד: במשאל עם החליטו כנראה אזרחי בוליביה לא לאפשר לנשיא הכריזמטי מוראלס לרוץ לכהונה רביעית
מוראלס בן ה-56 נמצא כעת בעיצומה של כהונתו השלישית, והוא ניסה לשנות את החוקה כך שיוכל להיבחר מחדש לנשיא גם ב-2019. אם היה מצליח במשימה שהציב לעצמו היה מוראלס, מגדל קוקה לשעבר, יכול להישאר נשיא עד 2025.
לפי מדגמים, מוראלס צפוי להפסיד בפער קטן, כזה של אחוזים בודדים. אם ההפסד של מוראלס יקבל אישור רשמי תהיה זו מכה נוספת לתנועת השמאל שכבשה בעשור האחרון את אמריקה הלטינית, אחרי הפסדים נוספים במערכות בחירות במדינות סמוכות.
מוראלס, הנשיא הילידי הראשון בתולדות בוליביה, זכה לאשראי על צמצום העוני בבוליביה, אחת המדינות העניות ביותר באזור, על-ידי כך שהשקיע את הכספים שהרוויחה בוליביה מגז טבעי בתוכניות רווחה ובתשתיות. הוא נבחר לנשיא לראשונה ב-2006 ונבחר שוב ב-2014 עם 61% מהקולות.
עם זאת, בבוליביה התרחבה מאוד גם הביקורת על ממשלו של מוראלס, והוא הואשם בשחיתות, בזבוזים והתנהלות לא דמוקרטית מספיק. בשכונה אחת המזוהה עם מעמד הביניים בלה פס אומרת סוסנה מסיאס כי הצביעה נגד מוראלס כצעד של מחאה: "אנחנו
מרגישים שרימו אותנו. האנשים שמנהיגים אותנו אינם מי שחשבנו שיהיו".
גם אם מוראלס יפסיד במשאל העם יש לו עדיין זמן רב עד לבחירות הבאות, והוא יוכל לנצל את הזמן הזה כדי לבחור "יורש" וכך להמשיך להשפיע על עתידה של בוליביה. הוא נחשב לאחד המנהיגים הכריזמטיים ביותר בתולדות בוליביה, ופרשנים מעריכים כי לא סביר שהוא יפרוש מפוליטיקה בגיל צעיר כל כך.
כמו מנהיגים סוציאליסטים אחרים באמריקה הלטינית, מוראלס התבטא בעבר בחריפות רבה נגד ישראל. ב-2009, בעקבות מבצע "עופרת יצוקה", הודיע על ניתוק היחסים עם ישראל, ובמהלך מבצע "צוק איתן" ב-2014 כינה את ישראל "מדינת טרור" והודיע כי ארצו לא תחדש את ההסכם הפוטר תיירים ישראלים מוויזה בבואם לבוליביה.